6 891    51    10  

"Abonnement" på elektriker. Bør man være skeptisk.

 202     0
Leste i dagens lokalavis at man nå kan abonnere på elektriker og betale kr 625,00 pr mnd + materiell til innkjøpspris + 10%. Du må da betale kr 625,- i 5 år, og har i den perioden fri tilgang til elektriker.
I løpet av disse 5 årene så vil dette da bli kr 37 500,00, med firmaets timepris på kr 760,00 (+mva) så vil man jo egentlig kunne bruke elektrikeren i ca 49 timer i løpet av disse 5 årene.

Fra facebook siden til elektrikeren:

"Bli ...... medlem og spar penger!!! Er du medlem her kan du få elektriker hvor mye du vil hele året for 625 Kr pr måned. I tillegg får du materiellet til samme pris som oss +10%. Avtalen går normalt over 5 år men velger du 10 år tar vi også Installasjon i en ny bolig for samme summen i måneden. Dette medlemskapet gjelder alle som vil spare penger og slippe store fakturaer på en gang".

Det står ikke noe om at om man for eksempel "bare" bruker elektriker 10 timer iløpet av de 5 årene så må man uansett betale fullt i 5 år..

Kan dette være en løsning for å bestille elektriker eller bør jeg være skeptisk?   #1
 1 518     Akershus     1
Jeg har byttet en del av installasjon ved hjelpa elektriker her i huset, timer brukt er fortsatt under 49, og det blir neppe brukt noe mer senere. En positiv side er at man ikke vil bry seg med å bytte et deksel på egenhånd engang! Om firmaet vil synes det er en god ide er jeg tvilende til. Du får vurdere behovet og fremtidige prosjekter. Har du digert gammelt hus er det sikkert en bedre deal enn om huset er nesten nytt.
  (trådstarter)
   #2
 202     0
Tenker jo kanskje at siden det er planer om litt mer oppussing i huset i nær fremtid så kan det jo være greit å ha en elektriker tilgjengelig hvis det skulle være behov for et par vegguttak eller noe, uten å få en skyhøy faktura i etterkant.
   #3
 3 098     Vestlandet     0
Er det firmaets reelle innkjøpspris + 10%, eller er det villedende listepris + 10%. Det er jo litt viktig å sjekke. Ellers er jeg generelt skeptisk til slike avtaler. Jeg ser fordelen for firmaet, for de har jo garantert inntekt. Og jeg ser for meg at de blir slappere til å ta telefonen når man nærmer seg, ja si rundt 49 timer;)

Dermed ser jeg ikke helt den store fordelen for forbruker. Men for all del, det kan jo hende de driver mer idealistisk enn jeg tror.
   #4
 682     0
Det står ikke noe om at om man for eksempel "bare" bruker elektriker 10 timer iløpet av de 5 årene så må man uansett betale fullt i 5 år..


Det må du nok. På samme linje som om du abonnerer på f.eks vimenn, å bare leser 3 av bladene. Eller parabol med 100 kanaler, men du ser bare på 5.

Til gjengjeld tolker jeg det slik at du kan bruke elektrikeren i 200 timer for samme pris.

Forøvrig syns jeg det var en intressant vri. Men verdt å være obs på det som nevnes i forrige innlegg, ang innkjøpspris/listepris
   #5
 5 990     Finnmark     0
Hva med kjøring?.....faktureres det ekstra?

Tror ikke pris på materiell er virkelig innkjøpspris........eller at elektriker gidder å komme så lett på slike kundebesøk...!! 

Signatur
  (trådstarter)
   #6
 202     0
Er det firmaets reelle innkjøpspris + 10%, eller er det villedende listepris + 10%.

Spurte om det på facebooksiden deres og fikk til svar at det var innkjøpspris + 10%. Dette kunne dokumenteres med faktura om ønskelig. De mente pris vil være på linje med billig nettbutikk.
Det var kun materiell som kom i tillegg på de Kr 625 pr mnd. Ingen km.
  (trådstarter)
   #7
 202     0
Til nå hadde de visst rundt 200 kunder og håpet på 2-3000. Og med Kr 625 pr måned på disse kundene så er jo det en grei inntekt hvis "medlemmene" bare bruker elektrikeren en sjelden gang. 1,8 mill pr mnd...

   #8
 5 990     Finnmark     0
Til nå hadde de visst rundt 200 kunder og håpet på 2-3000. Og med Kr 625 pr måned på disse kundene så er jo det en grei inntekt hvis "medlemmene" bare bruker elektrikeren en sjelden gang. 1,8 mill pr mnd...

En sjelden gang med 2000-3000 "medlemmer " blir uansett mange arbeidstimer...... 
Hvordan skal elektriker beregne ansatte etter noe slikt! Eller betale timelønn til ansatte når det kun er inntekt med månedsavgift!

Med 2000-3000 kunder vil allslags arbeide dukke opp........
Det er friskt med ny løsninger,  men tviler sterkt på servicegrad med flere besøk i måneden.....

Dette kan ikke fungere, her litt eksempler:
Om feks 2000 kunder skal ha utført arbeide som tar kun 1 time inkludert kjøring så blir det 53 uker med 37,5 timer.......Altså må firma ha over 53 elektrikere for å klare dette på en uke.....
Feks montere nytt stikk eller lampe tar fort 3 timer,  om feks "bare" tusen kunder benytter dette så blir det 3000 timer.....og det er 80 uker/37,5 timer.......Eller 10 elektrikere 8 uker hver.....

Firmaet har nok kun regnet inntekt på månedsavgift,  ingen utgifter med ansatte Wink
De vil gå konkurs uten dekning per time arbeide.... 

Blir nok bare "medlemsjuks " hvor betalende medlemmer må benytte andre elektrikere for å få utført arbeide... 
Signatur
   #9
 7 685     Bærum     0
Tror du skal ha spesielle behov for at dette skal lønne seg. Antar det er noen begrensinger her. Hvis man pusser opp et helt hus kan det jo være lønnsomt. Har de noen spesifikasjon av hva som dekkes? Når det gjelder materiell er spørsmålet om det er reell innkjøpspris som gjelder eller om det er før rabatt. Jeg vet ikke hvordan dette faktureres, men hvis det f.eks. gis en kreditnota ved slutten av året basert på årets uttak vil fakturaen de legger frem for kunde ikke være reell.
Man er jo også bundet til en elektriker i 5 år.
   #10
 5 990     Finnmark     0
Tror dette blir temmelig kortvarig tilbud, når firma oppdager at de har skutt seg selv i foten..........
Signatur