527    8    2  

Mistet all strøm på en kurs - kan en automatsikring bli ødelagt / utslitt?

 501     Vestfold     0
I helga mistet vi plutselig all strøm på en enkelt kurs (16A, med automatsikring). Automatsikringen slo ikke ut, og ved manuell utkopling skjer det heller ingen ting. 

Før jeg ringer elektriker er spørsmålet om det er noe annet "åpenlyst" som kan være feil, og som jeg kan sjekke først?

==> Kan en automatsikring f.eks. bli ødelagt/utslitt? Trodde ikke det....? 

HSt
   #1
 34 596     Lillestrøm kommune     0
Hva er lasten på kursen?

Jeg vil tippe det er dårlig tiltrukket jeg var borti det på en markisemotor, den var død etter 10år, den begynte å gå i det jeg støttet meg i veggen når jeg skulle klatre opp og sjekke om det var var spenning på motoren. Ledningen var ikke skrudd fast i bryteren.

Er det mye last kan det bli varmgang så vipp ut kurssikring før dere går på jobb.
  (trådstarter)
   #2
 501     Vestfold     0
Takker for svar! Det er ikke særlig last på kursen, ikke noe annet enn et par lyspærer. Er ca 15 år gammel, men har aldri vært problemer med den tidligere. Derfor litt rart...
   #3
 3 277     I huset mitt     0
Hmmm, starte med det enkleste; Sikker på at der ser på/opererer rett sikring? Wink

Ellers så må det jo være brudd i kabel/koblingspunkt på kursen om det er strømløst men sikringen ligger inne.


Siste kan jo være at sikringen egentlig har løst ut/feil, med ingen indikasjon på selve sikringen, men dette er vel unntaket.
   #5
 3 277     I huset mitt     0
En sykkel forsvant fra boden her om dagen, ikke utenkelig at det er selveste Donald Trump som har tatt den selv om det er sjelden.Tongue


Starte med å utelukke et par andre ting først kanskje, før jeg ringer Trump'ern. Grin
   #6
 4 163     2
Joda, jeg hadde nå målt spenningen på hver side av sikringen for egen del - det er vel enkleste måte å avklare om det er sikringen eller noe annet. Dog - det er sikkert strengt forbudt, man må jo ha av dekselet i skapet...
TSt
   #7
 13 183     0
Et sted det var spenningsløst sist jeg testet hadde feil jeg aldri hadde tenkt på.  Utenpåliggende stikkontakt var montert på en dobbel stender i garasje og innmat i stikkontakt var sprukket vertikalt. En feste skrue sto i hver sin stender så dette er trolig årsaken.  Sprekken i innmat gikk igjennom ene koblingsklemmen og en leder var her blitt løs.  Så det er mange årsaker men tror mest på at det er dårlig trukket til et eller annet sted på veien som har sluttet å virke.  

   #8
 3 277     I huset mitt     0
Alltid spennende å feilsøke, kommer over mye rart ja.Wink

Vil også tro at en klemme eller noe har sluppet i trådstarters tilfelle, men alt kan jo skje.


Trådstarter lurer på om han kan gjøre noe før elektriker tilkalles, da vil jeg forsatt si at det er å sjekke om noen andre sikringer i skapet er ute. -Aka sjekke at man har fokus på rett sikring/kurs.

Så er det å ev sjekke hva slags kurs dette er, eks står det annen styring på kursen? -Eks astro-ur eller annen automasjon?
Er det virkelig strømløst, ev sjekke med annet utstyr/lampe på kurs.

Er trådstarter litt praktisk og vet å bruke et voltmeter/multimeter trygt på AC-måling (viktig!!!!) så kan man måle litt rundt i stikk, etc på kurs man lurer på.

Er man usikker på noe av det foregående, så skal man ikke prøve seg i sikringskapet i alle fall.

Ring en venn eller elektriker.Cool