542    27    1  

Hvorfor får jeg ikke koblet downlightsene riktig?!

 9     0
Har tre stk downlights under kjøkkenveggskap, «Spotlight Nashville 3W 1pc», og har forsøkt å koble dem til en LED faseavsnitt dimbar trafo, «Driver 10W 350mA TRAILING EDGE». Det er en koblingsboks mellom downlights og stikkontakten som trafo er koblet til, og en egen duodimmelysbryter på veggen (en til taklys og en til veggskap-downlights).
Jeg får det ikke til å fungere skikkelig, og lurer på hva som er galt. Den ene spot’en til høyre lyser sterkere enn de to andre, og jeg kan fornemme litt ustabilitet i lyset når jeg dimmer.
Hadde først en elektriker som koblet downlights til koblingsboks, og deretter videre til en trafo som ikke var dimbar. Jeg har nå byttet trafo selv, og har ikke tuklet med noe annet enn akkurat de strømledningene, men det funker ikke som det skal, selv om jeg nå kan dimme litt. Noen som vet hva jeg gjør feil?
Hvorfor får jeg ikke koblet downlightsene riktig?! - C12021DC-574C-4755-AE37-9D8120F0CFBA.jpeg - halvors

   #1
 433     0
Ikke så lett å se av bildet hva som er feil, men ser ut som at du har snudd trafoen? Altså koblet 230v inn på sekundærsiden av den
   #2
 3 368     0
Tror ikke den er snudd, tilførselssiden har ekstra deksel over seg så det bør være riktig. Er du sikker på at downlightene er koblet i serie? Det skal de være hvis de har en fast bestemt mA verdi. Da bør alle lyse like sterkt. Ellers har du antagelig noe tull med minst en av downlightene. Er den 350mA trafoen den som er anbefalt til disse lampene?
   #3
 2 994     OSLO     0
ta noen bilder av resten av opplegget under skapet? gjerne bilde inni den koblingsboksen du snakker om

dette skal kobles i serie, er vel derfor det ikke funker nå....
  (trådstarter)
   #5
 9     0
Hei igjen, og tusen takk for svar, alle sammen!
Elkjøp ga meg først en trafo som ikke var dimbar; en "Logik 60W 12V driver". De ba meg så bytte til en "Trafo Nashville dimbar 350mA/21W for opp til 6 LED spotlight". Men ettersom duodimmebryteren på veggen går til en stikkontakt som trafoen står i, så byttet jeg til LED faseavsnitt dimbar 10W 350mA. De tre spotene er 9V DC 350mA 3W LED. Legger ved bilder av koblingsboksen.
Hvorfor får jeg ikke koblet downlightsene riktig?! - IMG_7906.JPG - halvors

   #8
 3 368     1
Jeg greier ikke å se hvordan det er koblet i boksen. Er det riktig at alle røde fra downlightene er koblet sammen med blå, og alle svarte er koblet sammen med brun? Det er ikke riktig hvis de skal ha 350mA da skulle de vært seriekoblet. Hvis de skal ha 9volt så var det ikke riktig med 12v trafo.