22 141    58    0  

Tilleggsleveranse med syk pris

 100     Stavanger     0
Min entrepenør benytter en av Stavangers største elektrofirma. Har vært i møte med de og kommet frem til at jeg vil ha 20 downligths og 3 bad @ 8 kvm med varmekabler. Har ikke fått offisielt pristilbud enda, men han antydet 15k for to av badene, 10k for det tredje, samt 1200 pr downlight pluss 600 pr punkt. Vi snakker om nesten 80.000!!! Tror jaggu momsen kom i tillegg.. Naturligvis tenker jeg på å få pris fra noen andre. Men hvordan vil det stille seg i et nynygg? Kommunen har jo de som ansvarlig, og de kan vel nekte et annet firma å komme inn. Jeg kan gjøre det etterpå, men vil ikke det bli vanskelig med tanke på venting med flislegging og innstøp av kabler? Noen som har vært borti det samme?
Signatur

   #2
 21 485     Enebolig     0
Det koster å være kar... Normalt vil et firma gjøre seg helt ferdig før et annet slipper til, med de problemer det medfører. Hør med firmaet.
  (trådstarter)
   #3
 100     Stavanger     0
Jeg skal snakke med de, men hadde lyst til å høre om det er bare jeg som tar feil med tanke på prisene. Er dette innenfor normalen? Det er jo ikke noe jeg gidder stresse med for 10-15000 spart. Men man kan jo undre seg over hvorfor vi ikke kan få husleverandør til å forhandle pris på elementære ting som varmekabler i samme grunnpakken.
Signatur
   #4
 802     Akershus     0
Sur situasjon, man føler at man er litt i lomma på de som har ansvarsrett.

Du kan kanskje alternativt vurdere å ribbe leveransene ned til varmekabler og nødvendige bryterpunkter.
Sånn at badene blir ferdig. (feks kun få badene levert med belysning ifm. speil el.)

Så har du mulighet til å få et annet firma til å montere downlights etter at huset er ferdig.

Men i praksis er det vel ofte nok styr i en byggeprosess, så man biter i det sure eplet for å bli ferdig med alt.
Alternativet da er kanskje å bruke det at du har mulighet til å redusere leveransen til å forhandle ned prisen litt hos opprinnelig elektriker?
  (trådstarter)
   #5
 100     Stavanger     0
Jeg har tenkt litt å det du sier ja. Rett og slett smile og si at vi tar standardleveransen uten tillegg. Kanskje de vil fire litt da? Men vi er nokså små allikevel i den store sammenhengen, så det betyr kanskje ikke så mye for de. Får prøve litt forsiktig psykologi muligens Smile
Men det er nesten så man kunne ha lyst til å hive de på hodet ut, og forhandle med et annet. Så er det de avtalene mellom hovedentrepenør og elektro da...
Signatur
   #6
 336     Oppland     0
1200 pr downlight er jo ran... Elektrikker jeg bruker tar ikke i nærheten engang, og de å gjøre det i gammelt hus! Og det er mye mer jobb! Dette er ett typisk firma som priser seg lavt for å få grunnjobben og tar alt igjen på det minste tillegg du ber om!
  (trådstarter)
   #7
 100     Stavanger     0
Sånn jeg føler det ja. 40 lapper for 20 lys! Skulle tro de planla å legge alle 20 med kikkhullskirurgi gjennom samme hullet i taket. Det er jo nybygg med fri adkomst vi snakker om. Smile
Signatur

   #8
 21 485     Enebolig     0
LED? Halogen? Med eller uten mva?

Inkluderer det kurser, downlights, termostater, varmekabler, lampepunkter, stikk, dimmere osv på tre bad?
  (trådstarter)
   #9
 100     Stavanger     0
Hvis jeg husker riktig, så var det 1200 pluss 600-650 pr lys, pluss moms. Da er det uten dimmer. Dette er kun kostnad pr lys/punkt. På bad er det kun kabler med styring, altså termostat og bryter. Det er LED downlights. Halogen kostet 900 ca. Pluss montering. Aner ikke om det er egne kurser for dette.
Signatur
   #10
 22 342     Akershus     0

Men man kan jo undre seg over hvorfor vi ikke kan få husleverandør til å forhandle pris på elementære ting som varmekabler i samme grunnpakken.

Fordi du har valgt det billigste. Ikke varmekabel - sparte penger. Du har vel ikke studert leveringsbetingelsene.