#11
 350     Rælingen     0

Det er et faktum at kjente merker noen ganger tar betalt for selve navnet. Der er det greit med konkurranse. Men når det gjelder sikringer, så finnes det mangfoldige produkter på markedet.

Jeg skiller mellom hva jeg tror og hva jeg vet. Når det gjelder montering og kvalitet på skruer, deksler, bunnskinner osv, så er Chint milevis bak andre leverandører. Og da kan man ikke snakke om at er elkofisert osv, jeg liker Moeller, ABB, Schneider, Hager, Gewiss, Legrand osv. Bare spar meg for Chint  :P

Forøvrig er bla Schneider og Moeller bare marginalt dyrere ut til kunde, noe tilbudet til trådstarter viser. Men er mulig at firmaet tjener mer på Chint, for jeg synes de tar seg godt betalt for en Lada.


Er enig at de tar seg veldig godt betalt for en Lada om det er omtrent samme ut-pris til kunde. Da ville jeg straks valgt Moeller, Schneider eller noen andre i stedet for Chint.
Men jeg er litt uenig i at Moeller, ABB, Schneider, Hager, Gewiss, Legrand osv er dobbelt så bra som Chint, da de er dobbelt så dyre.

Nå skal det sies at jeg KUN kjenner til jordfeilautomatene til Chint, ikke bunnskinner/deksler osv.

For en kunde er det nok "kulere" at det står Moeller, ABB osv. på sikringene hans enn Chint, spesielt om det er omtrent samme pris for han å få et komplett nytt skap. Og grunnen til det er vel at de fleste som er det minste interessert i elektro kjenner til disse merkene. Det skal jo sies at de fleste jeg jobber med til daglig ikke har hørt så mye om Chint kontra Moeller, men så bruker vi stort sett bare Moeller på heisarbeid også da.
Signatur

   #12
 21,481     Enebolig     1
Jeg ser det som at det er mer i firmaets interesse å bruke Chint kontra kunden. Nettopp fordi "alle" kunder vet nada og Chint, Moeller og alle andre leverandører. Hvis det er strøm og sikringen ikke går, så er kunden fornøyd. Jeg synes det er merkelig at 20 år gamle automater har bedre feste til kablene enn en splitter ny.
   #13
 350     Rælingen     0
Tror jeg skal holde meg til å kun svare på tråder ang heis jeg... (som om det er så mange av de  ;D )

Også overlater jeg spm om elektriske boliginstallasjoner til deg sOPp.
Er du som er fagmann på det området.  ;)

Den dagen du skal ha heis i boligen din, spør i vei, så skal jeg svare.
Signatur
   #14
 21,481     Enebolig     0
Jeg er såpass vrang på ting at du gir opp ja  ;D Det er mange her som sannsynligvis kan mer enn meg om boliginstallasjoner, jeg er bare en smule aktiv  Tongue Heis blir neppe aktuelt med det første...kos deg med lønna  Wink
   #15
 22,342     Akershus     0

har bedre feste til kablene enn en splitter ny.
Dette med feste er meget viktig. Ufelbarlige elektrikere gjør aldri feil når det er plundrete Wink Jeg kunne forøvrig ønsket meg bedre fester på alle sikringer, selv de beste. Da er det ikke noe fint med alternativer med dårligere fester.
   #16
 21,481     Enebolig     0
Gewiss og Schneider har klart det etter min mening. De har "Elko klemme" som gjør at man kjenner når det henger.
   #17
 22,342     Akershus     0

jeg liker Moeller, ABB, Schneider, Hager, Gewiss, Legrand osv.

Hvordan er Siemens? De Siemensene de hadde for 20+ år siden likte jeg ikke løsningene på og har unngått dem. De nye er anderledes. Noen med erfaring?

   #18
 22,342     Akershus     0
Gewiss liker jeg. Er Schneider nye navnet på Hager eller MG. Det står jo Schneider på alt mulig nå.
   #19
 350     Rælingen     0

Jeg er såpass vrang på ting at du gir opp ja  ;D Det er mange her som sannsynligvis kan mer enn meg om boliginstallasjoner, jeg er bare en smule aktiv  Tongue Heis blir neppe aktuelt med det første...kos deg med lønna  ;)


Hehe, nei, du er absolutt ikke vrang.  Smile Du svarer saklig på ting jeg egentlig ikke har så god peiling på i forhold til deg når det gjelder boliginstallasjoner og utstyr. Du har også mer erfaring på dette området da du til daglig jobber med emnet. Som heismontør er jeg også til dels daglig borti dette emnet, men i en helt annen setting.
Lønna er grei nok, men mye vil ha mer, og sånn er det vel med alt...  ;)
For å være heeeelt ærlig kan vi heismontører for lite om boliginstallasjoner, selv med årlig kursing i regelverk/standarder. Og på heis har vi et ekstremt regelverk, så det er lett å gå i surr og blande elektrisk på heis og i bolig.
Signatur
   #20
 21     Øvre Eiker     0

Gewiss liker jeg. Er Schneider nye navnet på Hager eller MG. Det står jo Schneider på alt mulig nå.


Schneider er det nye navnet på MG.
Og Elko....???

De har vel iallefall kjøpt opp Elko...
Signatur