#11
 21,481     Enebolig     0


Man må skilel mellom "lister" som kan monteres og de som skytes fast. Lister man kan demontere er i praksis en kabelkanal.


Nå ble dette atter et spørsmål om selvgjort er lovlig velgjort, for jeg har lister som kan demonteres.

Betyr det at installasjonen ikke regnes for fast, og at jeg rett og slett kan bruke en skjøteledning der (med støpsel i enden)? Det er veldig fristende som en midlertidig løsning, for da slipper jeg å bestemme meg for nøyaktig layout før jeg har hatt rommet i bruk et års tid og da "vet hvor padda blir liggende".


Jeg har ikke vært inne på noe angående lovlighet, jeg snakker om forlegningsmåte og dimensjonering. Skjøteledninger og padder skal aldri monteres skjult.

  (trådstarter)
   #12
 567     bare ett av gangen, helst     0
Litt googling tilsier at dersom det er PR-kabel som gjelder, så kan jeg bruke noe à la http://elby.no/Kabel-og-Ledning/PR-Kabel/PR-kabel-2x2-5-2-5-OE-6-0-x-9-0mm-10 som er 6mm x 9mm, og hvis det er PFXP som gjelder, så snakker vi for eksempel http://elby.no/Kabel-og-Ledning/PFXP-Kabel/PFXP-kabel-500V-CU-3G2-5mm2-ER-10-50mm-Hvit-met , som er 10,5mm Ø ?

Grei innsnevring av behov, men det er jo en viss forskjell på hull hvis man skal ha flere ledninger gjennom. Men jeg har uansett blitt mer opplyst, så takk til alle.