13 402    27    1  

tidsur på utelys

klt
 436     oslo     0
Noen som har noe å anbefale av disse?
trenger ikke ha utelys på hele nettene.

Vil ha forskjellige tider i uker å helger, Vinter å sommer.

   #3
 122     0

Men for meg blir det rart å skulle slå av utelys om natten. Med sparepærer ol så sparer man minimalt.


Jeg har skumringsrele, syntes at sparepærene gav dårlig med lys når det var som kaldest så jeg bruker vanlige pærer, men de er kanskje blitt bedre etter hvert?
   #4
 21 481     Enebolig     1
Ja, de fleste sparepærene kommer seg etterhvert. Enkelte billigpærer (feks Ikea) vil ikke tenne i veldig kaldt vær. Jeg har bare Osram sparepærer og kompaktlysrør, det fungerer greit.
   #5
 8 022     Bærum     0
Henger meg på her da det som skrives om IKEA sparepære kanskje er problemet her og,...

Byttet uta alle lyspærer med sparepærer i utelysene våre i høst. Utelyset er styrt av skumringsrele. I den ene lampen som har to pærer i seg var begge gått da vi kom hjem i kveld.
Syns dette var skuffende dårlig...Her snakker vi om at de har stått på ca 10t i kanskje 60-80 netter...Det var en pære fra clas og en fra IKEA i nevnte lampe. Tåler de ikke kulde?.....
   #6
 21 481     Enebolig     0
Min erfaring er at billige sparepærer ikke tåler kulde like godt som de dyre. De er heller ikke i nærheten av hverandre angående antall timer.

   #8
 267     0
Man må bruke sparepærer som er godkjent for utendørs bruk, inne pærer funker dårlig ute, svakt lys, lang tid før de når opp i styrke etc, kortere levetid.