105    7    1  

Forbruksvarsling hovedsikring

 2     0
Jeg har en hytte der jeg ikke får større hovedsikring, noe som er dumt fordi den stadig går og det er kronglete å gå opp på loftet og slå den på igjen. 

Skulle gjerne hatt et display på kjøkkenet som viser hva jeg har å gå på, og som varsler med lyd når sikringen er i ferd med å gå, slik at jeg kanskje klarer å unngå at den går. Noen som vet om noe slikt?

TSt
   #1
 12 935     0
Bytte til en strømleverandør som tilbyr effekt varsling og som kan koble ut en eller annen kilde slik at en kommer under. Dings i HAN port med app gir nøyaktig visning av forbruket.
   #2
 23 618     Akershus     0
Enfase eller trefase inn? I Det siste tilfeller kan det være mer å hente med samme sikringsstørrelse.

230V IT eller 230/400V TN-nett?
Signatur
TBL
   #3
 345     Lørenskog     0
Om det er trefase kan det hjelpe å balansere bedre mellom fasene.
   #4
 23 618     Akershus     0
Ser at jeg klønet til kommentaren over. Det jeg mente er at om det i dag er enfaset inn med en gitt sikringsstørrelse, så kan det være mulig at netteier aksepterer å endre til trefaset med samme sikringsstørrelse. Da øker tilgjengelig effekt med teoretisk en faktor på 1,73
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 2     0
Jeg vi helst bare ha forslag til konkrete produkter (selv om jeg forstår at kommentarene over var forsøk på å hjelpe). Om dere kjenner til et produkt med display, som viser kW og som kan settes på kjøkkenet (ikke i sikringsskap) er det topp. Det ultimate ville vært at den også har varsling med lyd, når man overskrider kapasitet på hovedsikring.  Det finnes slike produkter fra Aeotec m.fl., men har kun funnet for montering på DIN-skinne i skap.

Netteier har avslått min søknad om økt hovedsikring, som er 3-faset idag. Jeg skal ha installasjon av laststyringssystem neste uke. Dette hjelper mye, men det finnes noen scenarier som ikke bør automatiseres. Imidlertid ønsker jeg høyere WAF og at gjester (som ikke har appen) også kan forholde seg til et lokalt display/varsling.
   #6
 23 618     Akershus     0
Med et laststyringssystem med app, så kan en kanskje bruke en utrangert mobil med app som display på veggen?
Signatur
TBL
   #7
 345     Lørenskog     1
Et tradisjonelt kjøkken wattmeter vil gi deg en måler på kjøkkenet. Men, ikke kjent med om de gir lyd ut.

Efergy E2 kan du koble til selv, trådløs energi måler som kan gi alarm ved effekt over en bestemt effekt.

E2 var i salg ved Clas Ohlson, men tror ikke de fører den mer.

Kan bestilles fra produsenten ser det ut som.

Jeg har tre slike, batteri holder ca 1,5 år.

Ved trefase IT må spenningen settes til 130 Volt på E2, da viser den riktig. Ingen direkte kobling dvs spenningen måles ikke med denne, bare strømmen via klyper rundt kablene som går fra ut fra hoved sikringen , eller den kurs du ønsker å måle.