2 279    42    4  

Lime tetti på EPS

 10 370     Akershus     0
Jeg skal lime Tetti-plater fast på vegg som nå består av EPS (isopor). Det er snakk om utvendig. 

Hva er mest fornuftig stoff å bruke for lim? Tec7? Fliselim? 
Signatur

   #1
 2 045     0
Byggskum som lim mellom mur og ESP sitter som heia. Har du anledning, prøvelim på noen småbiter byggskum og de andre forslagene du selv kommer med. Sikkert ikke dumt å legge prøvene i fryseren etter herding og se om de tåler frost.
  (trådstarter)
   #2
 10 370     Akershus     0
vil ikke byggskum ekspandere? Forøvrig enig i at det sitter som besatt (!) når det først har størknet.
Signatur
   #3
 2 045     0
Jeg påførte striper av byggskum på EPS'en. Så venta jeg noen få minuter til skummet hadde blåst seg opp og monterte så platene. Da blir skummet noe seigt kliss som hefter godt. Der muren var litt ujevn og hele overflaten på plata ikke la seg til veggen umidellbart, var det bare å vente noen minutter til og trykke den på plass.

Edit: må legge til at mitt prosjekt var på innvendig side av muren. Derav mitt tips om fryseprøve, bare sånn for sikkerhets skyld. Grunnen til at jeg valgte byggskum er at det er lett å påføre og billig (hos Biltema i allefall).
   #4
 395     1
Byggskum sitter jo bra, men det er jo ikke akkurat beregnet på dette.

Om man ønsker noe PU basert gugge så kjøp heller PU steinlim. Den ekspanderer bare ca 10% istedenfor over 100% og er faktisk beregnet på å lime sånt. Det er lettere å påføre og du får brukt innholdet i beholderen mer effektivt. Og de har det faktisk på biltema også til ca samme pris som byggskum. Om man er skeptisk til biltema, så finnes det selvsagt fra andre også, feks Essve.
  (trådstarter)
   #5
 10 370     Akershus     0
Jeg har egentlig ikke noe ønske om hva greiene skal inneholde, bare at det sitter fast.
Signatur
   #6
 356     Hedmark      0
Prøv en boks steinlim fra biltema! Jeg har brukt det på xps utvendig på mur, og det sitter som bare det! Koster vel 69 eller 79 for en boks
   #7
 872     0
Jeg lurer litt på hvorfor du skal lime Tetti på eps? Har du fått kalde føtter etter bruk av eps som isolering under bakken (mener å huske at du har brukt eps rund hele huset i kjellertråden din?). Går litt med dreneringsplaner på en av mine vegger, derfor spørsmålet.
Mulig min erfaring er litt syltynn, på grensen til offtopic og derfor ikke så nyttig for deg, men det kan du avgjøre selv:)

Har limt tetti på xps med flislim, men det er innendørs, på gulv...

Ellers enig i at PU steinlim sitter som bare juling på alt annet jeg har brukt det til i alle fall (både tilsiktet og utilsiktet).

  (trådstarter)
   #8
 10 370     Akershus     0
Skal gjøre ferdig over bakkenivå. Det er eps nå. Limer tynne tetti utenpå, så er det mer eller mindre klart til maling. Enklere enn å pusse EPS.
Lime tetti på EPS - image.jpeg - frodes
Signatur
   #9
 395     0
Male rett på tetti uten noe ekstra pusslag, det var jo en litt utradisjonell løsning. Overflaten på tetti-platene er jo ikke så veldig fine, og ikke vil det bli spesielt brannsikkert.
  (trådstarter)
   #10
 10 370     Akershus     0
Mer eller mindre, sa jeg.

Forslag til hvordan lime mot eps mottas.
Signatur