9,000
9
0
Skum VS neoprenpølse
103
oslo
0
Det er mange meninger om skum versus pølse. Men jeg finner ingen dokumentasjon på dette, bare synsing om meninger.
Noen som vet noe om dette?
Tenker både varmeisolasjon og lydisolasjon på dette området. Det er jo også en forutsetning at begge deler foges på utsiden som vanlig og dyttes med vanlig isolasjon på innsiden.
Noen som vet noe om dette?
Tenker både varmeisolasjon og lydisolasjon på dette området. Det er jo også en forutsetning at begge deler foges på utsiden som vanlig og dyttes med vanlig isolasjon på innsiden.
Ang bruk av pølse så er det ypperlig der en skal fuge i overgang mur/vindu utvendig.
Når det gjelder varme- og lydisolasjonsevne til begge så er den dårlig, etter det jeg har lest. Men slik info bør du kunne finne på nettet.
Dytting i kombinasjon med skum vil fungere bra siden det kun er behov for løs dytting for varmeisolering.
Ja, nå har du spurt på rett sted....
Pur skum isolerer greit, ca som glava og isopor. Dytt pleier å bli for hardstappet og isolere dårlig. Uansett er det viktigeste å få det tett. Arealet er så lite at transmisjonstapet er så lite.
http://www.byggebolig.no/index.php?topic=22236.15
Det er dette jeg mener. Skummet skal bare være en støtte for fogingen på utsiden. Neoprenpølse blir aldri bra når fogen's bredde varierer.
Pass på at det er nok rom rundt karm og vegg til at man kan få inn skum "tuben".
Var borti et tilfelle hvor det bare var ca 5mm mellom karm og vegg, her var det skummet rundt vinduet, og dette skummet hadde ikke trengt mer enn toppen 1cm inn siden de ikke fikk tuben på skumboksen inn mellom karm og vegg, noe som gjorde at det mange plasser var utett og det trakk..
Ordnet seg ved å føre inn tynn laftevatt og fuging med TEC7.
Og ellers, det pågår jevnlig en debatt om å kutte overflødig skum fører til at vindsperrefunksjonen forsvinner.
Dette vil jeg påstå er rent vås!
Gjorde nylig et eksperiment (Tvilere bør prøve!) med en 5cm lang rørstubb, fyllte med skum og kappet skummet i begge ender etter det var herdet, så blåste jeg av all makt inn og ikke tale om at det kom noe luft i gjennom!
Da snakker vi om et trykk langt langt over 50pa som hus testes med.
En ting man bør ta i betraktning er at man åpner porene i enden som dermed kan holde på regnvann, så utvendig bør man nok unngå å kappe uansett!
Men at vindsperrefunksjonen settes ut av spill er ikke sant!
Polyuretanskum ekspanderer og herder med vann. Fukter du først så ekspanderer skummet fortere samt at du kan benytte mindre skum. Du vil unngå en del av seigpiningen som fort kan skje ved skumming og nødvendigheten for avstempling reduseres. I tillegg herder skummet fortere.
Har bygget mitt eget hus.