174    12    0  

Blinker i lys når induksjonskomfyr blir brukt spørsmål

 7     0
Hallo Smile

Har merket at det blinker i taklys når det lages mat på kjøkkenet, blinker også i en led lampe i stuen når det kokes kaffe men tror det er pga dimmeren er ment for vanlige pærer. 

Nå i dag merket jeg det blinket litt i led lamper som ikke er koblet til noe dimmer i andre rom.

Komfyren står da på med induksjonstopp med 4 plater i bruk der den ene har booster funksjonen på. Kjøkkenet er bygd på nytt for et par år siden med ny strøm, komfyren har en egen sikring som heter teknisk. 

Kan dette indikere noe feil eller ha konsekvenser for andre apparater som også er koblet til i huset når det blinker? Ser for meg det er da en drop i volten, kan det ha noe betydning for andre ting som står og trekker strøm? Tv og pc har ingen symptomer når dette skjer, kun lysene. Kjenner ikke noe varme i vippe sikringene heller.

Skal prøve en annen dag og ikke bruke den boost funksjonen å se om det hjelper. Er dette vanlig eller kan det indikere at noe er feil? 

TSt
   #1
 10 999     0
Støy på nettet. Så en av enhetene tilfredsstiller trolig ikke kravene på EMC. Men om det er induksjonstoppene eller om det er lampene som er for følsomme er ikke godt å vite. PC og TV går gjerne via en DC forsyning på enhetene så da forsvinner det trolig helt.
   #2
 22 113     Akershus     0
Enkelte LED-lys er så følsomme at litt lange ledninger til bryteren kan få dem til å blunke eller ikke slå seg helt av.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 7     0
Takker for tilbakemeldinger, interessant ang dette med støy på et av apparatene, ledningene til led lampene er lange og lagt opp langs vegg og tak, skal prøve med noen andre bordlamper med kort ledning neste gang det skal lages mat Smile
   #4
 22 113     Akershus     0
Du måbare prøve, men korte ledninger kan gjøre det værre.
Det jeg nevnte med bryter er litt annerledes:
Fra lysnettet, kort ledning til ene siden av led. Den andre lederen tar en lang tur til siden til bryteren og tilbake. Her ligger mao til-ledningen og retur-ledningen ved siden av hverandre. Dette danner en ørliten kondensatorvirkning og strømmen «hopper fra den ene lederen til den andre når bryteren er åpen. Jo lenger ut til siden bryteren står, jo større «kondensator .
Signatur
HSt
   #5
 30 394     Lillestrøm kommune     0
Er det dårlig tiltrekte skruer et sted i sikringskap så kan det vel også gi blafring så jeg ville prøvd å finne ut noe mer
HSt
   #6
 30 394     Lillestrøm kommune     0
Er det dårlig tiltrekte skruer et sted i sikringskap så kan det vel også det gi blafring så jeg ville prøvd å finne ut noe mer
   #7
 4 729     OSLO     0
er vel mest sannsynlig støy på nettet, eller noe forstyrelser.

men siden trådstarter nevner at det er gjort arbeider med kjøkken, og da sikkert også arbeider i sikringsskap, så kan det være verdt og sjekke det ut. det kan være en skrue som ikke er ordentlig strammet til, enten i bunn der alt mates eller på toppen ut til kursen

har vært borti et anlegg som har stått med dårlig kontakt etter rehab av skap, i flere år, før det tilslutt var nok og det luktet svidd. da hadde noe bare liggi inntill i press, på feil side av skruen. det var nok forbindelse i flere år

HSt
   #8
 30 394     Lillestrøm kommune     0
Ja jeg har sett avbrent isolasjon i et sikringsskap og noen bekjente fikk beskjed på el tilsyn om å tilkalle elektriker samme dag for reklamasjon, det var ikke trukket til nesten en eneste skrue i nytt sikringsskap
   #9
 1 432     klippdalen     0
induksjonstopper produserer enorme mengder EMC. så om toppen billig/eller har dårlig filtrering. så kan dette skje.


hos meg har jeg "nesten" samme problem, men det er det varmepumpas frekvemsomformer som lager støy i samme frekvensområde som induksjonstoppen min. noe som gjør at induksjonstoppen ikke fungerer når frekvensomformer kommer innafor et visst reguleringsområde.

det blir enda værre når naboen (bonde) starter fjøsstellet.


om jeg starter induksjonstoppen FØR varmepumpa tar i vegen, så fungerer begge 2 likt. og jeg kan høre lyden i toppen endre seg med turtallet på pumpa.


så når begge 2 står å går samtidig. så er det svært merkbart på lysene (spesielt i gangen, som har 11stk ELKO Bright akse via en Elko 315 dimmer). da flimrer de rimelig mye. og følger stortsett av/på frekvensen til induksjonstoppen. (på min induksjonstopp virker det for å kun være på/av. slik at om man setter ned temp på kokesone, så pulser av og på.


har ikke funnet noen løsning desverre. vært slik i 3 år. jævlig plagsomt i lengden
  (trådstarter)
   #10
 7     0
Har prøvd ut litt mere nå.
Lysene som er koblet til en dimmer som ikke er beregnet for led lys blinker hvis feks noe tar litt mye strøm, sånn som når olje ovnen slår seg på, eller hvis det kokes kaffe.

Lys som har dimmer beregnet for led har ikke dette problemet.

Når det kommer til induksjon toppen så er det fremdeles svakt blinking i andre lys, men da kun ved bruk av denne, og alle platene må stå på hvor en av dem er i booster funksjon, hvis ikke så oppstår ikke problemet.