#11
 8,022     Bærum     0
Slik jeg tenkte å sette opp tilsvarende her etter hvert, er å koble en platevarmeveksler på turvannet fra VP. Denne varmeveksleren veksler mot kaldtvannsinntaket til bereder. Men fordi man trolig trenger all juice i VP til gulvvarmen vinterstid tenkte jeg legge inn en 3-veis ventil foran varmevekslerens kalde side - så en kan regulere hvor mye kaldt vann en ønsker å lede gjennom veksleren. Ser for meg en aktuatorstyrt 3-veis ventil og noe enkel styring basert på målepunkter her og der (f.eks åpne 3veis ventilen 100% gjennom veksler hvis utetemp er høyere enn x grader, åpne 50% hvis den er mellom x og y grader..eller noe sånt.



Bytte ut elkassett og frittstående varmtvannsbereder mot dobbelmantlet bereder? - vbv_m_tappevann_forvarming.jpg - cozmo

   #12
 25,063     Akershus     0
De fleste moderne vvb har vel en antiskoldeblandeventil? Hvordan vil du inkorporere den?
Signatur
   #14
 25,063     Akershus     0
Enig i at den sitter på ut-siden. Noen av dem er termostatstyrt, men det gjelder ikke alle. Er derfor usikker på hvilke innvirkning varierende inntemperatur på kaldvannet vil ha. En vil muligens komme over skoldetemperatur?
Signatur
   #15
 5,729     0
"Vanlig" vvb. uten termostatstyrt blandeventil ?
Den må være fra før krigen. ;D ;D


Uten termostatventil vil jo bare stille ventilen slik at større del kaldtvatn blir blanda inn, men temp. på kaldtvatnet vil variere litt ja, fra 35ºC og ned mot 20ºC når ein tapper for fullt ei stund.
   #16
 18     Hamar     0
Denne tråden er ganske gammel, men jeg håper fortsatt noen med kompetanse henger med. Vi har et hus med oljefyring (koblet fra). Oljefyren varmer opp vann som går gjennom et register som så igjen blåser varmluft rundt i huset. På dette systemet er det også koblet på varmegjennvinning. Nå må vi finne et alternativ for de kaldeste dagen som ikke koster det hvite i øyet. Vi har en luft/luft vp i hver ende av huset i tillegg til at vi fyrer med ved. Ettersom vi har et langt hus så er vi avhengig av å ha en varmekilde som kan ta spissene (minus 18 til minus 30). Vi har vurdert dobbeltmantlet bereder men har så blitt tipset om at el-kassett kan være et bedre alternativ. Noen som har erfaring? Og hva må vi evt. regne med i kostnader.

Stein
   #17
 25,063     Akershus     0
Du må beskrive systemet ditt litt bedre. Hvordan kan en utkoblet oljefyr varme vann? Hva for varme er det varmegjenvinneren henter? Ingen el-kolbe i den oljefyren?

Hva står igjen av fyren? Skal det kastes?

Hva med å fortsette med olje?

Og sist, hva med nedgravd oljetank ute?
Signatur

   #18
 18     Hamar     0

Du må beskrive systemet ditt litt bedre. Hvordan kan en utkoblet oljefyr varme vann? Hva for varme er det varmegjenvinneren henter? Ingen el-kolbe i den oljefyren?

Hva står igjen av fyren? Skal det kastes?

Hva med å fortsette med olje?

Og sist, hva med nedgravd oljetank ute?


Ble litt klønetet. Oljetanken er koblet fra og fylt med leca. Oljefyren varmet opp vann som gikk gjennom et register som i sin tur varmet opp luften som ble blåst rundt i huset (egen viftemotor) gjennom en gjennomgående kanal. Det er snakk om å kaste ut selve oljefyren men evt. sette inn en el-kassett og hvis det går, bruke opp igjen det som er brukbart. Rør, ekspansjonstank, evt. deler av styringsanlegget. Litt usikker på hvordan jeg skal forklare dette nærmere. Legger ved bilder.

Stein
Bytte ut elkassett og frittstående varmtvannsbereder mot dobbelmantlet bereder? - P1010245.jpg - steinole
Bytte ut elkassett og frittstående varmtvannsbereder mot dobbelmantlet bereder? - P1010246.jpg - steinole
Bytte ut elkassett og frittstående varmtvannsbereder mot dobbelmantlet bereder? - P1010247.JPG - steinole
Bytte ut elkassett og frittstående varmtvannsbereder mot dobbelmantlet bereder? - P1010248.JPG - steinole
   #19
 25,063     Akershus     0
Du går over til el-fyring. Med to VP har du ikke tanker om v/v eller l/v varmepumper. Da ser jeg ikke noe poeng i en dobbelmantlet bereder. Med adskilt varmtvannsbereder og (spiss) oppvarming vil du kunne slå av varmen om sommeren.

En elkassett vil kunne gå rett inn i ditt nåværende system så langt jeg kan se. Du bør kunne klare deg med en kassett som er litt mindre enn effekten på dagens oljekjel.

Vær obs på at det kan trengs ny el-kurs og at inntaket ditt er dimensjonert for el-fyring.
Signatur
   #20
 18     Hamar     0
Jeg har sjekket ang. inntak og vet jeg må legge opp en ny kurs, men det er snakk om 3 meter fra evt. el-kasett til sikringsskap. Noen som vet omtrentlig hva jeg må regne med i kostnad?

Stein