17,971
16
2
Komfyrvakt, forskjell på plate-, ker-, induksjons-komfyr?
25,344
Akershus
0
Klar over at det skal være komfyrvakt i nye installasjoner (og sef anbefalt å oppgradere)
Likevel, er det noe forskjell på behov for dette dersom en har gammeldags platekomfyr, keramisk komfyr eller induksjonskomfyr?
Ser at den keramiske toggler varmen når kasserollen blir fjernet.
Likevel, er det noe forskjell på behov for dette dersom en har gammeldags platekomfyr, keramisk komfyr eller induksjonskomfyr?
Ser at den keramiske toggler varmen når kasserollen blir fjernet.
Signatur
http://www.dsb.no/no/Ansvarsomrader/EL-sikkerhet/Aktuelt-elsikkerhet/Boligbranner-tilberedes-pa-komfyren/
Ser at på min gamle platekomfyr, så slo aldri varmen seg av. På den keramiske så varer det ikke lenge før så skjer om jeg fjerner gryta. Har ikke forsøkt hva som skjer med en tom/tørrdokk kjele. Synes imidlertid å være en forskjell, og den undersøkelsen synes ikke å være fullført enda?
En kunne ledes til å tro at det er noe "komfyrvakt" i en moderne komfyr, men vet ikke noe om det.
Den store fodelen med induksjon er at platen ikke blir varm dersom det ikke står noe på den.
Men da jeg kom meg på kjøkkenet etter at røykvarsleren hadde gått av, hadde allerede induksjonstoppen skrudd av plata.
Har noen en formening om det er åpenbare svakheter med det ene eller det andre? Selvfølgelig en økonomisk fordel med en løs komfyrvakt at man slipper å dra inn elektriker.
Funksjonsmessig er de like. Når det er kommet krav om dette i nye installasjoner, så er det vel to årsaker:
- du blir kvitt en "livsfarlig" skjøteledning på et høyeffektprodukt
- det er fortsatt komfyrvakt i boligen når du har flyttet, men kanskje ikke der hvor du har flyttet til?
Den viktigste forskjellen er vel at antatt komfyrvakter over tid vil øke.
Den jeg har nå (EFP komfyrvakt) er koblet til sikringsskapet. Den lar meg steke biff så det "griner etter" uten å slå av induksjonsplata.
Den gamle tok altså hensyn til stekeovnen i tillegg til platene men denne nye er bare til platetoppen så jeg får passe ekstra godt på pizzaen eller sørge for at jeg bruker timeren på stekeovnen slik at den slår seg av etter pizzaen er ferdig ::)