133    7    0  

Skjøte inntakskabel i hus

 49     0
Hei,

Jeg skal få flyttet et sikringsskap som står i et soverom per dags dato, til et mer passende sted. 
Elektriker har vært og sett på jobben osv, kabelen må da selvsagt skjøtes da den ikke er lang nok sier han. Den skjøten må også ligge i en boks som skal være tilgjengelig for kontroll. 
Det er jo greit nok at kabel ikke er lang nok for flytting av sikringsskap.

I forbindelse med dette er det noen ting jeg er usikker på om stemmer. 

1. Er det tillatt med skjøt? Jeg trodde at det måtte graves ned en hel ny kabel fra skapet ute.

2. Må skjøten ligge i boks, eller kan det ligge skjult i vegg? Ville jo helst slippe stygge bokser i veggen her nå. 
Evt hva av bokser kan man bruke som ikke see så ille ut? 

Gjelder forøvrig en pfsp kabel. 

   #1
 1 255     0
Når de gravde ned kablene i gata hos oss fikk vi alu-kabel inn på tomta og så skjøtet de på en PFXP som gikk opp til det gamle inntaket på veggen. Denne skjøten er sikret med krympestrømpe og gravd ned, så det var neppe krav om boks i det tilfellet ihvertfall. Mulig det er annerledes innendørs.
   #2
 923     0
Jeg måtte bytte kabelen fra inntaksskapet til sikringsskapet, da det i følge elektrikeren ikke var tillatt og skjøte den, dette var inne
   #3
 20 067     Akershus     0
Jeg har overgang al/cu i garasjen. Levert av elektriker.
Signatur
   #4
 142     0
Det er tillatt å skjøte inntakskabel, men skjøten må da være i en boks med forsegling. Nummeret på forseglingen blir skrevet ned og sendt "en plass". Dette er for å sikre at man ikke kobler seg til kabelen før måleren, slik at man får gratis strøm.

Her var det en skjøt inne i huset som var gjemt i et rør, som elektriker oppdaget, og måtte utbedre. Løsninga ble å plassere boksen i taket der røret gikk og skjøten var, med beskjed om at "dette må være tilgjengelig". Forslaget  var da en inspeksjonsluke i taket.

Det er per i dag tilgjengelig med at jeg har målt opp hvor boksen er, og står klar med saga for å skjære ut gipsen i taket hvis det blir behov for å inspisere den Angel
   #5
 20 067     Akershus     0
Noen som vet om en utendørs krympeskjøt kan gjemmes i vegg? Den må ansees som umulig å manipulere.
Signatur
   #6
 142     0
Noen som vet om en utendørs krympeskjøt kan gjemmes i vegg? Den må ansees som umulig å manipulere.

Det var det som var her. Den kan manipuleres ved at man tar den opp, kobler om, og kobler tilbake og lager ny hvis noen kommer og sjekker.
Det er ingen som kommer seg inn i huset ditt for å sjekke el-installasjonen uten at du vet om det, så det er alltids mulig å fikse før inspeksjon.
   #7
 658     0
Jeg har skjøtet inntakskabelen 20 cm under tilknytningsskapet. Den var nemlig akkurat litt kort da vi oppgraderte inntak og satt ned TKS... Tar meg ca. 1 min å grave opp denne om jeg vil snylte på strømmen og risikere livet samtidig.

Før jeg fikk utvendig tilknytningsskap hadde jeg hovedsikring (type gammeldags skrusikring) på loftet i egen boks, og måler i sikringsskapet i kjelleren. Stort potensial for å snylte på strømmen der også, bare å koble seg innpå.

Nettselskapet har skap på tomta også (forsyner meg og naboen), bare sikret med trekantnøkkel. Der kan jeg også koble meg innpå. Jippi!

Mulig at enkelte nettselskap har strengere regler enn andre, men av alle steder jeg kunne brukt til å "snyte på strømmen" er kanskje en skjøt på inntakskabelen med god krympeplast over ett av de dårligste stedene jeg kan tenke meg.

(jeg har grovsil mellom hovedstoppekran og vannmåler også, der kan jeg tappe vann uten at måleren går rundt.)