#12
 15     0
Hei.

Snakket med Boen og Karhs i forrige uke. De har ingen problemer med å akseptere dette. Problemet ligger faktisk på Depron 6 mm. Da dette gir for mye svikt i underlaget. Og låsene blir utsatt for stadig påkjenning over år. Derfor jobber vi nå med å finne et produkt som har større tetthet (Density). Det ideelle hadde vært 3 mm. Men grunnet tilkoblingsklemmer til folie, er det nødvendig med 6 mm. Slik at det ikke blir belastning på installasjonsklemmer. Jeg mener da at installasjonsklemmer, blir slisset ned i Depron. U C ???

Roy
Signatur
   #13
 15     0

I de tilfellene jeg har montert varmefolie, så legger gulvleggeren ullpapp over fordi gulvet da er lettere å legge. Depronplatene må limes hvis man skal støpe, under varmefolie og parkett pleier jeg bare å sette noen stifter her og der slik at de holder seg på plass.

Er det Megaflis sin 24v varmefolie du skal legge?


Huff er du her også Smile Vi bruker ullpapp som en glidesikt, da det er et flytende gulv! Det her burde du vite! Og hvis du stifter Depron på et flytende gulv, vel da har du virkelig ikke skjønt det! Et flytende gulv, betyr at det er i bevegelse. Dine vakre stifter kommer til å slite seg inn i folie, og dermed kortslutte heile driten. Men vi har heldigvis M-Tec som finner nøyaktig hvor feilen ligger. Og de sender regningen ditt den skal.  Du burde sjekke din egen kompetanse før kommer med slike innlegg. Vet ikke hva ditt fag er, men du hører ikke hjemme i dette forum! Og for å slå siste spiker i kista for deg! MegaFlis selger 230V varmefolie. Som faktiskt kommer fra samme fabrikk som ELFLEX :P

Men hvis du trenger litt kompetanse, så anbefaler jeg www.profag.no
Signatur
   #14
 21,481     Enebolig     0
Åj, gud bedre. Du høres VIRKELIG ut som en selger som aldri har installert produktene i praksis. Brautende og fæl. Hvis du ikke klarer å installere varmefolie med 3mm Depron som underlag, så ville jeg kanskje tatt det litt med ro angående kompetanse.

Har du misforstått flytende gulv? Dvs du levner jo ingen tvil. Parketten beveger seg, ikke Depronen. Skal man la være å skru fast gulvspon dersom man ikke skal ha varme da? Flytende spon, plast, ullpapp og parkett?
Herregud mann, du er jo totalt inkompetent.

Hvis du er redd for at stiftene skal kortslutte, så burde du be snekkerene om å droppe skruer i gulvsponen også.

Jeg har sett 24v varmefolie, og tror det var hos Megaflis. Men vet de har 230v nå.


Har aldri hørt maken til tullete selger som deg, dere burde kjøre en litt mer seriøs stil hvis dere skal selge.
Edit: Leif.
Siste redigering: Monday, October 18, 2010 10:40:02 PM av sOPp
   #15
 11     1
Ullpapp benyttes, som det sies her, først og fremst som glideskikt for parketten. Denne lar gulvet bevege seg fritt, uavhengig av det som ligger under. Samtidig kan biter av ullpapp brettes innunder steder hvor det oppdages hulrom eller svikt mens man legger gulvet.
Ullpappen sørger dessuten for at gulvvarmen brer seg enda jevnere utover.

Fuktspere over/under: Enkelte parkettleverandører hevder at dersom fuktsperren ligger i bunnen, vil det fortsatt kunne dannes kondens mellom varmen og parketten i en periode på høsten. Denne fuktigheten stiger etter sigende opp i parketten, men blir hengende igjen under lakken, noe som kan medføre svekkelser og misfarging over tid. Derfor krever de å ha plasten over varmen for at garantien skal gjelde, også i etasjeskille med trebjelkelag!

De har et poeng, men personlig tenker jeg at: hvis fuktsperra ligger i bunnen, vil det være ytterst lite kondensdannelse over denne. Og så lenge vi bare snakker om et ørlite tilsig i en liten periode på høsten, er jeg ikke helt med på at dette kan være så skadelig. Kommer det fukt inn, vil det også kunne slippe ut igjen samme vei når tilsiget gir seg. Vil også vise til nevnte eksempel i denne tråden, hvor det lå vann mellom varmefolien og fuktsperra over. Tenker med gru på hvordan denne kondensen vil jobbe seg nedover i et trebjelkelag og skape råte og muggdannelse, som ikke oppdages før det er altfor sent. Fysjom! Da utsetter jeg mye heller parketten for denne påkjenningen og bytter gulv hvert 10-20 år. Innen den tid har sikkert kjerringa gått lei av parketten uansett og vil ha noe annet.
Dessuten er jeg ikke så sikker på hva disse "10 års garantiene" man får på gulv i dag egentlig innebærer av kompensasjon, når det har gått litt tid med gulvet i aktiv bruk. Så hvor mye bør en vektlegge å tekkes parkettleverandøren, kontra det å gå etter det åpenbart mest fornuftige?   #16
 88     Tørvå City     0
Det er vell ingen som har prøvd å legge depron 3 mm, varmefolie, softstep og alloc (i den rekkefølja) på betong? Skal til å legge golvet snart, og må bestille\kjøpe anten plast eller softstep til å ha over varmefolien.

Er redd det vert for mjukt (depron 3 mm + alloc er ok) med softstep i tillegg, men sidan å legge golvet rett på dampsperra er fråråda fristar det å bruke softstep med innebygd dampsperre.
   #17
 21,481     Enebolig     0
Hvor tykk er softstep? Alloc frarådet meg å legge 3mm Depron og lyd demping underlaget de har på endel av sine gulv. Jeg skrapte derfor av belegget. Tror Alloc trakk denne frarådingen tilbake etterhvert, men jeg fraråder å ha det for mykt under laminat.

Alternativet er jo plast og ullpapp, funker for meg.

   #18
 88     Tørvå City     0
Takk for svar.

Ja, det er mjukheita som er "problemet", og då er kanskje plast og ullpapp både ei grei og rimeleg løysing. Det vert noko mjukare med meg enn med deg (Alloc går god for 3 mm depron), men ullpapp vert vell rekna for å vere rimeleg nøytralt?
   #20
 769     Tromsø     0
PRODUSENTENS MONTERINGSANVISNING GJELDER! Hvis man ikke følger dette har man ingen garanti.

På ELFLEX skal det legges plast mot grunn og over folie. Altså plast, elpron, folie, plast, parkett. Elpron legges flytende. Man taper punkt taper platene mot hverandre slik at de ikke forskyver seg. Folien tapes også for å forhindre forskyvning. Man kan stifte folien fast til underlaget. Det er ikke anbefalt å stifte elpron da dette kan skade overliggende folie.

Viser forøvrig til produsents monteringsanvisning


http://www.konsulentteam.no/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=1:monteringsanvisning&Itemid=1
Signatur