192    10    1  

Deksel (?) til utestikk

 64     0
Har et spabad koblet til elko dobbel utestikk. Stikkontakten står ganske nær spabadet, og tenkte det kunne være lurt å ha et type plastdeksel forran for å unngå vann inn i stikket. Noen som vet hvor jeg får tak i dette, evt andre lure løsninger for å dekke til? 

TSt
   #1
 12 102     0
Elko utestikk skal jo være beskyttet i utgangspunktet men er jo ikke heldig om de står slik at en "flod bølge" kan treffe de.  Men bør det være stikk på utebad ? Er ikke effekten så høy at en burde hatt fast tilkobling med service bryter ?
Siste redigering: 21. april 2022 12:55:27 av TSt
   #2
 866     Østfold     0
Elko utestikk skal jo være beskyttet i utgangspunktet men er jo ikke heldig om de står slik at en "flod bølge" kan treffe de.  Men bør det være stikk på utebad ? Er ikke effekten så høy at en burde hatt fast tilkobling med service bryter ?


Sikkert best med fast tilkobling. Men i hvert fall på enkle bad av type MSPA o.l. er det lagt opp til at man skal bruke den medfølgende kabel med støpsel med jordfeilsikring på. Har selv et slikt som er koblet til et stikk et par meter unna badet i 2 meters høyde. Effekten er på 1 800 W.

Hvis stikket til TS marlon er nær badet er det muligens ikke i tråd med de krav/anbefalinger som bad-produsenten har. For mitt bad er det presisert at det skal kobles til fast uttak (ikke skjøteledning) 2 meter unna badet. Et deksel, som TS marlon etterlyser, vil kanskje kunne kompensere, men det beste vil nok være å få stikket langt nok unna til at det er innafor kravene. Kjenner for øvrig ikke til om slike deksler finnes.
  (trådstarter)
   #3
 64     0
Jeg har funnet deksel på nett, men ikke fra noen norske butikker. Har mulighet for å flytte stikk, men da må jeg nesten sette det på utsiden, der det ikke er under tak.
Deksel (?) til utestikk - IMG_20220414_174644~2.jpg - marlon
   #5
 22 878     Akershus     0
Bytte til skråstilk stikkontak hvor ledningen vinkler på skrå nedover og sett en stormkappr over?

Deksel (?) til utestikk - 4C4BEAFF-BAF5-4E8A-86DB-1DFD1B2E8FB4.jpeg - marlon
Signatur
TSt
   #7
 12 102     0
Skråstilt stikk har ikke lokk så den er ikke godkjent for utendørs bruk.

   #9
 5 134     OSLO     1
det er jo ingen direkte fare med slik plasseringen er nå, så lenge drenshullet er åpent i bunn av stikk skal det mye til for at det skal gå galt....

kursen SKAL jo uansett være sikret med maks 30 ma jordfeilautomat/jordfeilbryter, så den vil gå rimelig fort om det blir for mye vann der....


uansett, ideen din til deksel er ikke dum, men blir jo ikke mye pent.....

hadde ikke vært spesielt bekymret for det der
HSt
   #10
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Den er vel så nær at en kan få nesten kontinuitet i vannsprut så synes ikke vurderingen over var god

Stikken burde jo stått høyest mulig på veggen i det minste med en så utsatt plassering