52 686    118    0  

Dårlig utført jobb fra elektriker - eller er jeg kresen

 290     0
Elektriker ferdigstilte en hybel  før helgen. Når vi ryddet og vasekt der oppdaget jeg:

1. Boret gjennom leca mur, tak på begge sider er skadet

2. skulle sette opp kontakter, området rundt kontakt er skitnet, eller skadet til. skal jeg tåle at det blir skittent? Hvorfor skulle en elektriker skitne til med kabel og tang?

3. Thermomur stikkontaktene er innfelte, laget allikevel en koblingsboks utenfor og ber meg fuge igjen med akryl, skal jeg gjøre det?

4. Vi ble enige om utvendig installasjon da det er mur de fleste steder. I mitt hodet er utvendige kabler å bruke "letti" for å sikre kabelen. Det er gjort over lister men over alt er det brukt en tjukk kanal. Ser kjempestygt ut, han sier at det er normalt og det se penest ut. Det verste er at kanalen heller ikke er hel, hull, skrammer og dårlige kanter

5. Siden dette er utvendig installasjon så må kabelen inn ved stikkontakter, brytere, hullet som er laget i dem er ujevn, kantete og kontakten sitter ikke allt skikkelig på heller.

En kompis av meg så på installasjonen og han nektet å tro at dette var gjort av en godkjent elektriker. Han selv er ikke det men det sier vel noe om kvaliteten?

Håper noen som kan fortelle meg hva jeg kan forvente. Gjerne bilder. JEg får ikke lastet opp bilder, er noe rart med pc'en.

   #2
 846     Østfold     0
Elektrikkeren kan tydeligvis elektro. Ikke borring, fuging, holde det rent eller vite hva du synes er pent. Det er det kanskje andre faggrupper som er spesialister i...

Elektrikkeren min slo også til med en diger kanal istedenfor letti. Jeg tror det ligger pn inni kanalen. Men kanalen er i et hjørne bak en dør så det synes ikke, så det spiller ingen rolle for meg. Grunnen til at de foretrekker kanaler antar jeg er at det tar kortere tid å få det opp enn å dunke inn lettiklemmer.

Elektrikkere pleier å ha en rar kniv eller noe som de skjærer i koblingsbokser og kontaktdeksler med for å få et jevnt og fint inntak til kabler. Virker som din elektrikker bet av kanten med en tang.

Hvis du hadde fastpris på oppdraget er det nærliggende å tro at det var om å gjøre å få det fortest mulig ferdig for elektrikkeren
   #3
 752     0
Vanskelig å si så mye uten bilder.

Men har du betalt fakturaen? Vent litt med å gjøre det, ring istedet sjefen i firmaet og be han komme innom. Om han ser det samme som deg, ordner de opp i dette. Hvis ikke kan du reklamere på jobben.   #4
 21 546     Akershus     0
Alle kan være uheldig og dersom jobben er på timebasis så er det en avveining om du eller elektrikker skal rydde opp.

Når det er sagt så høres det ut fra din forklaring, som om dette er unødvendig amatørmessig. Dessverre et eksempel på hvorfor enkelte huseiere helst gjør slikt selv.
Signatur
   #5
 214     0
Dette høres ganske normal ut egentlig.

At det er litt skittent må man regne med,  ikke uvanlig at det er huseier som selv rydder byggeplassen på kveldstid når snekkere, elektrikere og rørleggere har gått hjem.

De kan jo gjøre det for deg,  og ta betalt for det også selvfølgelig,  men da hadde du vel klaget på tidsbruken?

Å bruke letti på murvegg ser hvertfall ikke pent ut,  mulig han har brukt en mindre pen kanal,  men jeg hadde helt klart valgt en kanalløsning fremfor letti på en murvegg.

Heller ikke så uvanlig at vegger/tak/gulv blir skadet under fremføringen av ett åpent elektrisk anlegg,  men de fleste elektrikere fikser dette selv,  men vanskelig å si hvor mye skader du har når du ikke fremviser bilder.

I boligen min har jeg noen prakteksempler på elektrikere som aldri burde vært i jobb, og skal gjøre mesteparten på nytt,  og da gjør jeg alt selv,  men jeg er elektriker vel og merke, og har lov til det.


Få ut noen bilder du,  så vanskelig er det ikke :)
  (trådstarter)
   #6
 290     0
Tak kfor mange svar.
har prøvd å laste opp bilder men får melding om at du ble avlogget mens du prøvde å laste opp bilder. Skal prøve fra en annen pc ikveld.
   #7
 222     Asker     0
Når det gjelder dette med opprydding, så foretrekker jeg at elektrikeren gjør som han vil. Noen liker å ha det ryddig mens de jobber, mens andre bare slenger alt fra seg underveis. Jeg rydder gjerne etterpå selv, det tar ikke mange minuttene. Når det gjelder dette med hull i koblingsbokser og slikt, så hadde det ergret meg om de var stygge(det ser hjemmesnekret ut det!), de har slike tenger som klipper nøyaktig hull. Høres nesten ut som denne karen ikke hadde med relevant utstyr for jobben Smile

   #8
 538     Øst-Finnmark     0
Nå er minikanaler billigere enn letti klammer og lignende så det er nok grunnen til at det blir mye brukt. Boring gjennom gamle vegger kan være en utfordring pga høydeforskjeller enten ved tak eller gulv. Jeg bruker ofte å bore med en tynn bor først 6mm i slike tilfeller. Av og til treffer man ikke helt og borer kanskje gjennom en list. Dette er enting som krever øvelse.
   #9
 21 487     Enebolig     0
Dette er umulig å svare på uten bilder. Noen er sykelige opptatt av detaljer og skjønner ikke at enkelte ting gjøres av menneskehender. Andre har hatt en dårlig håndverker på besøk.

Letti i Leca (hvis det er det) er en oppgave som i enkelte tilfeller kan være umulig.

Jeg vasker av kontakter ol hvis det kommer litt møkk på de, men det i ditt tilfelle kommer det helt an på hvordan det ser ut. Strofen "vil du betale for at jeg rydder, eller vil du gjøre det selv" gjør at håndverkeren blir kastet på dør  ;)

Kunden skal ikke fuge dersom han ikke foreslår det selv. Min erfaring er at man som håndverker gjør det selv, da blir det gjort.
Men totalt sett, så høres det ikke bra ut.
   #10
 693     0
jeg synes ikke kanal  har noe å gjøre inne hos  folk.  i bakrom,  hos firmaer etc så er det gull derimot.


i mur så pleier jeg å borre ned mot lista, litt på skrå og bruke  apk  klammer,  hvis det ikke går an å klamre i lista da .  da gjøres det istedet!at han har bommet når han borra  er jo bare sånn som skjer.  vanskelig å beregne dette. 


utsparingene inn til stikker osv er viktig å få fint mener jeg da.  med mindre det er kanal ;)  den skjuler jo endel..