434    20    2  

Utvide levetid utekjøkken ved dårlig tilgjengelighet - lakk utenpå maling?

 94     0
Holder på å fullføre et utekjøkken og skal igang med trebeskyttelse og maling denne helga. I et øyeblikk av idioti hadde jeg kun Visir på endestykker og virket som ligger ned mot plattingen - ikke konstruksjonvirket på sidene. Så til helga må jeg skru ned spilene på veggene rundt, behandle og male utekjøkkenet og så skru sammen igjen. Dette er naturligvis noe jeg helst vil gjøre kun en gang men kjøkkenet har ikke tak og ligger i kystklima så det vil få litt juling. Er det noe jeg kan gjøre for å forlenge vannbestandighet i tillegg til Visir og to strøk maling? Kan jeg f. eks legge på et lag klarlakk utenpå malingen for å forlenge levetiden? 

Utvide levetid utekjøkken ved dårlig tilgjengelighet - lakk utenpå maling?  - 20220806_135931.jpg - Oleros

TSt
   #1
 14 018     0
Her virker det som om en ikke har planlagt godt nok. Dette kan jo umulig komme til å holde. Maling er ikke noe som gjør ting helt tett. Dette kan jo ikke stå direkte på terassegulv der vann trenger under. Må jo lages med noe som gjør at det ikke står i vann. Konstruksjonen er jo også helt gal med masse spiler etc. Hadde dette stått langt under et tak så kunne det fungert hvis det var bein på så det kom luft under.

Hvis en ikke skal ha tak over ute kjøkken må en ha benkeplater som tåler vann, gjerne en del bredere enn det en setter under. Helst en dryppkant i undersiden så vann ikke trekker under. Og så valger en belagte finerplater så er det bare kantene som en må finne på behandling for.
   #2
 965     Rogaland     0
Jobbet med et prosjekt for kommunen skulle lage lydisolerende skjermer (Masse spiler med forskjellig bredde).

Da kjøpte basen takrenner, fyllte de med maling og sa kom og dupp.

Da lå materialen å godgjorde seg i maling til de truttna og v i hadde masse kroker som vi hengte bitene opp i.

Det kan du gjøre med visir og, men ellers som TS sier må ha luft under de nedpå terrassen, stein som føtter ell. Noe uorganisk.
Signatur
TSt
   #3
 14 018     1
Moderne maling er egentlig ikke egnet for konstruskjoner som blir dekket på alle kanter. Før eller senere vil det komme fukt inn og malingen er for tett til at det tørker opp. (På hus skal det være luftet kledning så fukt kan tørke opp fra innsiden). Derfor benytter vi somregel oljedekkbeis på rekkverk o.l. for at det skal få anledning til å tørke. Når en skriver at det er litt røft klima så vet jeg ikke hvordan det går unasett her som sagt. Lakk forslaget må bare gjøre det enda værre ved at det blir helt tette flaterr og vil garantert flasse til slutt. Håpløst å behandle videre.

Jeg har erfaring både fra østlandet og trøndelag og løsninger på tre utemøbler som fungerer på østlandet fungerer ikke i trøndelag så det vil avhenge noe av hvor det er og hvor åpent det er. Sol som varmer opp og tørker kan jo hjelpe med samtidig blir overflatene mye fortere nedbrutt.
   #4
 1 805     Sandefjord     1
Til TS. Jeg synes innleggene ovenfor var veldig pessimistiske.
Har du bygget med cu imp materialer? I tilfelle ville jeg brukt terrassebeis. Den danner ikke film, og vil aldri kunne flasse. Og har lengre holdbarhet enn olje.

Dessuten tåler cu imp fukt over lengre tid. Ja, du burde kanskje hatt litt luft mellom gulv og bunn i kjøkkenet. Men noen umiddelbar fare for råte, synes jeg er å overdrive.

Det du har grunnet (?) eller malt(?) på høyre side, blir dog ikke så bra med terrassebeis. Det du har påført vil skinne igjennom/hindre at terrassebeisen vil trekke inn. Du kan prøve med litt terrassebeisfjerner og se om du får lysnet/fjernet litt av grunningen/malingen.
   #5
 5 690     OSLO     0
dette er impregnerte materialer ? ser sånn ut på bildet hvertfall....

for at overflate behandling skal holde , så burde det absolutt stå og tørke en stund før man behandler det.

hvor lenge siden er det du bygde dette?
   #6
 965     Rogaland     0
Visir kan påføres med engang, sikkert visir med hvit han har.

Det kan stå med kun visir i et år om ikke lengre. Men alltid godt å få ting opp ifra bakken.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 94     0
Oi, ja her var det sterke ord og pessimisme. Er litt kombo impregnert og ikke men det meste i konstruksjonen er vanlig ubehandlet. Burde nok a løftet det litt opp fra plattingen men veldig mange av de utekjøkken jeg har sett bilder/oppskrift av er bygd rett på terrasse. Og virket som ligger nederest er såklart smurt inn med Visir på undersiden. Lurer også på argumentetasjonen bak denne kommentaren:"Konstruksjonen er jo også helt gal med masse spiler etc". Smile Gikk forøvrig fint å komme til på sidene så der blir det Visir og tre lag maling. Benkeplaten tåler selvsagt vann og har leppe over så vann ikke renner nedover Så det svakeste punktet er virket ned mot gulv som kun har visir men om det holder i 20 år før jeg bytter det ut er det ok.

HSt
   #8
 35 870     Lillestrøm kommune     0
Vanlig ubehandlet som ligger nedpå / har store omlegg kan du risikere at er råte om 5-6år i kontakt flaten der vann suges inn. På hytte hadde nabo bord i kryss i rekkverket de råtnet i krysset

Maler du så er du garantert å få i gang råteprosess så beis er eneste mulighet, da kan det kanskje overleve

Det er veldig stor forskjell på klima mellom indre østland og mer regnfulle plasser så at er blad har bilde av er utekjøkken betyr ikke at det er norn garanti for at det overlever
  (trådstarter)
   #9
 94     0
Det er jo noen dragere over i ca 220 høyde fra plattingen. Om jeg til høsten legger over noen slike https://www.byggmax.no/plasttak-p21151 som stikker godt ut på alle sider, vil det ha noe særlig effekt ift å beskytte mot fukt? Jeg kan såklart pakke hele kjøkkenet inn i presenning utenfor sesong også men det vil jeg tro sperrer fukten inne?
HSt
   #10
 35 870     Lillestrøm kommune     0
Ja pakke fukt inne er en dårlig løsning