293    12    2  

Kritisk med skjøteledning på varmtvannsbereder?

PR
 30     0
Hei

Må fjerne ledning (utenpåliggende)  som går fra vaskerom -> gjennom gangen -> til VBB på bad fordi jeg skal gipse gangen. 

Tiden fra jeg fjerner kabelen, setter opp plater og sparkler disse så elektrikeren kan komme å legge opp ny, kan ta noen dager.

Hvor kritisk er det å kjøre VBB på en skjøteledning i mellomtiden?

Kursen er sikra med 16A og kabelen er 2,5mm2 over et strekk på ca 2 meter

Vil dette være tilstrekkelig? https://www.biltema.no/bygg/elektro/skjoteledning/skjoteledning-3g25-mm2-2000023206

Edit: ser denne er 20 m som kanskje er litt lang, men om man finner en på 5-10 meter da

   #1
 4 065     0
Det går nok helt fint.

For å sikre deg litt ekstra kan du trekke den ut om natten og sjekke jevnlig at det ikke blir ubehagelig varmt.
HSt
   #3
 32 524     Lillestrøm kommune     0
Jeg testet på hytta med Nemko merket skjøtledning det var en en’er skjøtledning. Det var skøtestikken i enden som ble veldig varm jeg åpnet den og fant ingen feil. Så jeg ville i allefall sjekket pluggen etter 20min. Vi fjernet denne. Kanskje er en mangeuttak ledning faktisk bedre
   #4
 4 065     0
Vi kjørte våre VVB, dog 2000w, på skjøteledning i flere måneder under oppussing, det gikk helt fint. Problemet er evt varmgang, det er jo bare å kjenne etter og holde under oppsikt så går det nok helt fint.
HSt
   #5
 32 524     Lillestrøm kommune     0
Ja jeg er enig jeg var bare overrasket at det var et Nemko merke på den jeg prøvde vi trodde egentlig det skulle fått bra med den. Det var ikke noe å se på dårlig tilkobling/tiltrekning e.l når vi åpnet opp. Så finner en en skjøteledning som ikke blir varm så er det ok en stund.
   #6
 23 074     Akershus     0
Det er liten forskjell på en appararledning til en panelovn på 2000W og en skjøteledning. Lengden har liten betydning, men trekk ut alt fra ev kabeltrommel. På trommel kan det bli varmt. Pass også på mot skader ved f.eks. at kabelen klemmes i dører.
Signatur
HSt
   #7
 32 524     Lillestrøm kommune     0
Forskjellen er den kontakten du plugger orginalpluggen inn i, ikke den som står i veggen. Det var denne endeskjøt kontakten som gikk varm ikke den som en setter i veggen. Siden denne hadde et Nemko merke så trodde jeg den skulle vært ok.

   #8
 23 074     Akershus     0
Godt mulig. Årsaken til at kravet om fast tilkobling av vvb kom synes å være en produksjonsfeil hos OSO. Der var det en skjøtekontaktbinne i vvb som ikke holdt mål. Schuko-kontakten i ytre ende var øyensynlig ok. Selv har jeh aldri hatt feil på schuko, men en gang på 25A komfyrstøpsel. Fabrikanten KPS kunne ikke å montere støpsler!

(Oppdaget en lørdagskveld og jeg var kaffetørst. Kontaktskruen i støpselet var brent. Skruen ble boret ut, ledningen kortet noe inn og koblingen ble loddet. Var i daglig bruk etter det i 25 år før den nå står på hytta. )
Signatur
   #9
 3 959     1
Godt mulig. Årsaken til at kravet om fast tilkobling av vvb kom synes å være en produksjonsfeil hos OSO. Der var det en skjøtekontaktbinne i vvb som ikke holdt mål. Schuko-kontakten i ytre ende var øyensynlig ok.

Denne påstanden er like feil hver gang du kommer med den.
Hvis du hadde sjekket så ville du funnet ut at schuko plugg og kontakt er for dårlig ved langvarige høye belastninger.
Det finnes massevis av eksempler på at elbillading eller bereder på schuko er en svært dårlig kombinasjon. Branner og branntilløp er det altfor mange av.
At Oso hadde fabrikasjonsfeil på beredere i mellom ett og to år har ikke hatt innvirkning på lovverket angående bruk av schuko.
   #10
 23 074     Akershus     0
I løpet av et langt liv har jeg ikke opplevd brente schuko hjemme, i moyt barndomshjem, på jobb. En får inntrykk av at dersom dette er et problem, så må det ha sin årsak i andre fenomener, f.eks. at «kladden henger etter ledningen eller at for mange fabrikanter ikke kan å montere et støpsel. Jeg har sett flere eksempler på det siste.
Signatur