26 387    30    7  

Strømkursen i stuen har sluttet å fungere

 6     0
Nå i formiddag sluttet plutselig kursen som gir strøm til stuen å fungere.
Dette skjedde helt uten noe forvarsel. Først antok jeg det var sikringen som var gått, men dette var ikke tilfellet (har byttet sikring på begge punktene 3 ganger for å se om det var feil på sikringer).

Jeg bor i et rekkehus fra 60 tallet, det er ikke byttet til automatsikringer og kursen som har gått er en 10 amper kurs som ikke har noen tunge apparater å trekke (den går til stuen med 7 doble kontakter som brukes til belysning, tv, stereo, telefoner, osv).

Stuen ble pusset opp i sommer, og da ble det lagt nye (utvendige) kabler av installatør til alle punktene i stuen, og dette har fungert prikkfritt frem til nå.

Alle elektriske apparater som var tilkoblet i stuen er trukket ut, men dette hjalp ikke, det er fortsatt ingen strøm å få fra kontaktene. Så vidt jeg kan se har jeg ikke noen jordfeilbryter i sikringsskapet, og det hjalp ikke å skru inn og ut sikringene.

Alle de andre kursene i huset fungerer forøvrig som normalt.

Med mindre noen kloke hoder har en ide til hva som kan være galt, så må jeg ringe en elektriker i morgen tidlig som kan komme å se på det.

   #1
 1 214     Norge     0
Det har ikkje blitt påkoplet til nye kontakter i påstøtende rom? vanlig før å 'stjele' strøm fra naborom ved montering av nye kontakter! Må evnt ta av dekslene på kontaktene å se om alt er i orden der!

Selvsagt ingen oppfordring til å gjøre dette viss du ikkje føler deg kompetent til å gjøre dette!!
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 6     1
Takk for svar!


Kursen som er i sikringsskapet er merket med "lys og stikk i stue", men det er litt på kjøkkenet som benytter samme kurs. Viften over ovnen(!) og lyset over spisebordet. Kjøleskapet og komfyren har faktisk hver sin kurs i sikringsskapet på 25 og 16 amper (mener jeg det var).

Det er nok gjort noen litt halv tolv løsninger av tidligere eiere siden det var nytt, men akkurat stue-kursen kan jeg følge fra sikringsskapet og opp gjennom gulvet til der den forgrener seg til stuen og kjøkkenet.

Jeg skal skru ut sikringen og se om jeg finner noen feil i noen av stikkontaktene.
   #3
 21 481     Enebolig     1
Du kan prøve å trekke ut alle ovner og andre strømkrevende apparater i tilfelle kursen tar med seg mer enn du vet. Hvis kursen er ny, og den ikke har blitt utsatt for noe spesielt, så er dette reklamasjon og du kan bare ringe firmaet så fikser de problemet.

Hvis ikke det er overlast, så høres det ut som en kortslutning. Ryker sikringen med en gang du skrur den inn? Du har kun skrusikringer og ingen jordfeilbryter eller jordfeilautomat?
   #4
 22 342     Akershus     0
Sjekk at sikringene virkelig er ok. Det er ikke alltid "perlen" på baksiden faller av-
   #5
 21 481     Enebolig     0
Det er byttet sikring tre ganger, men det kan jo tenkes at den ene henger igjen og ikke er byttet.
   #6
 23 527     Akershus     0
Så langt jeg forstår trådstarter så er det ikke sikringene som ryker, men at det ikke kommer strøm frem til kontaktene. Kontaktfeil iforb med rehab?
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 6     1
Jeg har testet litt mer nå, og jeg blir ikke noe klokere!
Det viser seg at en del av kursen fungerer (en liten forgreining som går til et stikk på kjøkkenet har faktisk strøm i seg). Sikringen på kursen har ikke gått i det hele tatt så vidt jeg vet (selv de første sikringene jeg skrudde ut når problemet oppstod så ut til å være i orden).

Det var ikke noe trykk på kursen når problemet oppstod i det hele tatt (tv, stereo, lys, etc var alt av, jeg merket det fordi laptopen plutselig gikk på batteri og ikke var plugget i), og som nevnt har vi ikke hatt problemer tidligere i høst!

Problemet bør derfor ligge etter forgreningen som går til stikket på kjøkkenet som fungerer. Når det gjelder reklamasjon, så skal jeg ringe firma, men det er feil på apparater som står før det de gjorde også (lys i taket på kjøkkenet). Jeg tror enkelt og greit jeg sier meg alt for uerfaren til å styre med dette, og at jeg ringer en elektriker i morgen tidlig!

Etter å ha sett litt mer på ledningsnettet som går i huset, så tror jeg nok det kommer på plakaten å bytte ut alt sammen, inkludert sikringsskapet, for å få det litt mer oversiktlig, for det er et sant kaos av ledninger som går på kryss og tvers (noe litt merkelige kilder for strøm på kjøkkenet viser).

Tusen takk for all hjelp så langt, jeg legger inn noen ord om hva som faktisk var feil når jeg har hatt elektriker her.

   #8
 22 342     Akershus     0
Sett av strømmen på denne kursen. Da det kan oppstå feil som kan skape brann.
  (trådstarter)
   #9
 6     1
Takk, det skal jeg gjøre.
Skrur ut sikringen på kursen det er feil på.
   #10
 21 481     Enebolig     0
Det kan være at det er en løs ledning et sted. Du bør skru av all belastning på kursen eller ta sikringene, skjøteledning til tv  ;)Edit: Ja, gjør som Hans sier.