#11
 793     0
Jeg hadde elektriker på timer+materiell som beskrives her i hus fra 1961 høsten 2018 + vår 2019. Har før øvrig hatt rørlegger, snekker og ventilasjons-montør på samme vilkår, altså medgåtte timer + materiell. Totalprisen på elektriker var vel ca. 250 000 kr så ikke snakk om småarbeider heller. Da gjorde jeg omtrent det som TS beskriver her.

Jeg har veldig gode erfaringer med denne formen, og spør normalt ikke om prisoverslag når jeg skal ha håndverkere på besøk. Det er jevnlige tråder her inne "hva synes dere om dette tilbudet fra elektriker/rørlegger/snekker", og når jeg sammenligner med hva jeg betaler for håndverkere per time synes jeg stadig at jeg kommer veldig godt ut.

Dette forutsetter at du stoler på håndverkeren, at timelister føres riktig og at du ikke blir svindlet på materiell. Begrep som "listepris" er farlige i den forstand. Om snekkerne som satt inn nye vinduer i fjor skulle hatt 15% påslag på "listepris" på vinduene ville jeg vært konkurs. Dette gjelder også en del rør- og elektromateriell.

TSt
   #12
 12 627     0
Det er dessverre lett å få noen som ikke arbeider spesielt fort og som skal ut til lunsj hver dag etc så bare timene ruller av sted. Sist jeg hjalp med kjøkken klargjorde jeg alt så mye jeg fikk til for elektriker, rør lagt på plass der det trengtes etc (etter avtale)  men allikevel fikk jeg beskjed om "jeg tror jeg dauer" av eier når de fikk faktura etterpå.  
   #13
 793     0
Selvfølgelig. Jeg har brukt én og samme elektriker nå i mange år, og det startet med et lite fastprisoppdrag (alt nytt elektrisk på et soverom - ikke spesielt komplisert). Neste oppdrag var litt større, og det var på timesbasis, og så har jeg aldri tenkt på fastpris igjen. Så det lønner seg nok å "kjenne" sin håndverker.
jaf
   #14
 5 954     tromsø     0
Mat: Det verste er de som. gjerne er 2 stk og kjører for å kjøpe lunch og er borte 1 time. Da er det bedre å kjøpe noen flasker taffel vann med kullsyre og fikse lunch til håndverker. Det lønner seg, som hakostra skriver å kjenne håndverker godt. Da kan en samarbeide og få ned pris.
HSt
   #15
 33 206     Lillestrøm kommune     0
Problemet er at kjenner en ikke firma så sender de den tregeste de har på slike oppdrag. Rørlegger jeg hadde på besøk en gang brukte en hel dag på en liten fille jobb, firmaet hadde glemt at jeg hadde fått en fastpris, så de var veldig overrasket når jeg kommenterte at jeg selvfølgelig kunne kvittere på noen timelister men at det ikke ville påvirke fakturaen
jaf
   #16
 5 954     tromsø     0
Men de aller fleste grunner til at de går sent er dårlig planlegging. Gjør alt slik elektriker vil. At for eksempel vegg og takplater rundt nytt sikringskap ikke er fjernet uken før elektriker begjynner å skifte sikringskap i hus fra for eksempel 1960. En stripe gulvplate i gulv kan også tas bort gjennom hele huset for skjult kabel føring i stue og kjøkken og tilgang til alle soverom.
TSt
   #17
 12 627     0
Nei det er ikke nødvendigvis slik. Det er fomling og masse arbeidstid for å få opp noen meter med utenpåliggende kabel med klips og montert noen kontakter. Jeg har beskrevet over arbeid med et kjøkken og eier hadde fått flere spørsmål om ikke han som hadde vært her og forberedt samtidig med kjøkken installasjon var elektriker siden alt lå til rette. Alle arbeidsoppgaver var beskrevet og det var bare et par meter med en kabel som skulle på list under en åpen kjøkkenbenk. Erfaring selv med samme problemstilling var montering av utelys der jeg bodde før. Skulle være en grei jobb men tok tid.

TDJ
   #18
 1 625     Asker      0
Synes det blir LITT mye "negativt" om "trikker'n" her Wink !.

Med unntak av for mange og lange lunch-pauser, "late" arbeidsfolk (finnes overalt !) og annet snusk, så er det vel et grunnleggende poeng at en elektriker er "bare" elektriker;  han er IKKE rørlegger, flislegger, snekker eller murer....osv
Problemet er at i både nye og gamle hus treffer elektriker ofte på arbeidsforhold hvor han/hun kanskje heller burde snudd i døra enn å prøve å "fikse"...  

Har selv eksempler (hytte og hus) på hvor effektivt og systematisk elektrikere egentlig jobber dersom alt er tilrettelagt for dette. Når hytta var "elektriker-klar" (definert i kontrakten),  tok det 2 elektrikere 3 dager å legge absolutt alt som heter k-rør (mye !!), legge varmekabler i 3 rom, montere hovedskap osv hos oss. (De trakk alle kabler etter at alt av paneler og lister var på plass, sikkerhet mot gjennomspikring av k-rør.., dette tok 2 dager til..). Grovt regnet blir dette ca 70 -80 arbeidstimer totalt, eller mellom 60 000.- til  80 000.- i rene arbeidspenger.

Når det blir snakk om el-arbeider benytter jeg ovenstående erfaring som en slags "beste praksis", tror ikke det kan gjøres så mye bedre. Alt materiell som medgår finner man priser på hos Elektroimportøren, alle elektrikere har rabatter på de prisene som finnes der.

Anbefaler varmt (igjen) å gjøre detaljert avtale med utførende elektriker hva som er "elektriker-klart" - det koster skjorta å ha en dyr fagmann til å stå bryte gips hele dagen eller bore seg halvt fordervet i armert betong.
Signatur
HSt
   #19
 33 206     Lillestrøm kommune     0
Du ser jo at noen av eksemplene er på godt rettelagte steder, hos meg hadde jeg boret hull til alle rør på fornuftige steder så det var bare å tre inn og koble

Så mange rørleggere og elektrikere er nok desverre i kategori trege og som skriver regning med gaffel. Derfor bør en ha en ide on hvor de havner i pris før start.
   #20
 402     0
650+mva er bra timepris
-15% på listepris kan i mange tilfeller (de fleste) være veldig dyrt. De fleste firma jeg vet om har gått bort fra listepris da priser og rabatter er helt ville. 70-90% rabatt er ikke uvanlig inn til elektriker
Ville prøvd å forhandle er fast påslag innkjøpspris. Men med så lav timepris så blir nok ikke materiellet veldig billig.

Nå aner jeg ikke størrelse og omfang på rehab, men blir veldig fort 250 000 for en sånn jobb om de meste (alt) skal byttes. Er det mye gulvvarme spotter osv så er det fort endel mer.