(trådstarter)
   #11
 366     0

Malin: Hvis det ikke er tregulv/laminat er jo vanlig varmekabel en løsning.

Vanlig varmekabel, tjo, det er bare det at vi har mulighet til å få nettopp denne til litt billigere enn andre, pga kjentfolk og rabatter og slikt..... Men siden disse er dyre i utgangspungtet, så er dert el kanskje bedre, eller billigere å elge vanlige da...

Uten at jeg aner forskjellen på disse og vanlige da forøvrig.


   #12
 1,292     Ålesund     0
Forskjellen på en vanlig varmekabel og en selvregulerende, som f.eks T2 Rød, er at om du legger på et tykt teppe eller en saccosekk eller noe lignende, så vil det bli veldig varmt akkurat der gulvet er tildekt i forhold til resten av gulvet. Har du da parkett eller laminat, så bør ikke den ha over 27 grader. En kan legge ned en føler i gulvet for å regulere den til ca 27 grader, men det vil ikke hjelpe når du dekker til gulvet en plass der føleren ikke er.
En selvregulerende kabel derimot, den tåler å bli tildekt, uten å bli for varm. Så da ken man dekke til gulvet med hva man vil.. ;D
Men skal du ha gulvbelegg så er det bra nok med vanlig varmekabel, siden gulvbelegget tåler endel høyere temperatur enn parkett/laminat. Smile
taz
   #13
 3,840     Haugesund     0

En selvregulerende kabel derimot, den tåler å bli tildekt, uten å bli for varm. Så da ken man dekke til gulvet med hva man vil.. ;DVil det da si, litt sånn idiotisk, at den er "logisk". Eller har den en lavere maks. temp. Slik at overflaten ikke blir varmere enn 27°C ?
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 366     0
Javel ja...
så egentlig er det vel verd å velge en slik type varmekabel i gulvet da.......dersom man skal ha varmekabel.....

Mon tro hvordan disse varmekablene er å ha på barnerom??
   #16
 171     0
Å bruke strøm til oppvarming er nå etter min mening helligbrøde, strøm er en høyverdig energiform som det er stor mangel på, både her i landet og verden forøvrig  Sad
   #17
 484     Bergen     0
Er det noen som vet hvem som er billigst på varmekabel?
Tenker da spesielt på selvregulerende kabel, som T2 Rød (Raychem)

Har prøvd å søke litt på nett, men fant ikke noen gode priser!
Signatur

   #18
 39     0
jeg er elektriker og har lagt et par hundre m2 med T2 gulv. Det er vanvittig fort å legge, og er selvfølgelig rolls-royce av varme kabel. Men dyrt. Tror firmaet jeg jobbet i tok 1250,- pr m2!
Vet ikke om det er så greit å legge gulv belegg oppå, er mest tregulv som blir lagt, det er hele grunnen til at de har utviklet dette gulvet. Ville lagt vanlig varmekabel, evt, matte.mye billigere.
Vet Øglend system også har tilsvarende, Kima Lamiflex. har aldri lagt det, men tror det er samme pris.
   #19
 21,481     Enebolig     0
Jeg må si at jeg fremdeles lurer litt på hvordan T2 fungerer. Denne brukes mye under parkett pga egenskapene. Men når det finnes kun èn type, hvordan løses dette da med forskjellige gulvtyper?

Må man ha maks begrensning på termostat med denne også? Det jeg mener er at tregulv tross alt tåler mindre vame enn feks fliser. Vil det si at T2 kun er egnet og beregnet for tregulv? Flisegulv krever jo mer effekt og ser jo på nettsidene at den brukes her også. Jeg forstår at den regulerer mellom kaldt og varmt, men den kan jo ikke regulere etter hvor mye effekt de forskjellige gulvtypene krever uten temperaturbegrenser. Hvor mye effekt gir T2 maks?