29,777    70    1  

6kw elkolbe ikke lenger nok power..

 3,573     buskerud     1
Bygde ut mitt anlegg med gulvarme i stue og kjøkken i tillegg til tidligere kun under etasje og 2 bad. Dvs ca 70m2
Nå er jeg opp i ca 115m2 med gulvarme og ser med en gang det er -4 5 grader ute at kolben som står mellom 40-45 grader(ikke akkurat presis)
Jeg har uponor pro fordeler med termostat på tur og retur. Når kun bad er på som bypass viser de ca 42 grader, men med en gang flere kurser, spesielt de krevende rommene stue/kjøkken er oppe, holder den 38/36 t/r
Kolben går ikke hele tiden, så inne i kolbehuset tror den nok at tempen er riktig.

Gjetter at når det blir 15-20 blå ute, må jeg ha den på maks , 50 grader og håpe jeg får over 40

Mao. Er 6 kwh for lite? Bruker ikke mye strøm.. Og den er mye av... Eller kun på steg 1, dvs 3 kwh..

Noen ideer? Eller må jeg ha " more power';-)?


   #1
 63     0
Om elementet tidvis slår seg av uten at huset er varmt nok så er det neppe elementet som er for lite.
Derimot greier du ikke å få transportert energien ut av elementet og ut i huset fort nok.
Er vannemperaturen i sløyfene lav så har du for dårlig vannhastighet gjennom elementet.
Har du satt elementet på halv effekt og det fortsatt slår seg av eller på må det være et dårlig prosjektert anlegg.
   #2
 5,725     0
Om du skal oppta(i elkolben)  og avgi 6 kW (i gulva) med deltaT på 5 grader må du ha ein gjennomstrømning på ca. 17 liter pr. minutt totalt.
Kva har du i dag?
  (trådstarter)
   #3
 3,573     buskerud     0
Rommene blir varme nok, det som irriterer meg er differansen på termostaten på kolben, og termostat på fordeler... Nå skal det sies at den på stokken er visst nok veldig uprisis, men den gir en pekepinn.

kjører alpha 2 pumpa på hakk  strek nr 4.  (3 og 4 er til gulvarme,) aner ikke hvor mye vann det er...

Dvs.. at når den kun går i bypassen stemmer tempen, med en gang pumpa drar ivei for de lengre kursene, så synker den. Det er som forventet.. 

det var sånn før og... men da var forskjellen mindre.... nå er det 40% mere areal, og dermed større differanse.

Ser også at 6kwh er beregnet til maks 120m2... og jeg har jo nesten det, og i tillegger har overetasjen kun 10cm isolasjon..

det er jo arne bergli sin el kasset, allerede måtte bytte overopphetningsvern i sommer... da det begynte å slå ut på 35 grader... dvs. 40 grader... så 38...
den holdt i 3 år...
skal ikke se bort ifra at termostaten er muggen og..


  (trådstarter)
   #5
 3,573     buskerud     0
nok:-)
Se her... knapt noe avstand

Vil kunne si at når jeg kun hadde 65m2 gulvarme og det var 20 blå ute,  så ga 50grader på el kolben snitt 45-47 grader  på termostatene på samlestokken.

Enten så er termostaten i elkolben crap, ellers så burde jeg hatt en termostat som går til 90grader... slik at jeg kunne satt den på 55grader for å kunne nå 45...

Nå har rørleggern min sagt til meg at de billige plast termostatene som sitter på pro fordeleren ikke er til å stole på... så det kan godt tenkes at de ikke viser rett temp når vannet strømmer maks gjennom fordeleren..


Men har ikke noe problem med at ikke gulvene er varme...

6kw elkolbe ikke lenger nok power.. - g08.jpg - woodbear
  (trådstarter)
   #6
 3,573     buskerud     0
nå så jeg noe mirakuløst... 45 grader inn og 44 grader ut... alle kurser unntatt bypass badet og bypassen på samlestokken..

så etter en 20 min, kikket jeg igjen, da var de store stuekursene oppe og tempen sunket til t41 r39 grader...

Virker rett og slett om at vannet strømmer for fort gjennom, men at vannet rundt kolben og øverst i kolbehuset muligens holder rett temp....men det nederst er mindre...

eneste jeg vet er at kompisen min som har dobbeltmantlet bereder har dønn stabil temp...
go han har noen lenger kurser enn meg.

En siste mulighet er jo at kolben min kun funker på 3kwh... det kunne jeg fått målt, men å demontere og få satt sammen den russiske ubåten av en kolbe, med verdens mest monteringsuvennlige deksel er ikke noe jeg ønsker.

elektriker kompisen min og jeg brukte 1,5 time på å bytte ut overopphetningsvernet..dvs. det gikk fort, få dekslet på plass... ikke like lett..  der er høiax sine kolber overlegne..
   #7
 678     Bergen     0
Er du sikker på at det ikke er luft i kasetten?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 3,573     buskerud     0
rimelig.. ;)
luftapotta sitter tross alt rett over..

da hadde jeg vel heller hatt et overopphetingsproblem? men vet jo aldri... hender det kommer ene sånn luftlyd innimellom, før det går ut av potta... men det er lenge siden sist...

hvis noen andre har elkolber og termostater på samlestokken, så er det bare å se hvordan tempen er...  får noe vettug ut av rørleggerne jeg kjenner er ikke mulig...

kan jo også sies at jeg erfaringen min med elkolbene som satt på den gamle fyrkjelen, 2x6kwh høiax...  når vi dusjet via tappespiral på strømdrift, hold 12kwh det gående til ca en dusj... da gikk vannet fra 70-80 grader i kjelen til under 40grader... mao.. kun brukt til nøddrift. etter to dusjer, klarte 12kwh å varme vannet opp til kanskje 30 grader... mens 19-24kwh oljebrennern hold vannet glovarmt uten stopp..

   #9
 678     Bergen     0
Jeg er langt fra noe ekspert på komponenter men for meg ser det ut som som om det er en sikkerhetsventil som sitter ved manometeret.
Er den som mine kan du vri litt på den slik at den åpner og dersom det er luft under kommer denne ut først. Jeg ville prøvd dette og dersom det kommer luft sjekket denne jevnlig til det ikke kommer mer luft.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 3,573     buskerud     0
risikosport å åpne ventiler, hender at de ender med å dryppe og må byttes.. men kan altids sjekke.. få lufta ut på den siden... kanskje jeg har luft i et hjørne Wink