#11
 5 113     0
Er det Dow Corning sitt FrothPak skum du selger? Det fås i B2, eg har tidlegere importert noke paller av det.

Poenget mitt er at å sammeligne ein preisolert tank med glava og pur ikkje burdre gi så mykje forskjell, og det var nye tanker som som var temaet her. Å trekke inn erfaringer fra gamle vvb. med stort tap er litt på sida, og iallefall viss det vert bruk som sannhetsvitne om at glava er dårligare.
Klart at pur blir tettare og betre, men igjen er dette eik kost/nytte vurdering som må sjåast på i kvart enkelt tilfelle.

   #12
 1 015     Revetal     0
Nei, jeg har ikke gitt noen konkrete påstander om hvor stor forskjellen er, det var det "solarboy" som kom med, og jeg fant bare frem et foredrag fra SGP som nevner det samme. Jeg har kun egne erfaringer jeg snakker utifra, og jeg har sett påfallende store forskjeller.

Jeg har heller aldri nevnt konkret Glava i sammenhengen, kun mineralull generelt

Det som er B2 er isolasjonen på Dalatanken, og disse ferdigisolerte er hva jeg leverer i 9 av 10 tilfeller. Hvilken underleverandør de bruker aner jeg ikke. Skum-råstoffet for de som vil isolere selv får jeg tak i litt "bakveien" så kan ikke si det høyt, men skal sjekke det med egenskapene, for vet rett og slett ikke.

Det er også ofte plasshensyn å ta, og tidsfaktor ikke minst, om noen skal utføre jobben. En tank som kan fylles med skum bak noen plater vil hvertfall garantert gi et best mulig resultat, mens det er langt mer kronglete å kle inn en stor tank med ull, få det 100% tett, unngå luftglipper mellom isolasjon og tank, ikke få klemt isolasjonen, ikke skape kuldebroer.

Prismessig blir det ca dobbelt så dyrt ift volum, men jeg tør påstå at med skum så kan resultatet bli fullgodt allerede med halve tykkelsen, og dermed totalsett ca samme kostnad.
Signatur
   #13
 1 015     Revetal     0
Ser at typen PUR-skum brukt i Dalatanken har en Lambda-verdi 0,023W/mK, så utifra det så tilsvarer 90mm PUR ca 15cm av standard mineralull med 0,037W/m2.

Så kommer faktorene konveksjon og emissivitet på varmetap. Det siste kan faktisk forklare endel i tillegg til evnt konveksjon. Akkumulatortanken er rustbehandlet med en sort overflate, og dette vil avgi mye varmestråling. Mineralull slipper igjennom langt mer enn tett skum!

Har faktisk ikke tenkt på dette før nå, og tenker litt høyt her, men det forklarer absolutt hvorfor varmetap i tilsynelatende tykt isolerte og godt tettede tanker taper så mye varme. Stocksbro har tidligere sagt de vurderer å påføre et lavemisjonsbelegg på utsiden av tankene for å ytterligere senke varmetap, og det vil helt sikkert utgjøre store forskjeller når isolasjonen er mineralull.
Signatur