19,340    22    5  

Utstyr og midler til husvask - hva bruker du?

 156     2
Hei.

Ønsker tips og anbefalinger til utstyr og midler for hus vask, Generelt,,samt mot svertesopp.

Vaskekost på høytrykks spyler...

God gammel skurekost og hageslange / sprøyte på vaskemiddel?

Klorin i vann,,eller dyre ferdigprodukter?

   #1
 2,044     0
Vi sprøyter på en strek blanding av klorin og vann. Partier hvor skitten ikke går lett av bruker vi skurekost på. Skyller så med hageslange. Er veldig effektivt. Klorin matter malinga, så dette gjør vi bare når huset skal males.
ADVARSEL: Fjern klorinvann fra vindusglass veldig fort, ellers kan de bli grå.
   #2
 5,336     Tromsø     0
Jotun Husvask koster litt, men da det tynnes med vann i forhold 1:20 ved normal vask, holder en femliters kanne til vask av noen hus. Eller flere års vask av ett hus.

Det går greit å sprøyte på med sånn beholder man pumper trykk i og henger på ryggen, fra et par hundrelapper hos Clastema eller det dobbelte for Gardena hos hagesenter, og spyle av med hageslange. Jotun Husvask skal ikke matte ned vinduer i motsetning til midler som Kraftvask som brukes før man maler. Men for å være på den sikre siden, fukt vinduene med hageslangen før man sprøyter på vaskemiddel, uansett hva man bruker.
Signatur
   #3
 3,258     Akershus     1
Klor og vann med litt zalo oppi har alltid vært en suksess. Er testet mot "husvask" på kanne og gikk av med seieren både virkningsmessig og prismessig.

Klor tar sopp, zalo gjør reint generelt.
Signatur
   #4
 1,307     Hardanger     0
Sist gang kjøpte jeg noe "Husvask" produkt på Felleskjøpet, sprøytet det på veggen med sånn såpe-ejektor som kommer med noen høytrykksspylere. Spylte på såpe, røykte og bante og steikte i ca 10 minutt og spylte av igjen med høytrykksspyler. Kjapt og greit.
Signatur
   #5
 70     Asker     0
Klorinvann og (microfiber)klut. Ha det bra sopp! Velger å ligge unna høytrykksspyling av panel. Blir så fint og rent atte. Smile
  (trådstarter)
   #6
 156     0
Kan man bruke klorinvann uten fare for å matte malingen?

Skal ikke male alle sidene,,men vil vaske hele huset.

Skure,,eller bare sprøyte på,,la virke,,og spyle av igjen???
   #7
 70     Asker     0
Nå har du sikkert vasket for lenge siden, men svarer likevel jeg. ;)

Malingen mattes ikke av klorinvann.

Jeg pleier å vaske med klut, og jeg skyller/spyler ikke. Med microfiber og klorinvann har jeg ikke trengt å gni noe særlig for å få bort soppen, den forsvinner veldig lett. Hvis veggen er så skitten at det blir striper etter kluten (da er det veldig skittent) så vasker jeg over med ny klut og kun rent vann.

   #8
 279     Haugeby     0
Jeg bruker Foam Lance mont. på høytrykkspyleren.
Fordelen er at dette skummer og henger lenge på veggen,går så over med langkost og skurer..
Har bare testet med billig husvask...
Glimrende til å skumme bilen med og..

http://www.ebay.com/itm/CAR-WASH-KARCHER-K-SERIES-SNOW-FOAM-LANCE-BOTTLE-1-LTRS-/180576697092?pt=UK_Home_Garden_PowerTools_SM&hash=item2a0b35bb04

http://www.scandicshine.no/index.php?route=product/category&path=61_65
TSt
   #10
 14,497     0
Nye Husvask fra Jotun har sopp og algemiddel blandet inne i dette.  Da slipper en å ta på dette separat etterpå.  Følg oppskriften, den er forskjellig fra den gamle.  Tror produktet kom i fjor.  Skyll godt av vinduer.  Kraftvask som er beregnet der en skal male over etterpå har kommet med samme løsning, sjekk etiketten når en kjøper så en ikke får den gamle uten sopp og algedreper blandet i.  Kraftvask etser glass så her må en være forsiktig.