9,921    17    18  

2-polet strømbryter fra Biltema

 2     4
Har kjøpt en 2-polet (står 2-polet på pakken) strømbryter fra Biltema til bruk i uthuset.

Denne har tre innganger på toppen (N - B - L)
Men kun 1 inngang i bunn!
Den er merket slik sett forfra:

1    L    2

     L1

Skjønner ikke det spor av hvordan jeg skal koble denne!
Den skal være ledd mellom koblingsboks og lysrørarmatur for øvrig.

Noen som har vært borti disse/lignende?
Håper på kjapp tilbakemelding!!

   #1
 186     0
Når du har så lite kunnskap at du må spørre her hvordan den skal kobles, så bør du holde deg langt unna et elektrisk anlegg.
  (trådstarter)
   #2
 2     7
Spurte jeg om hva du syns om at jeg gjør el-arbeid selv?

Det bryr vel ikke deg om mitt uthus brenner til grunn?

Svar på spørsmålet mitt eller ligg til helvette unna tråden min.

Jævla jøk
   #3
 574     Akershus     1
Trivelig type du! Typisk en sånn de fleste på forumet her ønsker å hjelpe... Og det blir siste fra meg på denne tråden. Skal vel for helvete ligge unna fra nå.
   #4
 6,403     Akershus     0
Spurte jeg om hva du syns om at jeg gjør el-arbeid selv?

Det bryr vel ikke deg om mitt uthus brenner til grunn?

Svar på spørsmålet mitt eller ligg til helvette unna tråden min.

Jævla jøk

For et fargerikt språk Smile Men han har et poeng da, enten du velger å svare med ukvemsord eller ikke...
.Thag
   #5
 3,587     1
Hvis hans hus, eller uthus, brenner ned og det er forsikret i samme selskap som jeg har forsikring, så reduserer det selskapets muligheter for å gi meg et godt tilbud.

Hvis hans hus, eller uthus, brenner ned på grunn av hans feilkobling, og mitt hus hører inn under samme brannvesen, blir min sikkerhet vesentlig redusert i det tidsrommet alt utstyr er utkalt for å slukke bannen hos ham.

Hvis brannen hos ham fører til at en eller flere får alvorlige brannskader (eller for den saks skyld: personskade uten brann, men så alvorlig at det fører til sykehusinnleggelse), da tapper det samfunnte for betydelige ressurser.

Hvis han får brann i uthuset der han lagrer materaler eller kjemikalier som ikke oppfører seg sympatisk ved brann kan en uheldig vindretning føre til at naboer må evakueres for å ikke bli forgiftet (og giften slippes jo ut i miljøet selv om naboene blir evakuert).

... og så videre. Hvert enkelt punkt behøver ikke være så veldig stort, men antallet punkter der en brann elller annen ulykke som resultat av hans handllinger får betydning for andre kan være ganske stort. Vi lever i et ganske tett sammenvevd samfunn, og er avhengige av og påvirket av det mennesker rundt oss gjør. Vi kan ikke når det passer oss bare si at "Nå vil jeg oppføre meg som om jeg ikke tilhører et samfunn, men er det eneste menneske i verden, og da er det ingen andre som påvirkes av det jeg gjør" - verden er ikke slik.
   #6
 677     Norge     2
Dersom den er topolet, og du har fire muligheter, så bør det ikke være så vanskelig å måle seg til hvilke av de som brytes.

Enkelte brytere har to innganger i bunn, og to utganger i topp, for eksempel Elko, andre har en inngang i bunn, en inngang i toppen, og to utganger i toppen, og andre igjen har utganger eller innganger på siden, dette varierer.

Som oftest er det et skjema bak på bryteren, og som oftest har man jo også merking med L og N inn et eller annet sted, jeg aner ikke hvordan denne skal kobles, men siden to steder er merket med L, ville jeg tro at disse brytes, og at de to andre som er merket med 1 og 2 også brytes, men det kan jo også være at de to som er merket med L er innganger, selv om det virker litt rart å merke det som bør være nøytralleder(N) med L, men det er jo et Biltemaprodukt, så hvem vet?

Jeg ville ikke kjøpt elektrisk materiell på Biltema, men heller lagt til en hundrings for en Elko bryter, men det får være opp til hver enkelt, og for ordens skyld, jeg er ingen elektriker, men svarer kun fordi det ser ut som elektrikerne henger seg opp i egeninnsats på elektrisk anlegg igjen.
   #7
 1,431     Oslo     1
Spurte jeg om hva du syns om at jeg gjør el-arbeid selv?

Det bryr vel ikke deg om mitt uthus brenner til grunn?

Svar på spørsmålet mitt eller ligg til helvette unna tråden min.

Jævla jøk

En slik tone setter vi liten pris på. Ber deg prøve å svare i mer diplomatiske ordelag neste gang du eventuelt får et svar som ikke er helt slik du ønsker deg.

Lykke til videre.
Signatur

   #8
 1,806     Trondheim     1

Dette klarer du.. Vi krysser fingrene for at du har jordfeilbryter i installasjonen. Lykke til.
   #9
 1,519     Akershus     0
Det hadde holdt med 35 kroner ekstra for å få råd til elko sin bryter. Den hadde også TS klart å koble uten å spørre siden tegningen bak er beskrivende.
   #10
 4,193     0
Tips nr en er å ikke kjøpe materiell på biltema ser det ut som Wink

Hvis man ikke har noe å måle med så kan man prøve å koble bryteren enpolet først, ergo bruke to av hullene i bryteren og skjøte den andre fasen med en wago. På den måten blir det litt færre kombinasjoner å prøve og ditto mindre sjanse for kortslutning.