#22
 24,785     Akershus     0
At sirkpumpe går er vel vanlig i de fleste installasjoner. Ideen her er at med lite last og varmekapasitet i gulv eller vann, så vil kompressoren starte og stoppe ofte om sommeren idet behovet er mindre enn "tomgang". Inverteren nekter å gå så langsomt.

Om dette er et reelt problem vet jeg ikke.
Signatur
   #23
 8,022     Bærum     0
Ja nettopp.
Så spørsmålet er om det er noe reelt problem å benytte varmepumpa til kun  varmtvannsproduksjon om sommeren - fordi kompressor da vil stoppe og starte stadig vekk.

Men er disse kompressorene så veldig annerledes enn de som har sittet i kjøleskap og frysere de siste tiår? Har en 30 år gammel fryser i kjelleren - den stopper og starter en gang i timen og funker fortsatt helt fint den...
   #24
 24,785     Akershus     0
Vil tro at en inverterstyrt pumpe ikke lider noen last  med flere start/stopp. Her er det jo mykstart innebygget.
Signatur
   #25
 5,725     0
Det tar opptil 4 miunutter fra ein varmepumpe starter til den leverer varme.
Det er dette tapet ein vil unngå med færre start/stopp.
Tapet på ei inverterpumpe på ein start er mindre enn på ei on/off da pumpa starter med låg tilført effekt og etablerer driftsforholda med relativt lite tap.
I tillegg til dette kjem redusert levetid på kompressor inn i bildet, men for ei l/v inverter pumpe er det jo relativt få knytta til effektregulering (men relativt mange til avising), så eg har tar iallefall ikkje levetid til kompressor med i reknestykket for denne typen vp.
   #27
 5,725     0
Tipper det er el. elementet i vvb. deres det henvises til da.
I så fall sstemmer det med dette utsagnet fra LG:

15 - Therma V kan produsere varmt sanitærvann i egen 300 liters varmtvannsbereder. Therma V kan dekke inntil 75 % av behovet for varmt sanitærvann til en familie på 5 - 6 personer. De resterende 25 % dekkes av et elektrisk varmeelement i varmtvannsberederen.

Fra: http://www.bauerenergi.no/Varmepumpe/luft-til-vann/LG-ThermaV/Fordeler