#31
 5,188     Østlandet     0
Hvorfor gjelder dette kun komfyr og ingen andre elektriske apparater? Det er sikkert mye som ikke tåler 16A men likevel brukes på en slik kurs.
Signatur

   #32
 24,880     Akershus     0

. ...I enkelte tilfeller kan det også hende at deler av apparatet blir utsatt for høyere strøm enn det tåler i en lengre periode ved "normal bruk".


Hvordan er det mulig - i normal bruk? Apparatet blir vel utsatt for spenning og det er opp til utsyret selv å trekke strøm? Eller mener du noe annet med "normal bruk"?
Signatur
   #33
 22,342     Akershus     0

Hvordan er det mulig - i normal bruk? Apparatet blir vel utsatt for spenning og det er opp til utsyret selv å trekke strøm? Eller mener du noe annet med "normal bruk"?
Ta fx en komfyr, gjerne et ordentlig med gamle hurtigplater, to stekeovner osv. Disse kan trekke 15 kW på full spiker. Hvor mange Amp blir det?. Når du gir dette apparatet fritt spillerom vil det bruke mere strøm enn det var designet for.
   #34
 21,481     Enebolig     0

Hvorfor gjelder dette kun komfyr og ingen andre elektriske apparater? Det er sikkert mye som ikke tåler 16A men likevel brukes på en slik kurs.


Alt opp til 16A bruker vanlig plugg\støpsel. Dermed tilpasser produsentene produktet etter dette. Teknisk stikk er 20A og 25A, feks koketopper er tilpasset denne standarden.
   #35
 811     Tromsø     0
Jeg drister meg til å låne tråden litt for å unngå å spamme forumet med dobbeltemner...

vi skal igang med å oppgradere kjøkkenet i utleieleiligheten, og skal oppgradere fra komfyr til ovn/topp, samt  flytte denne til ny plassering i det nye kjøkkenet.
Hva må vi beregne at jobb fra elektriker? Vil gjerne få presisert om vi kan dele opp komfyrkursen (20A) til stikk til platetopp og stikk til ovn (induksjonsplatetopp med 2 boostere). (synes enda litt uklart etter å ha lest igjennom tråden, og beklager hvis dette er behørig berørt i andre tråder) Eller om vi må etablere ny kurs.

edit: info ang platetopp
   #36
 21,481     Enebolig     0
Det er egentlig ganske enkelt. Koketoppen din vil takle 20A som er der i dag. Ovnen må derimot sjekkes via produsent. Dersom de ikke godkjenner ovnen for 20A kurs, så går det ikke.

Hvis de godtar 20A til ovnen, så kan man ha topp og ovn på en 20A kurs. Man må bruke hodet litt under julemiddagen.

Men der er kanskje andre ting på kjøkkenet som også trenger strøm, stikk over benk til vannkoker, kaffetrakter, micro, brødrister osv er den mange glemmer.

   #38
 21,481     Enebolig     0
Det er det vanlige ja, men det kan kombineres dersom man skal spare. Oppvaskmaskiner er normalt oppgitt til 2,2kW, og da snakker vi om maks belastning. Varmeelementet ligger ikke inne lenge.

Off topic, det finnes mange tråder om hva man trenger på kjøkken  Wink
   #39
 24,880     Akershus     0


Hvordan er det mulig - i normal bruk? Apparatet blir vel utsatt for spenning og det er opp til utsyret selv å trekke strøm? Eller mener du noe annet med "normal bruk"?
Ta fx en komfyr, gjerne et ordentlig med gamle hurtigplater, to stekeovner osv. Disse kan trekke 15 kW på full spiker. Hvor mange Amp blir det?. Når du gir dette apparatet fritt spillerom vil det bruke mere strøm enn det var designet for.



"Den satt i sikringsboksen"  ;D Takk for den Hans. Wink
Signatur
   #40
 49     0
IKEA sine steikeovner. Kulinarisk steikeovnen i alle fall. Står det ingenting om max sikring. Det står berre minimum 16A. Skal eg gå ut i frå at det går bra med 20/25A?