#21
 428     Dal     0
Jeg har eksakt samme kasetten, men med shunt og stokk fra Buildahouse, og ekstra  pumpe mellom kasetten og shunten.. Hvis jeg setter på en stor kurs fra ett betong gulv, så detter tempen selvfølgelig inntil vannet i denne kursen kommer opp i rett temperatur, og med så lite volum som det er i el kasetten, vil jo naturlig nok ikke det være nok buffer for det volumet kaldt vann som strømmer inn, slik at t/r temperatur vil naturlig falle en periode, inntil deltan på den store kursen utjener seg..  Har du derrimot en 300l buffer tank, vil ikke tempen dette på samme måte. Den vil nok falle litt, men langt i fra like mye som elkasetten..

Siden jeg har egen shunt, kan jeg kjøre så høy temp ut fra kasetten jeg måtte ønske, siden shunten holder stabil temp til stokken, så kjører jeg på 50 grader. . Problemet mitt er når alle kursene slår ut, og sirkulasjonspumpene slår ut, så slår også overopphetnings værnet ut i Relek kolben...

Jeg har 180kvm jeg fyrer opp med dette, og det har fungert fint til nå i vinter, uten at det har vært så veldig kaldt.. Venter uansett på buffer tank, med mulighet for elkolbe, og varmepumpe på 11 Kw som skal kobles til, så det blir vel ikke elkasetten så mye i bruk..

  (trådstarter)
   #22
 3 559     buskerud     0
takk Wirre
Har du ikke en bypass kurs, som altid står oppe? Og evnt ikke la pumpa stoppe. ikke akkurat høy kvalitet på det overopphetningsvernet.. kan slutte å fungere hvis det slår ut noen ganger... men siden du snart skal bytte ut, who cares  ;)men tilbake til saken.  Idag var det -7,5 grader ute..  kolben står på 45 grader, tur temp på fordeler 38/36    7 graders temp fall.  >:(    Før jeg la på de siste 45 m2 meg gulvarme, så var fallet på 2 grader, nå 7 grader.


Lampa i sikringskapet blinker såpass fort at jeg tror den fungerer på 6kwh...  men får det målt til helga.

Dro den opp til maks, 50 grader, se hva den klarer å holde da.

Men jeg angrer bittert på at jeg ikke ga 10000 ekstra og tok en oso ep2 isteden...  lettere å koble ei billig varmepumpe på den.  Nå skal jeg også ha en løsning som du skisserer... jeg har ingen planer om å sette vp rett på anlegget, tror rett og slett at den kommer til å slite uten buffertank.

enten en dyr vp som ctc med komplett innedel, eller et annet merke. alternativt er å kjøpe en oso ep 2 og en pumpe til 30-40000  ... prismessig blir det litt billigere siden ep 300`n får jeg nok billig....


   #23
 1 323     Østlandet     0
Jeg er ingen ekspert på området, men forstår allikevel ikke hvordan noen kan tro dette skal fungere uten pumpeshunt?
Når alle kurser er stengt så har du 3-4 liter med varmt vann i kassetten. Når en kurs eller to da åpner så kjører du 20-30 liter "kaldt" vann gjennom kolben, mfv høy flow og tror at varmekolben skal klare å holde konstant temp?

Få inn en pumpeshunt og kjørt temp i kassetten 20gr over innstillt temp på shunt så vil det fungere.

Termostaten i den kassetten du har legger inn en fas når temp synker under innstillt temp. Fortsetter temp og synke, vil neste fas bli lagt inn på ca 3-6gr lavere temp, og den siste etter at temp har sunket ca 6-12gr.
Temp må mao synke mye før du benytter 6kw.

Hos meg har jeg 60gr i el kassetten og 40gr ut fra shunt. Når en ny kurs åpner så vil da det varme vannet fra kassetten blandes inn og temp synker nok til at den varmer med 6kw FØR temp ut i gulvene har sunket under 40gr.
Jeg har gulvvarme på 100 kvm og kun el kassett på 6kw og holder stabil innetemp ned til ca -15gr ute. Når jeg får isolert ferdig gulvvarmerørene i kjelleren håper jeg at det skal gå bra i enda lavere utetemp.
  (trådstarter)
   #24
 3 559     buskerud     0
vel nå har det seg at kasseten fra bergli ikke går over 50 grader da... :P
Så legge 20 grader over er da ikke mulig.
Skal ha vp til neste år, så jeg vil helst ikke bruke masse penger på dette nå, må flytte mye for å få plass til det, og ha en 30-90 grader termostat til kolben..

