40,227    29    1  

Vanvittig pris på downlights?

 3     Bergen     0
Heisann,

Ny på forumet her, og trenger noen råd. Håper dere kan hjelpe!

Jeg har nylig kjøpt meg ny leilighet i et prosjekt i Bergen. Leiligheten var ganske rimelig, og det ble opplyst om at tilvalglistene kom senere. Det ble opplyst om at det var ganske restriktivt når det kom til valgmuligheter. Dette for å holde kostnader nede.

Da jeg fikk prisene fra elektriker hoppet jeg litt i stolen.

For LED downlights skal han ha 2200,- per stk, pluss 1300,- per dimmer. For Vanlig 50w downlight skal han ha 1350 per stk.

Er ikke dette voldsomme priser? Jeg ser at prisdifferansen på lampene i butikken er rundt 585,- (altså skal han ha ekstra for å installere LED-lamper utenom materiell.... ? )

Det som er så merkelig her er at takhøyden (altså laget mellom yttertak og innertak) er så lite at hvis man skal ha 50W downlights, så må man bygge kasser i taket for å få dem på plass. Dette ble det delvis opplyst om etter kontraktssigneringen. Dvs, de sa først at dette bare gjaldt stuen, men plutselig gjaldt det hele leiligheten utenom badet. Det sier seg selv at man vil unngå slike kasser, og dermed gå for LED, og derfor lurer på om det er derfor elektriker har skrudd prisene opp voldsomt for å innkassere.

Jeg føler jeg er bondefanget her. På spørsmål om prisene, får jeg bare til svar at det er dette som er forhandlet frem mellom elektriker og prosjekteier.

Er dette hinsides, eller er det det jeg bør forvente i et slikt prosjekt?

   #1
 303     Sandnes     0
1. prisene virker litt høye, men det avhenger jo av prisen per downlight. Husk at ved vanlig lampe så kjøper man ofte denne selv. Altså skal elektriker ha pris per spot + arbeid.

2. Min anbefaling er å kjøpe 230V spotter uten LED og selv bytte pærene om dette er ønskelig senere. Pass da på å kjøpe dimmere som er tilpasset så lave laster som LED-pærene vil bli. Alle butikker og elektrikere tar voldsom pris på spotter med LED pære i pakken.

3. En god dimmer koster sikkert rundt 700+mva.

4. Du kan alltid prute på prisene. Kanskje er det lettere direkte med elektriker og om du skal ha mange endringer i det elektriske. Litt av problemet kan være at du må ut med 10-30% avanse for alle tilvalg også til prosjekteier.


Lykke til Smile
  (trådstarter)
   #2
 3     Bergen     0
Takk for svar!

Problemet er at jeg ikke får lagt inn slike downlights uten LED, fordi de krever større avstand til isolasjon. Dermed må det bygges kasser i taket for å installere dem. Det er ikke aktuelt for meg. Evt må jeg legge om hele planen for belysning, til noe langt fra optimalt i mine øyne.

Smile
   #3
 222     0
På prosjektet jeg er på nå tar vi 1500,- pr spot, 1600,- pr ledspot. 1300,- pr dimmer. Vi ønsker at kunde bestiller akkurat det utstyret kunde ønsker og vi gir pris deretter. Det er jo tross alt kunden som betaler for sin leilighet og da er det jo best at kunden får det man ønsker. Ekstrabestillingene hos oss går fra 0,- til 300k...
   #4
 9,677     Kysten     0
Du må ha lavtbyggende led spot vil jeg tro. Kan tenke meg at prisen på disse er ganske høy, derav differansen. Vi valgte led på spotter utendørs, det kostet 250 ekstra. 1350 pr spot som er vel ganske normalt, ikke ublu ihvertfall.

Har du vurdert et skinnesytem i stedet? Det blir jo ikke innfelt i taket da.....
   #5
 3,109     Norge     0
Kjøper man eit prosjekt er det slikt som dette man nå rekne med,
Landeveisrøveri.

Saken er vel det at el. entreprenøren har lagt inn eit så lavt anbud at det er ekstra arbeidet dei skal tjene pengar på, dette er helt vanlig, og noko som huskjøparar snart må begynde å forstå.

Men uansett, synd at det er slik.
   #6
 3,387     1
Det kommer an på hva slags innsatser og lamper du får for den prisen. Jeg satte inn totalt rundt 150 spotter i boligen og betalte vel nærmere kr 1500 m mva pr stk. Og da var det tross alt et stort antall.

De nye lavtbyggende er enda dyrere så noe landeveisrøveri er det vel litt grovt å kalle det. Men det er ofte slik i disse prosjektene at de selger grunnpakken med svært liten fortjeneste og så tar de ekstra avanse på det som kommer etterpå. Sånn er det og sånn har det vært lenge.

   #8
 275     Kråkstad     0
Jeg betalte ihvertfall 1000 kroner ink. mva per spot.  Altså ferdigtrekte K rør, innbyggingskasser Defa downlight's med 50W halogen samt jobben.  Adkomsten var lett siden takplatene var revet ned siden disse skulle skiftes.
Så jeg syns tilbudet du har fått er ganske stivt Fangs78...
Signatur
   #10
 3,109     Norge     0
Eg betalte 242,- + mva hos grossist, Tellus 7w led.
Så kommer så klart boksa og ledningar i tilegg