116    7    0  

Installasjon av pullert/utelys

 116     Nordland     0
Har vært i dialog med elektriker i dag vedrørende installasjon av 2 stk pullerter/utelys. Det er lagt jordkabel som kommer opp gjennom fundament og opp i bunnen av pullert. Pullert er et 800mm langt alurør med Ø110mm og lyskilde øverst. 
Elektriker skal vurdere tilkoblingsmetode, og nevnte Wago gelbox uten koblingsboks, siden Wago klemmene blir inni "alurøret". Pullerten boltes fast i fundament, og er slik jeg ser det 100% tett. Stoler forsåvidt på elektriker som skal utføre jobben, men er uansett nysgjerrig på hva fagfolk her på forumet mener er en forsvarlig løsning?

  (trådstarter)
   #2
 116     Nordland     0
Glemte vel å si at medfølgende koblingsboks vil ikke elektriker bruke, da den har ekstremt dårlig plass, og er med sukkerbit.
  (trådstarter)
   #4
 116     Nordland     0
Ok, støtter du valget av kun Wago med Wago gelbox inne i pullert... altså at Wago gelbox ikke blir lagt i koblingsboks inne i pullert? Syns jeg leste på Wago sine sider at Wago gelbox i tillegg skulle monteres i koblingsboks...
   #5
 4 185     0
Wago gelboks bør monteres i boks hvis ikke pullerten har et isolasjonslag innvendig.
Andre alternativer er en billig tett koblingsboks av en eller annen type og fylle den med MagicGel.
Jeg hadde helst brukt det.

De åpne koblingsboksene som ofte er montert i pullerter er for dårlige. Har funnet for mange fulle av sand, vann eller maur.