10,100    14    2  

Komfyrvakt

 740     1
Skal bygge om kjøkkenet og slik jeg har forstått det så må jeg nå ha komfyrvakt. Og trenger tips:

Skal ha innbygningskomfyr.
1. Koketopp 20A kurs
2. Stekovn skal på 16A kurs.

***********

1. Hvor bør jeg ha kontaktene for disse?
2. Skal jeg ha boks for den tekniske kontakten også (20A - koketopp)?
3. Hvor skal komfyrvakten monteres?
4. Skal det boks i veggen for komfyrvakten?
5. Er det er relé i sikringskapet som kobler ut strømmen?
6. Kan komfyrvakten integreres i smarthus løsningen min eller er det egen enhet?

Legger selv klart rør for elektro under snekker arbeidet så det er klart til elektrikkeren.

   #1
 21,481     Enebolig     0
Dette ordner et firma for deg, det er ikke lov å montere utstyr for fast elektrisk anlegg som ufaglært. Du ririkerer også at firmaet river ned det du har gjort dersom du ikke har pratet med dem, da spesielt det man ikke kan se.

Det vanlige er å plassere en påvegg teknisk stikk i et sideskap ol. Komfyrvakt sensoren plasseres over koketoppen i henhold til anvisning, Eatons modell kobler ut kursen i tavla.
  (trådstarter)
   #2
 740     0
Klar over at man ikke skal rote rundt selv, men driver å legger elektrorør selv på jobb og driver med mye kabling også. Er ikke elektrikker, men ha avtale om rørlegging, men IKKE kobling av strøm. Det skal han gjøre selv. Er noe forsøkt koblet så drar han - PUNKTUM og det respekterer jeg.

Har fått nøye intstruksjoner om hvordan det skal være fra firmaet, samt at jeg dokkunemterer med bilder før vegger lukkes.
RAM
   #3
 930     Romerike     0
Med en gang du drar inn smarthus inn i dette så faller de fleste av, men dersom du ser bort i fra det:

1) I bakveggen der stekovnen står, eller i skap ved siden av.
2) Nei/ja, mest normalt nei, kun 20mm rørutstikk, men kontakten kan festes påvegg i cc60 på veggboks. 
3) Mange typer, mest normalt "plug and play" http://elby.no/Stikkontakt-og-Stikkontakt-tilbehoer/Stikkontakt-teknisk-og-komfyr/Komfyrvakt-LX-601-Reln-2-VK-230V-25A-1-Fas
4) Ikke på det jeg har sett.
5) På noen typer.
6) Spør noen andre, men jeg vil tro ja, av den typen der det sitter kontaktor i sikringsskapet.

Og igjen, faglært, faglært, faglært.  Wink
Signatur
   #4
 21,481     Enebolig     0
Det er mange elektrikerbeslektede yrker her på forumet. Men angående smarthus løsninger, så må man høre med leverandør, de bør vel egentlig ha fått komfyrvakt styring (føler) med i sortimentet.
   #5
 37     Rogaland     0
Leste litt på denne komfyrvakten. Hvordan er det praktisk mulig å montere en IR sensor 50cm over komfyrtoppen når du feks har en micro/hyller over i mange tilfeller?
   #6
 21,481     Enebolig     0
Det er ikke fysisk mulig når man skal ha avtrekk over. Da snakker man isåfall om rehab med kullfilter vifte, og en svært lite brukervennlig plassering av kokeplaten. Du mener nok stekeovn, komfyrvakten skal over koketoppen pga bla fare for tørrkoking.
  (trådstarter)
   #7
 740     0
Takker for tilbakemeldinger!!

Slik jeg ser det er mange komfyrvakter kun med timer og det er modeller som ikke er godkjente etter nye krav har jeg ikke funnet ut av enda. Så en som også kunne utvides med en temp. sensor også.

Timer er i hverfall ikke problem med smarthus. Har allerede de to 20A sikringene for koketopper koblet til kontaktorer som er styrt av smarthus systemet. Skal nemlig koble alarmen opp mot smarthus systemet så huset går i hvilemodus OG kobler ut koketoppene når alarmen settes på.

   #9
 5,337     Tromsø     0

Leste litt på denne komfyrvakten. Hvordan er det praktisk mulig å montere en IR sensor 50cm over komfyrtoppen når du feks har en micro/hyller over i mange tilfeller?


Det bør ikke være noe problem, da det vel er krav til minst 50 cm fri avstand mellom koketopp og ventilator/overskap/hyller etc ved elektrisk topp, og ennå mer ved gass. Dessuten - er du høyere enn 165 bør du ikke montere ventilator så lavt som 140 cm over gulvet (50 cm over 90 cm høy benk), da den vil sperre for sikten til innerste plater/kokesoner.
Signatur
   #10
 21,481     Enebolig     0
Det jeg mente med "ikke fysisk mulig" er ikke plasseringen av komfyrvakten, men plasseringen av micro over koketoppen. Foruten dybden som gjør det umulig\upraktisk, så skal man ha rør til vifta der.