#91
 504     Helgelending i Østfold     0
@Flisa:
Deri ligger linoljemalingens svakhet, og deri ligger grunnen til at den ikke er sammenlignbar i denne tråden, fordi det virker som at dagens forbrukers hovedkriterie er: "hvor lenge slipper jeg å gjøre noe".
Linoljemalingen brilierer derimot dersom spørsmålet blir "hva er best for treverket".
Jeg har ikke levd og virket så lenge, så jeg må lene meg på "Sprossa" som sier "10-20 år avhengig av klimatiske forhold". Men da vil jeg tro det er snakk om en tidsperiode som ikke er helt vedlikeholdsfri, ved at man tilfører linolje eller linoljevoks dersom malingen begynner å kritte. Men dette er enklere vedlikehold enn å male på ny.

@hans:
Å si at asbest og blyhvitt er dårlige produkter bare fordi de er uheldige å få i seg blir som å si at ild er en dårlig oppfinnelse fordi man kan brenne seg. Jeg sier ikke at alt var bedre før. Tre-delen av materiallæra var nok bedre før, mens alle andre deler er bedre nå. Damene er bedre nå. Utover det tror jeg resten er ganske som i de dager vi slo hverandre i hodet med klubbe.

  (trådstarter)
   #92
 602     oppland     0
Det var vel noe sprossa skrev ang lioljemaling. Jeg mener hun hadde en liten oppskrift, for å gløre den bedre. Men ca 6 år siden jeg leste det, så jeg husker ikke detaljene.  :-[ Og jeg er glad jeg slipper å bli slått i hodet med kiubbe for å bli sjekket opp Grin Grin Grin
   #93
 585     Oslo     0
Sitat: "For ordens skyld: Vannbasert maling utendørs, er en vanntynnet alkydmaling basert på Akryl. Oljebasert har en annen betegnelse blandt fagfolk som alkydmaling. olje og vann går ikke an å blande, men med nanoteknologi kan vi det"

Alkyd basert på akryl? Arrester meg hvis jeg tar feil, men blir ikke det litt feil å si? Begge deler er bindemidler. "blandet med" ville vel kanskje være riktigere å si, om jeg har forstått produsentene av nymotens maling riktig.

Ellers er jeg motstander av ordet "vannbasert". Er da vitterlig ingen maling som er basert på vann?!  Grin Vanntynnbar er mer korrekt.
Signatur
   #96
 153     Rogaland     0

Hva er egentlig forskjell på Drygolin og Drygolin Ekstrem?


Har ikke fått detaljer fra Jotun her, men antar at den valige Drygolinen har enkel dose med sopp og algehindrende midler. Mens Extremen har sannsynligvis dobbel dose pluss uv-filter og noe mer graderte greier. I tillegg er Extremen en silikonemulusjons maling. (den inneholder ikke silikon men har samme molekulære oppbyggning)

Varighetsmessig kan du betrakte Extremen som en 8-12års maling avhengig av fargen.
Den vanlige Drygolinen lar seg gjerne bli matt og blass etter 3-4 år på solsiden.


Signatur
   #97
 744     Verdens navle     0
...-Blæring ved maling med linoljemaling. Faren for dette reduseres dramatisk ved å bruke en maling uten løsemidler.....

Mulig vi snakker forbi hverandre her, men jeg mener ikke at linoljemaling blærer.

Det jeg sikter til er at har man først begynt med linoljeprodukter på veggen, er man nødt til å fortsette med det. Bruker man en annen type maling på underlag med linolje vil man få blæring.
Signatur

   #98
 97     0
Så denne i et en annen tråd:
Er det virkelig nødvendig å grunne en gang til på fabrikkgrunnet kledning?

Ja, endeved og spikerslag må grunnes


Jeg er igang å male/beise hus nå (Bruker Dryglin Extrem Dekkbeis). Kledning er fabrikkgrunnet, jeg har grunnet hjørnekasser, lister, endeved, etc. Men har ikke grunnet over spikerne.
Hvor viktig er dette? Vil ikke 2 strøk med dekkbeis beskytte godt nok der spikerne er?
   #99
 22,342     Akershus     0
Kommer an på om spikerne er slått for langt inn eller ikke. Spikerhullene er uansett mindre enn ender slik at det ikke trekker så mye vann inn. Under endene på stående paner er mye mere utsatt og skaderisikoen er mye større enn spikerhull.
   #100
 189     Hordaland     0

...-Blæring ved maling med linoljemaling. Faren for dette reduseres dramatisk ved å bruke en maling uten løsemidler.....

Mulig vi snakker forbi hverandre her, men jeg mener ikke at linoljemaling blærer.

Det jeg sikter til er at har man først begynt med linoljeprodukter på veggen, er man nødt til å fortsette med det. Bruker man en annen type maling på underlag med linolje vil man få blæring.

Jeg erindrer at min bestefars hytte var malt med linoljemaling.... men det var visstnok forskjell på malingen om det var brukt rå linolje eller kokt. Den ble iallefall aldri helt tørr. Malingen var 'fuktig' selv etter mange år.
Signatur