4 478    28    4  

Kledning som bobler? (Nymalt)

 288     0
Er det noen andre som har erfart lignende? Har skjedd flere steder på huset. Malte i fjor høst, det var varmt vær. Men boblene kom relativt raskt (1-2 uker). 

Jeg høytrykk-spylet huset først, men ventet vel kanskje 2 dager før jeg malte. 

Er det nok å skrape vekk boblene for å så pusse litt ned rundt og male over?Kledning som bobler? (Nymalt) - image.jpeg - Tremblerino

   #2
 6     0
Var huset malt med linolje før?

Linolje reagerer med oljemaling og lager bobler. Ikke funnet noen god løsning for det unntatt å bytte kledning ( skjer neppe med det første Smile )
TSt
   #4
 12 949     0
Du kan få bolbler av andre ting også. Høytrykkspyling og 2 dager tørk er ikke for mye iallefall. Dråper kommer innimellom etc så jeg ville ventet et par uker.
Forsøk å skrape av og se. Få kantene så "flate" som mulig og flekk over etter at du har latt det tørke ordentlig først. Se deretter hva som skjer. Ville tatt en håndfull bobler først og se bårde hvordan det blir seende ut og sjekke. Har noen bobler og hvis du ikke river de opp så beskytter de forsatt. Moderne maling er som en tynn hinne som relativt tett så derfor kan den blåses opp.
   #5
 190     Rogaland     1
Målte du fuktigheten før du malte? Malingsbutikker låner som regel ut fuktmåler gratis, og de koster heller ikke så mye (betalte ca. 200 kr tidligere i sommer). Veldig greit å vite sikkert at det er tørt nok før man begynner å male.
   #6
 3 181     Vestlandet     0
Høytrykkspylingen er hovedmistenkt fra meg ihvertfall. Tror det kan trenge langt inn, samtidig som gammel maling vil sperre fukten inne - da tørker det seint.
  (trådstarter)
   #7
 288     0
Takk for svar.

Det som gjør hele greia enda mer merkelig er at uten unntak så har dette kun skjedd med de 4-5 øverste radene på kledningen.

HSt
   #8
 34 015     Lillestrøm kommune     1
De 4-5 øverste har kanskje skygge fra takfremspring så solen tørker opp vann saktere. Dvs feil er som beskrevet over, men det gikk bra der sol/ vind tørket opp best ?
  (trådstarter)
   #9
 288     0
Ja, resten er fint. Kanskje en minimal boble her og der, men de skal du se nøye etter.

Da er det kanskje fukt da? For når jeg skraper vekk boblene så er disse røde på innsiden (gammel farge) og sandbeige på utsiden.
   #10
 72     1
Her er det nok fukt men neppe fra høytrykkspyleren, min tanke er høst. Alltså under takutspring er det kanskje 3-7celsius på dagtid. Når kvelden kommer dugger det, samme ved dagry. Malingen får ikke bitt seg fast ved "konstant" kjølig å fuktighet. Skrap,puss å grunn så maling. Beste tid for maling er vår, ikke varme sommerdager eller høst. Det der mal på sommeren er fra folk som driter i om man maler rett i solsteken å ikke bryr seg om høy luftfuktighet. Lykke til