9 536    5    3  

Hvordan fjerne malingsøl på aluminium vannbrett

 112     3
Malingsøl på aluminium vannbrett, hvordan fjerne?Noen med gode tips?

Har slurvet litt med maskeringen og greid å søle drygolin extreme på vannbrettet, noen med gode forslag på hvordan fjerne det uten å ripe opp vindusbrettene som er i aluminium?

   #1
 22     0
Vi tok den lettvinte løsningen med sort bengalakk
Signatur
   #2
 2 045     0
Muligens en organisk malingsfjerner hadde vært tingen, den gjør kanskje ikke aluminiumen svart. Biltema har en slik type.

Batilla
  (trådstarter)
   #3
 112     0

Har brukt whitespirit på aluminiumen og ser at det dannes svarte flekker, hva er dette? Går det ikke bort?
   #4
 2 045     0
Vet ikke helt hvorfor  whitesprit reagerer med aluminium. Du kan få mye av det svarte bort med å pusse med våtslipepapir. (Du vet sikkert det, men papiret dyppest i vann.)

Batilla
   #5
 12     0
Jeg gjorde det enkelt. Brukte luftrondel, slipte bort all tidligere lakk, og malte de på nytt med sort Hammerite. Det er derimot viktig å vite at Hammerite er avhengig av spesiell grunning for å kunne brukes på aluminium. Jeg hadde tenkt å bytte bare belsagene, men fant ingen som passet på mine eldre vanbord. Derfor pusset og malte jeg de gamle i stedet.

En maler jeg snakket med fortalte at mange bruker akrylmaling på takrenner. Han har det selv på sitt eget hus, og det har visst nok sittet i årevis uten antydning til å skalle av. Sitter det på takrenner, så sitter det på vannbrett. Nye Jotun Optima er en slik maling. Sier nye Optima fordi den ikke er den samme som den nylig utgåtte. Malte nylig huset med den nye Optima, og har bare en ting å si - I love it! To timer, og den er overmalbar. Tåler at veden går uten å sprekke, og to lag lyst på tidligere rødt hus var mer enn nok til å dekke. Dyr, men god.