6 062    51    10  

Royal kledning ikke godkjent lenger

 1 006     0
Ble informert om dette denne uka, som det står her:

Royalbehandlet trevirke viser seg å ha andre brannegenskaper enn hva bransjen tidligere har forutsatt. Dette betyr at bransjeaktørene omklassifiserer royal fra brannklasse D til brannklasse E. Inntil videre kan dermed royalkledning ikke brukes på boliger. Treindustrien gikk ut med dette i går, og Moelven har varslet sine kunder.
Terrasseproduktene påvirkes ikke, da det er andre krav til disse. Moelven trekker kledningsproduktene, og vi stanser produksjonen.


Skal bli spennende og se hva som skjer videre med royal kledning


HSt
   #1
 35 860     Lillestrøm kommune     0
Jeg har også hørt dette fra en i bransjen, mht terrassegulv så er det der kanskje fortsatt også begrensninger når en kommer til terasser som ikke er markterasser. Men her kan jeg ikke regelverket godt nok til helt å vite hvor grensen går.
  (trådstarter)
   #2
 1 006     0
terrasebord i royal kan brukes som vanlig,de går under en annen brannklasse sto det i meldingen,så det gjelder kun kledningen.
HSt
   #3
 35 860     Lillestrøm kommune     0
De trodde det kun var godkjent for terrassegulv opp til 0.5m over bakken  var innholdet i det jeg plukket opp, men som sagt her kan jeg ikke regelverket så har ikke vurdert dette selv.
   #4
 708     Buskerud     1
Hva vil dette bety for eksisterende hus med royal kledning mon tro. Vi har ikke fått ferdigattest enda på nybygg....

Kun 3 meter til garasje og ca 9 meter til nabohus med garasjen i mellom.
  (trådstarter)
   #5
 1 006     1
Vil tro at det ikke vil bli tilbakevirkende, etter det jeg skjønner, så er det nye regler som har kommet, derfor har de branntestet royal produktene, vet ikke noe mere en det som står i meldingen selv
TSt
   #6
 14 011     0
Tror ikke det er nye regler men brann klassen på produktet som er endret. Det tyder på at en ikke har tenkt på at behandlingen kan endre klassifiseringen av produktet. Men hvis det ikke blir godkjent på noe som er levert tror jeg produsent / leverandør er noen som kan få problemet.

   #8
 367     Tromsø     1
Jeg antar det er produsentene selv som klassifiserer materialet, og at de har satt klasse d uten å faktisk teste ytelsen. Når nå materialet har blitt testet viser det seg at det ikke tilfredstiller brannklasse d. Jeg vil tro det ikke kan få tilbakevirkende kraft for de produsenter som kan vise til at produktet er testet for brannklasse d. Men for de produsenter som ikke kan vise til ytelsestesting kan det bli problemer.

Hvis det er slik at det har kommet nye krav vil det kun i sjeldne tilfeller få tilbakevirkende kraft.

For nybygg som ikke er ferdigstilt så er det ikke urimelig å legge til grunn at produktet må være godkjent på tidspunktet for overtakelse/ferdigstillelse.

HSt
   #9
 35 860     Lillestrøm kommune     0
nå står det klart i dokumentet over at klassifisering er gjort basert på ubehandlet gran/furu slik all kledning har blitt klassifisert. De tenkte nok på at normalt vil annen kledning normal bli beiset eller malt så de har ikke tenkt på at Royal behandling tydeligvis er mer brennbar. Nå skal de sertifisere produktet så vi får vente å se hva resultatet blir
   #10
 367     Tromsø     1
Akkurat. Det høres jo helt talentløst ut. Mange produsenter selger treverk behandlet med brannhemmere for å oppnå bedre brannklasse. Å da si at de ikke skjønte at oljebehandlet treværk måtte testes etter behandling faller på sin egen urimelighet.