Det er faktisk lurt å ikke ha lys på samme kurs som kjøl og frys for led og sparepærer korslutter oftere enn de gamle glødelampene
Edit: ser du svarte, med de kursene er det ikke ufornuftig de valgene som er gjort.16A på stue har fort en panelovn og 2kW er minst på teknisk kurs, denne kunne evt vært sikret ned til 16A
Det jeg stusser på er at kjøkkenet virker bra med Teknisk og vannvarmer på 20 A Øvrig kjøkken på 16A idag. Det eneste som er nytt er platetoppen. Men det er vel da at det er nye regler siden kjøkkenet bygdes første gang.
og når sammenligner med hytta så føles det som det skal selge meg ting jeg ikke nødvendigvis trenger.
Det jeg stusser på er at kjøkkenet virker bra med Teknisk og vannvarmer på 20 A Øvrig kjøkken på 16A idag. Det eneste som er nytt er platetoppen. Men det er vel da at det er nye regler siden kjøkkenet bygdes første gang.
og når sammenligner med hytta så føles det som det skal selge meg ting jeg ikke nødvendigvis trenger.
akkurat det jeg prøvde og få frem tidligere i tråden. man "trenger" ikke 100 kurser på et kjøkken. du bruker ikke ofte ting samtidig, ikke over lengre tid. jeg har vært på steder hvor det funker med 2 kurser på kjøkken, noen må ha 20 kurser. alt etter bruksmønster og hva man "tror" man trenger
Synes også at normen er rollce royce-løsninger hele veien, ofte mye mer enn hva folk faktisk trenger. Videre forutsetter man tydeligvis at ingen sikringer tåler mer enn 80% av merkestrøm. F.eks. kan man etter normen ikke ha 10A vaskemaskin og 5A tørketrommel på en 15A sikring - noe som selvsagt går helt fint.
Men, husk også at både platetopper og ovner har blitt mer strømkrevende siden 60-tallet og at nye sikringer tåler mindre enn gamle. Ovnen vår trekker f.eks. 3kW og platetoppen trekker teoretisk opp mot 7kW, det ville ikke gått på hytta hvor vi har 16A til alt-i-ett-komfyren.
Som nevnt i en annen tråd, vi har panelovn, lys, kjøleskap, mikro og vannkoker på en 10A automat. Den har aldri gått og vi har aldri planlagt bruken av strøm.
Ser jo at det burde vært delt i to kurser a 15A, men som sagt, aldri gått.
Men at KjellG trolig har defekt automatsikring betyr ikke at det går for andre.
Han kunne fortsette med platetopp på 20A kursen, men han må da kanskje bruke varmtvann kun om morningen så det er varmt og koblet ut til middagslaging. Men vi vet ikke hva slags breder hsn har så hvor galt det er vet vi ikke.
Edit: ser du svarte, med de kursene er det ikke ufornuftig de valgene som er gjort.16A på stue har fort en panelovn og 2kW er minst på teknisk kurs, denne kunne evt vært sikret ned til 16A
Teknisk og vannvarmer på 20 A
Øvrig kjøkken på 16A
idag.
Det eneste som er nytt er platetoppen.
Men det er vel da at det er nye regler siden kjøkkenet bygdes første gang.
og når sammenligner med hytta så føles det som det skal selge meg ting jeg ikke nødvendigvis trenger.
akkurat det jeg prøvde og få frem tidligere i tråden. man "trenger" ikke 100 kurser på et kjøkken.
du bruker ikke ofte ting samtidig, ikke over lengre tid.
jeg har vært på steder hvor det funker med 2 kurser på kjøkken, noen må ha 20 kurser. alt etter bruksmønster og hva man "tror" man trenger
Men, husk også at både platetopper og ovner har blitt mer strømkrevende siden 60-tallet og at nye sikringer tåler mindre enn gamle. Ovnen vår trekker f.eks. 3kW og platetoppen trekker teoretisk opp mot 7kW, det ville ikke gått på hytta hvor vi har 16A til alt-i-ett-komfyren.
Ser jo at det burde vært delt i to kurser a 15A, men som sagt, aldri gått.
Komfyr og oppvask har egne kurser.
Han kunne fortsette med platetopp på 20A kursen, men han må da kanskje bruke varmtvann kun om morningen så det er varmt og koblet ut til middagslaging. Men vi vet ikke hva slags breder hsn har så hvor galt det er vet vi ikke.