435    7    0  

Avstand stikkontakt og deksel. Kitchen-wall

 182     0
Hei.

Jeg har montert Berry Alloc kitchen-wall på vaskerommet. Der kappet jeg hull rundt stikkontakten for å unngå å koble av denne. Kitchen-wall er bare 2mm tykk. Jeg monterte tilbake stikkontaktdekselet og det var ikke noe problem. Kappet så nøyaktig at dekselet dekker hele hullet til kontakten. Platen ligger akkurat rundt kontakten.

Nå lurer jeg på om jeg bør "fore ut stikkontakten" så denne ligger helt inntil dekselet. Nå er det 2 mm avtand mellom deksel og stikkontakt. Det er ikke noe problem og bruke kontakten og skruene på dekselet går fint inn i kontakten. Det er jordet stikk, men jordpinnen på dekselet treffer kontakten.

Hvis dette ikke er helt bra så løsner jeg kontakten og legger noen restebiter fra platen bak kontaken så denne ligger flukt med platen.

Avstand stikkontakt og deksel. Kitchen-wall - Stikkontakt.JPG - oles

Bilde fra monteringen (ikke ferdig)
Siste redigering: 1. februar 2019 10:48:17 av oles
Avstand stikkontakt og deksel. Kitchen-wall - IMG_20181226_201127_1.jpg - oles

TSt
   #1
 10 214     0
Dette er ikke OK. Eneste måten å gjøre dette OK på uten å gjøre det ordentlig er å ha utsparing til hele stikkontakten og fuge rundt.  Slik du gjør det vil pinnene i kontakten ikke komme dypt nok.

Slik det egentlig skal gjøres er å ha samme hull i plate som boksen innenfor, tynn forhøyningsring  på boksen og kontakten på plass slik den var utenpå veggen.  Men da må denne kobles fra men det slipper du kanskje når du allerede har laget så stort hull. Så dette arbeidet har vi egentlig ikke lov å gjøre selv.
  (trådstarter)
   #2
 182     0
Da tar jeg ut stikkontakten og legger plate rundt elkoboksen. Jeg kjøper en 3mm utforingsring og legger denne mellom boks og stikkontakt, hvis ikke boksen er selvjusterende... Trenger ikke å koble fra kabler for å gjøre dette.

Da blir det som å koble fra og lage rundt hull i plate for å så koble tilbake stikkontakt med utforingsring på elkoboksen...

Takk
TSt
   #3
 10 214     0
Men med trangest mulig hull så klarer en ikke denne operasjonen uten å koble fra. Da er metallrammen for stor til å tre igjennom hullet så det var til andre som leser dette kommentaren var tiltenkt.
  (trådstarter)
   #4
 182     0
Helt riktig. Har gjort det slik du beskriver før i forbindelse med plating av vegger, men da har elektriker stått for tilkobling av stikkontakter. Prøvde meg på en snarvei her siden platen bare er 2mm, men skal fore ut så det blir flukt...

Hva mente du med å fuge rundt?
TSt
   #5
 10 214     0
Da må stikkontakten stå urørt og platene legges rundt kontakten. Da må en fuge men dette er jalla løsning men eneste egentlige godkjente hvis en skal gjøre det selv.
  (trådstarter)
   #6
 182     0
Ok. Mener man kan løsne stikkontakten og eks vri den til liggende eller stående for å så skru på dekselet. Selvsagt uten å koble fra ledninger eller annet. Men, dette kan fort spore av og bli en diskusjon rundt hva som er lov, ikke lov 🙂. Det er nok av dem. Å koble fra og til gjør jeg ikke, da ringer jeg heller elektrikeren.

Jeg løsner kontaken og forer ut bak med plate, så det blir som standard måte å gjøre det på.

TSt
   #7
 10 214     0
Hvis en bare tar hull til boksen bak med hullsag går denne ikke igjennom dette hullet. Jeg har forsøkt der vi ønsket å flytte stikkontakt litt utover inne i et skap med bakplate.  Siden det bare er skuffer foran ble det den enkle måten med firkantet hull til stikkontakten istedenfor.   Men hvis du benytter løs "foring" på baksiden delt i to eller med slisse så går det nok.