#11
 5 128     Akershus     1
Lift til slikt formål er ikke for amatører å bestille. Selv om du kan klatre opp til midt foran garasje/gavl så trengs en lift i minst 18- 20 m klassen, samt at de fleste trenger temmelig rett terreng for å kunne brukes/opereres. En lift mister utrolig raskt metere i horisontalt utlegg, utrolig raskt. Jeg har brukt endel forskjellig liftutsyr, har ennå ikke sett en som klarer den skråningen.

Skal du stå nede på veien, trengs en i megaklassen for å nå frem/opp. Bestill befaring fra leverandør, kjipt å måtte returnere/bytte utstyr som nesten garantert blir for snøtt.

HSt
   #12
 31 921     Lillestrøm kommune     1
Det finnes beltegående lifter som vel må takle dette forholdsvis enkelt
   #13
 22 853     Akershus     1
Enig i at det er langt her og med ditto utstyr..
Jeg så for meg å stå på flatt terreng utenfor carporten. Løfte seg først rett opp og deretter inn over taket.
Før du kontakter liftutleie bør du måle opp veggen så godt du kan. Se om liften kan plasseres rett ut for carport. Høyde opp over carporttaket her. Høyde og avstand til fjerneste gesimshjørne og mønespiss. Ut fra foto ser det ut til at en trenger stort utstyr, det er langt inn over carporttaket. Kanske trenger en en lastebilmontert lift som kan pareres med snuta rett ut for carport for å skape motvekt nok?

Om en i stedet plasserer en lift oppe ved hushjørnet har en problemet med å komme opp dit, det kan nok en beltegående lift ordne, men i tillegg trenger en plass til støtteben, særlig i retning carport. Det ser også ut til å bli krevende.
Signatur
   #14
 7     1
Ville fått befaring fra et stillasfirma. Ble imponert over hvordan de her løste en vanskelig skråning hos min mor, som vi så på som "umulig". Relativt raskt og billig var det også, sammenlignet med prisen på en større lift i noen dager. Angret i ettertid på at vi ikke fikk stillas satt opp der vi brukte liften først.

Her kunnet stillaset stå i fire uker for installasjonsprisen, da ble ikke værskifte noe stressmoment heller Smile
   #15
 22 853     Akershus     1
Sjekk «Haki fagverksdrager". Vet ikke om det kan være aktuelt, men Haki er et proff-system med mange flere muligheter enn et enkelt fasadesystem.

Hvordan bor du mhp å leie stillas?
Signatur
   #16
 2 945     Sørlandet     1
Kan løses med stillas. Man må da lande beamer (fagetverksdrager) foran carporten og over taket så ned i skråniningen. Også må man huke seg inn 90grader midt på denne med to lange vanger for så å bygge rett opp. En del lange ting samt rør og klips her:) 

Stillaset vil da ovenfra se ut som en T.

Krever litt kunnskap og profft utstyr samt tre mann for å klare denne.

Vet ikke da om det blir billigere med lift. Største tilhengermonterte jeg har kjørt var på 28m arbeidsgøyde. Men kan jo få fraktet opp lifter på 40m pluss. Transporten på sånt koster jo en del.

Problemet med de fleste terrengåendelifter er ikke å komme opp skråningen men at de må stå rett for å ville løfte
TSt
   #17
 12 091     1
Det er somregel ikke knekk sideveis på arm på lift så en kan ikke stå inntil huset og komme rundt hjørnet. Men det ser ut som om det er et stort tre oppe til høyre som kunne være forankring til en vinsj som kunne hjelpe tilhengerlift å komme opp i skråningen utenfor. Støttebein kan løfte tilhenglerlift litt slik at den kan opereres flatt i allefall på mange modeller. Er det for lite bygger en (solid og ikke mulighet for å velte) opp litt under to støttebein før de senkes. Pass på å få malt vindski etc også slik at en ikke får noe vedlikehold på denne fasaden her på lang tid.

Pass på å dekke til solcelle paneler. Selv med maling med kost så driver små dråper i vinden. På et større hus vi malte sto biler på forsiden mens langsiden på baksiden ble malt. Siden det var rulle stilas og jeg kjente dette så skulle jeg hjelpe til å flytte dette og kom da etter at andre hadde malt. Da oppdaget jeg hvite prikker på biler på fremsiden. De var ikke tørket så vi foretok bilvask med en gang så det gikk bra men hadde de fortsatt hele dagen uten å sjekke kunne det gått galt.


   #18
 3 934     1
Problemet med de fleste terrengåendelifter er ikke å komme opp skråningen men at de må stå rett for å ville løfte


Veldig vanskelig å se hvor mange grader skråningen er - den spiderliften jeg lenket til kan stå i inntill 11 grader helling og løfte. Det kan hendte det går, kan hende ikke.
   #19
 22 853     Akershus     1
Kan løses med stillas. … se post #16

Er noe slikt jeg også tenker på. Ulempen er da nederst på veggen. En må få anlagt plattform i nedre kant av fagverksbjelkene.
En kan ev lage/kjøpe faverksbjelker i form av takstoler for flatt tak. Ulempen er lagring av dette.

Annet alternativ:
En kan vurdere å flytte noen av solcellene ned og til venstre. Dernest kan en ved behov demontere noen av takplatene  i carporten i husets lengderetning. Dersom maken plater er tilgjengelig kan en ved remontering se på om en skal bruke kortere plater øverst ved gavlveggen. Da blir det mindre plater å fjerne neste gang.
Signatur
   #20
 2 945     Sørlandet     1
Layers bjelker f.eks kan man klipse seg inn i hvor som helst:)