3 942    31    6  

NORD kledning fra Bergene Holm

 5 568     0
Såvidt jeg finner så er ikke denne kledningen diskutert mye. Nå er et søk på ordet "nord" nytteløst, selvsagt, så det kan være jeg tar feil. 

Er på jakt etter erfaringer med denne kledningen.

Vi syntes den er fin, og har valgt denne i stedet for Royal-kledning på ny hytte som bygges snart.

Har du brukt den? Kjenner du noen som har brukt den? Fornøyd? Forbanna?

Kjør debatt. 

https://www.bergeneholm.no/produkter/eksterioer/kledning/nord

HSt
   #1
 33 943     Lillestrøm kommune     0
FDV dokumentet viste 20 år kortere levetid enn produkt beskrivelsen slik jeg så det
jaf
   #2
 6 043     tromsø     0
Vil ikke være en fest brems. Men en limt stav som blir gjennombløt er vel ganske svak ? Gran er jo dårligste kvalitet ? Hvis en legger kledning i vann ? Da vil den vel sprekke opp ? Eller legge den på plen under regn ? En limt fingerskjøt stav (stender), kunne jeg pukke fra hverandre på jobb , Den var  våt som en svamp. Den var limt hver 40cm ? Hadde ligget 6 måneder i regn. Limet hadde slippet taket, på grunn av vann.
   #3
 5 794     Akershus     1
Limt? Majoriteten av dimensjonene og profilene er ikke det...

Tror heller ikke man uten videre skal sammenligne limtre som er laget for å bære ute, og korrekt utført tørker, med noe som har ligget vått 6 mnd...

Inntil det motsatte er bevist velger jeg å tro at en renomert aktør som Bergene-Holm kan tingene sine.

.Thag
jaf
   #4
 6 043     tromsø     0
https://www.bergeneholm.no/produkter/eksterioer/kledning/nord/nord-raus-skraa-limtre-5050-mm-lengde Kledning i fast lengde.
Er kledning et produkt lagget av utsortert dårlig gran? Som blir kuttet opp og limt sammen. Det kan være staver som er for skjeve . Ingen har jo råd å kaste noe i dag. Det står at kledning ikke tåler børste eller høytrykkspyler. Det er bare de 4 nederste som er limt. Det var tilfeldig at jeg klikket på en av disse.
   #5
 5 794     Akershus     0
TS sier ingenting om at vedkommende ønsker limtrevariantene. La oss få det på det rene før debatten drar videre den veien.

Høytrykkspyler mod panelvegg er generelt en dårlig kombinasjon, med mindre ønsket er å vaske for maling. Da spiller det mindre rokke hva spyleren gjør med overflaten.


.Thag
HSt
   #6
 33 943     Lillestrøm kommune     0
FDV dokumentet gir beskrivelse om søk etter råte og at visuell Levetid kan være kortere enn faktisk levetid. Jeg er i utganspunkt skeptisk med en slik beskrivelse. Synes det er rart at ikke produktet er mer dokumentert/beskrevet
  (trådstarter)
   #7
 5 568     0
TS sier ingenting om at vedkommende ønsker limtrevariantene. La oss få det på det rene før debatten drar videre den veien.

Limtrevariantene er ikke aktuelle for oss, nei. Det er rett dobbelfals i vårt tilfelle. Men la oss gjerne diskutere NORD generelt, ikke nødvendigvis mitt valg spesielt.

Jeg har sett et par hus her på Vestlandet med NORD, og de ser bra ut - men de er også alle ganske nye hus.

Hytta i vårt tilfelle står ikke veldig værhardt til, men vinden kan røske godt og det regner mye. Det vil sannsynligvis bli store lokale forskjeller på hvor mye vær og vind tar på kledningen. Her ble jeg skeptisk til Royal, som er kjent for å få ganske synlige forskjeller i uttrykk avhengig av hvordan været slår.

Tilleggslink: https://www.bergeneholm.no/inspirasjon/vaare-kolleksjoner/nord-barske-trefasader

jaf
   #8
 6 043     tromsø     0
Det er forskjell på hvor kledning skal monteres. Levetid kan være 200 år på svalbard, 100 år i finnmark og 10 år på de fuktigste plassene i rogaland. Litt overdrevet. https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/se-bildene-slik-ratner-ny-skole-1.775454
Det er nesten slik at en skulle brukt plastkledning, formic eller glass mot de veggene som får slagregn og forventet levetid er for lav. 
Siste redigering: 9. oktober 2020 14:11:41 av jaf
  (trådstarter)
   #9
 5 568     0
Tilfeldigvis står hytta på en av de fuktigste stedene i Rogaland Grin
HSt
   #10
 33 943     Lillestrøm kommune     0
Jeg går ofte forbi en barnehage når jeg er på besøk i Trøndelag, usikker på hva slags kledning det er men den blir mer og mer møkkete i utseende (svertesopp mm). Den er kanskje 8-10år gammel. I Oslo har de masse råteskader på kledninger på offentlige bygg (skoler mm). Det som fungerer i Østerdalen fungerer kanskje ikke i vestland klima.