Har sjekket med kompis om pris på en oso ep 2...
mulig jeg setter inn en slik først, og så evnt. en energy save vp eller lignende..

alternativet mitt er f.eks ctc komplett løsning ol. men det koster jo fort nærmere 100k, en oso til kostpris og en billig vp  blir selv med rørlegger neppe mere enn rundt 50k

Du kan si det slik, dette fungerte helt fint i 3år med 70m2 gulvarme, tempfallet var da bare rundt 2 grader... det var de siste 45m2 som ga problemer... 

vil også si at rørleggern som monterte hadde selv en ctc el kjele på 6kwh, til ca 120m2 gulvarme, og den hadde han aldri over 45-50 grader, selv med shunt.. som han mente jeg absolutt ikke trengte, den holdt varmen tiltross.
Han mener at termostaten til relek`n slår inn 6kwh mye lavere enn hans...derfor har jeg fått et uventet problem. 

men takker for løsninger... har satt den på 50 grader før jeg dro på jobb, blir spennede å se om den klarer 42-44grader... da holder det.. 42 grader turtemp holder til -20-25 grader for å holde ne 18-20 grader inne... det duger for alle rom unntatt stua, og der kan peisen brukes litt.. 
kan også spe på med l/l pumpa som jeg fyrte med der før jeg fikk gulvarme...  så skal altids overleve vintern... bare litt irriternde dette.
  (trådstarter)
   #25
 3 559     buskerud     0
kom hjem fra jobb, litt over halvparten av kursene oppe. 
50 grader på kolben, 42 grader på tur.  holder 22grader i stua ved -6...  termostaten står på 23 grader... men siden gangen og rom ved siden av ikke har varme, så vil tempe utligne seg mellom rommene...

25 grader på badet..

rørene har en temp som kjennes godt over 40 grader ut..

akkurat nå  trekker ikke kolben strøm, og termostatene klikker ikke hvis jeg vrir, ergo kolben mener den gir 50 grader... :o


spørsmålet er om termostatene på fordelern er upålitelige.... 
bedt en kompis med samme opplegg sjekke hva vp gir av varme og hva samlestokkene viser... mente det var omvendt hos han ifjor


  (trådstarter)
   #26
 3 559     buskerud     0
satt på et termometer som festes på kobberør.. som jeg hadde fra tidligere, det viser 3 grader mere...

det viser nå, med litt flere kurser oppe, 42 grader, på samlestokke 10cm lenger ned, 39 grader..

Jeg må rett og slett få målt strømtrekket, jeg har tross alt hatt et overopphetningsvern som måtte byttes, kan jo være noe mere galt.

fordi nå har jeg færre kurser oppe nå enn på maks ifjor, og da hadde jeg lett 45-46 grader når kolben var innstilt på 50 grader...
OG JA, VED MINUS 25 grader..

det er tross alt bare -7 grader ute nå og halvparten av kursene oppe... burde jo klart å varme til 45 grader lett..  (trådstarter)
   #27
 3 559     buskerud     0
leste feil av ekstra termostaten...

kolben står på 50 grader.
-3 grader ute
5 av 10 kurser åpne.
41 grader på tur termostaten på samlestokken
45 grader på en løs termostat festet til kobberøret før samlestokken.

interressant.... lurer litt på om det faktisk er så enkelt at de på samlestokken er elendige ved rask vannmengde, pumpa går jo fortere jo flere kurser er åpne, og avgir mulig mindre varme i plasten?

fordi sånn sett gjetter jeg at 42-43 grader på samlestokken, nå kolben har nådd temp på 50 ...før den synker igjen, kan mulig gi meg 48 grader på den metaltermostaten jeg nå har satt på kobberøret og vips så har vi forklaringen..

undersøker videre...

  (trådstarter)
   #28
 3 559     buskerud     0
stengte bypassen på samlestokken, har egen kurs på badet og, så det ble litt smør på flesk.
skrudde pumpa ned et hakk.

jøss. 50 grader på ekstra termometeret, 45 grader på samlestokken... bedring..

ser an det et par dager om det fordeler varmen bra nok på de lange kursene Smile
  (trådstarter)
   #30
 3 559     buskerud     0
måler til å måle ledninger gjennom ledningen... og en som skjønner hva som står ;-)
og han kommer på søndag. 

Kom nå plutselig på at jeg har flere som har utstyr og kan sjekke... :)

Etter gårsdagens stunt.

utetemp:-7
innetemp, 22,8 i stua, steike.
kolbe 50 grader
ekstra termostaten 45 grader
tur 41
retur 39

Ser nesten ut som jeg har et tempfall på 8-9 grader på 40cm med rør  :o

6 av 9 kurser oppe.

pumpehastighet 3 av 4... virker som det funker bedre, var ikke helt bra før, men da hadde jeg bypassen på samlestokken oppe og... nå bruker jeg kun kursen til bad1. mulig vannet går bedre rundt i systemet da det ikke kan ta en lett vei rundt bypassen... guden vet.

gulvet i stua var latterlig  varmt, tror dette er maks hva jeg kan uansett dytte gjennom den parketten... 

Så varmen er ikke noe problem....