#21
 874     Oslo     0
Det er ikke påbudt med spotter, det finnes også andre type lamper Wink

   #22
 425     0

Det er ikke påbudt med spotter, det finnes også andre type lamper Wink


Dette er vel litt Off-Topic mht hva tråden handlet om, men siden det ikke var jeg som startet...  ;)

I de fleste bygg vil utbygger/selger/elektrikker pushe spotter som om de er den eneste muligheten og definitivt den beste. Dette da det er mer jobb (dvs mer penger til dem), de selger deg alt utstyret (dvs mer penger til dem) og at du må ha mange for å lyse opp et rommet (dvs mer penger til dem). Pga at de har vært flinke å pushe dette har de klart å skape en trend der folk tror spotter er et must. Det blir sett på av mange som det ultimate inne belysning. Spotter er egentlig laget for å opplyse en begrenset flate (som en arbeidspult) eller en gjenstand (som et kunstverk/maleri/pynt). Spott (engelsk) = punkt. For generell belysning er det, så vidt jeg husker, lamper som lyser opp taket som er "riktig".
   #23
 15     Ringerike     0

Takk for svar!

Dette er LED-spoten som er valgt: http://www.elhandel.no/catalog/product_info.php?products_id=3205560&osCsid=l9du11g58lnrkkgoiakhr4tj42

Og: 50w http://www.el-pris.no/webshop/view/Belysning/1036/JUPITER+SOFT+HVIT+50W+230V+/

Prisforskjellen er jo ganske heftig. Men ikke mer en rundt 600. Hvorfor skal elektriker ha 225,- i tillegg PER LED downlight? Gir ingen mening.

Jeg har uansett ingen anledning til å velge andre downlights i dette prosjektet. Alternativet mitt er å få  flere punkter i taket og bruke skinner, og/eller bygge kasser i taket.

Jeg tror nok jeg får se på det som en investering. Det blir rundt 15 000 mer enn jeg hadde regnet med, men sånn går no dagan. :)De LED-spottene der krever uansett samme kasse som halogenspotten, siden pærene på et vilkårlig tidspunkt (f.eks. 3 eiere etter deg) kan byttes ut med en 50W halogenpære...

Om du skal ha kasseløst eller med lavtbyggende kasser så er det andre typer du trenger.

edit: Med kasser så tenkte jeg downlightsboks over taket, mulig du tenkte på å kasse ned f.eks. langs ytterkant av rommet.
   #24
 113     Tromsø     0
Sg jupiter led har jeg, ikke voldsom pris på disse, lavtbyggende og veldig fint lys vs andre ledspotter jeg har. Påpek prisene på de ulike produktene og spør om de ikke har mulighet å gå ned litt i pris.
   #25
 826     vestfold     0
Har 3 stk led Junistar børstet stål (m/dimmer) tilsalgs rimelig hvis noen er interessert.., nye selvfølgelig

pris 1200kr.
   #26
 21,481     Enebolig     0
Legg de i kategorien "markedsplassen" så blir de solgt. Hadde de vært hvite, så skulle jeg tatt de selv.
   #27
 570     Askøy-Hordaland     0
Har fått beskjed om at vanlig pris her er 1000-1300+mva pr spot. Betalte 160kr pr spot ink kasse, rør og kabel montert på dugnad Wink

   #28
 227     0
160 kr ja per spot.. da mener du 12v halogen...led koster noe mer..
selv betaler jeg 500 kr for junistar led(børsta stål)