125    8    0  

Jordingsfeil på kurs til stekeovn.

 4     0
Har et 4 år gammelt kjøkken og like gammel stekeov. Det ble også byttet sikringskap og lagt opp nye kurser til bl.a  kjøkken. 

Etter et planlagt stømbrudd fra Hafslund sist uke kom jeg hjem til en feilmelding på stekeovnen. Ut fra hva jeg kan skjønne et dette en melding om jordingsfeil på stikket den er koblet i. Stekeovnen har egen kurs og det er kun ovnen som er koblet på denne. Har en kombinert micro/stekeovn, også på egen kurs, og når jeg plugger i stekeovnen i micro/stekeovenen stikket forsvinner feilmeldingen. 
Noen som har noen umiddelbare tanker rundt dette eller noe jeg bør teste/undersøke?
Regner med å ha elektriker på dette, men liker å finne ut mest mulig på egenhånd før ham står på døra. 

   #1
 2 446     I huset mitt     0
Fungere micro/stekeovnen fint når denne plugges inn i stikket til stekeovnen da?
   #2
 19 011     Akershus     0
Jordfeilautomat på steovnskursen? Slår ikke ut?

Kan det være brudd i jording til steovnskurs og at stekeovnen er glup nok til å oppdage dette?
Signatur
TSt
   #3
 6 624     0
Start med å koble fra og til igjen. Under strømbrudd kan den få mange rare opplevelser hvis en fase kommer tilbake før den andre osv. Kanskje gir den seg med feilmelding da.
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Det er jordfeilbryter og den slår ikke ut.

Har koblet fra både sikring og selve stikket uten hell.

Dersom jeg plugger micro/stekeovn i stikket der det formentlig skal være jordingsfeil kommer det ikke opp noen feilmelding. Begge ovnene er av type simens og "hører sammen" som et sett.
Stekeovnen som får jordfeilmeldingen har også en dampfunksjon. Det er ukjent for meg om micro/stekeovnen kan få denne feilmeldingen (altså at den har egenskapene til å merke jordingsfeil)

Det er veldig rart om det er brudd på jordingen mellom sikringskap og stikk. Dette er som sagt en nesten ny kurs og det er ikke blitt gjort noe arbeid i vegg eller andre steder som skal ha skapt dette. det er kun 2 meter fra skap til stikk.

feilmeldingen kom etter et planlagt strømbrudd.
Har sjekket stikket bak ovnen og alt der er koblet godt. Har ikke gjort noen sjekk i sikringsskapet da jeg pleier å holde meg unna koblinger der inne.
TSt
   #5
 6 624     0
En kan koble en jordet skjøtledning i kontakten og dra den tilbake mot sikringsskapet eller stikkontakt i nærheten der.  Måle med spenning på et multimeter (volt ~) først mellom jordklemmer og er det 0 kan en måle med Ohm på samme sted.  Da skal en få tilnærmet 0. Får en det kan en utelukke brudd.  Er redd at enhet har fått en smell i forbindelse med stømbruddet.  Hvis en av fasene har vært lagt til bake før den andre eller de har servert noen spiker / korte brudd som har drept noe. 

Kan jo også flytte stekovn midertidig og koble den på en annen kurs bare for å se om den oppfører seg forskjellig.   
   #6
 19 011     Akershus     0
«Hvis en av fasene har vært lagt til bake før den andre ..

Dette ser jeg ikke som noe problem. Skjer jo jevnlig for dem som har skrusikringer. Slikt bør utstyret tåle. Raske inn/ut/inn... kan være verre.
Signatur
   #7
 3 253     0
Skikkelig long shot, men -

Kan det være at ovnen har glemt noen innstillinger og tror den er på TN-nett? Da vil en jordfeilbeskyttelse oppdage at det ikke er 230V not nøytral/jord som forventet, men rundt 137V. Kan også være verdt å snu støpselet for å måle mot den andre fasen, er eksempler på vaskemaskiner hvor dette hjelper (feks ved skjevspenning mot jord).