(trådstarter)
   #41
 870     Østfold     0
Hvordan gjør man det rundt pipebeslag ved legging av panner alà Decra eller Powertekk? Er det så enkelt som videoer med montering av feks Wakaflex viser?

   #42
 8 022     Bærum     0
Du legger pannene over falsen til beslaget på oversiden av pipa, og pannene under falsen til beslaget på nedsiden av pipa.
Hvis pipa er langt opp på taket kan falsen på beslaget trygt kjøres helt opp på mønet....Jeg gjorde det.
  (trådstarter)
   #43
 870     Østfold     0
Falsen er altså ordet for "kragen" som etableres rundt pipa...

Ja, jeg har sett det i instruksjonsvideoer med under på oversiden og over på nedsiden. Vannet renner jo nedover.

I dag har jeg heldekkende beslag rundt lecapipe og lufterør samt en stålpipe. Det er altså bare å feste wakaflex i hht anvisningen med over og under på eksisterende beslag og stålpipe?
  (trådstarter)
   #44
 870     Østfold     0
ISOLA SLØYFEBÅND: Er dette noe for spesielt interesserte eller er det et "must have" på ethvert takprosjekt?

Mitt tak består av (før utlekting) av diff tett Norkraft underlagspapp på rupanel, og etter taklekkasje i fjor er jeg livredd for at taket skal lekke i fremtiden (eksempelvis gjennom festemidler til sløyfer...).
  (trådstarter)
   #45
 870     Østfold     0
Ikke flust av svar her i det siste, men prosjektet skrider frem. Har besluttet å gå for Powertekk og har enda flere spørsmål omkring utlektingen:


1. Avslutning mot vindski
Monteringsanvisningen fra Isola viser følgende:

Nytt tak - be9c357680f44bc2805912db56e5c8fa.png - T-bone

I dag er det en trekantlist som avslutter mot vindski og denne lager fall for underlagspappen. Spørsmålet er hvordan jeg bør gå frem med det utgangspunktet. Er usikker på om underlagspappen vil rekke over vindskien som på bildet dersom trekantlisten fjernes. Vindskien vil også være for lav i forhold til utlektningen når den er gjort - vil det gå greit å lekte ut vindskien så den vil passe eller bør den erstattes med et nytt vindskibord som blir i passe høyde?

2. Damptett undertak og takfot
Jeg har nå Nortett Norkraft underlagspapp (diff.tett). Monteringsanvisningen fra Isola sier følgende:
Nytt tak - 171e581ddc634a2cb8a7084b54e51266.png - T-bone


Betyr dette at jeg bør skjære av 50 mm av nedre del av underlagspappen mot takfot slik at sløyfen ligger rett på rupenelen? I så fall, bør jeg droppe sløyfebånd på dette 50 mm området?