5,257
11
1
Brann i varmtvannsbereder
25,370
Akershus
0
FYI http://www.rb.no/aktuelt/article7544236.ece
Skal tro om dette ville blitt like omfattende i en gammel med mineralullisolasjon. Legg ellers merke til at feilen kom i berederenden, ikke i støpselenden som DSB er bekymret for.
Edit skrivefeil SSB/DSB ;D
Skal tro om dette ville blitt like omfattende i en gammel med mineralullisolasjon. Legg ellers merke til at feilen kom i berederenden, ikke i støpselenden som DSB er bekymret for.
Edit skrivefeil SSB/DSB ;D
Siste redigering: Saturday, August 23, 2014 10:44:31 AM av KjellG
Signatur
Er statistisk sentral byrå skeptiske til dette? :)
Feilen her er at selve tilkoblinger er dårlig dimensjonert, altså produktfeil. Det kan skje uansett støpsel eller ikke.
Men det viktigste er jo at leverandør tar ansvar.
Det viktigste er at det ikke ble mer brann ut av dette.
Problemet er vel at det er er ugjestmildt miljø der. Kontaktklypene kan bli slappe. Har skiftet på en med 3kW element, de hang og slang.
Selve feilen relaterer seg nok til samme årsak. Det skal spares, og da får man ikke tilstrekkelig ledeevne, denne gangen trolig i kabelsko. Høiax har hatt samme problem. Jeg blir oppgitt over at produsentene ikke tar mer ansvar, ikke rart kun 30% har tatt kontakt når man ikke annonserer tilstrekkelig. Jeg har en av de nevnte modellene, som også er merket 1,95 kW for å unngå et brannforebyggende tiltak.
Til sammenligning: en klassisk 16A sikring kan komme til å slippe gjennom opp til 16*1,45A i opp til en hel time. Etter tilsvarende logikk som over burde fabrikantene tatt ansvar og produsert 16A sikringene med momentan utkobling ved 14,0 A
Mange rørleggere sjekker koblingen på original kabel ved installasjon og fester denne skikkelig, dermed ikke noe problem.
? Dette gir jo ikke mening. Du mener det er ok basert på? At en sikring kan overbelastes inntil 45% i én time?
Fast tilkobling på 2kW var en følge av gjentatte tilfeller med varmgang og branntilløp i støpselet til varmtvannsberedere, også 2kW beredere. Produsentene, som er "ansvarlige" for feilen, valgte da å omgå et brannforebyggende tiltak i normen. I NEK 2014 er heldigvis kravet nedjustert til 1,5kW. Det er da ikke NEK eller produsenter av sikringer som skal holdes ansvarlig for feil med varmtvannsberedere.
Sikkert mulighet for forbedringer i designet der ja.
Men, denne saken fra Oso Hotwater gjaldt vel selve apparatkabelen som ikke låser helt inne i bereder?. -Dermed så kunne den hovedsaklig under transport skli ut og dermed dårlig kontakt. Oso sender ut ny kabel som passer bedre i holderen på bereder/låser.
Og det var ikke primært problem med låsing, men for dårlig sko etter hva jeg har forstått. Fikk se en ferdig utbrent slik en hos en brannspesialist/pyroman hos Norsk Brannvernforening. Det var ikke pent..