53 480    11    25  

Varmekabler på badet: Hvilken temperatur stiller dere termostaten på?

 340     ålesund     11
Hvor mye er det "vanlig" å ha kablene på badet på?

Føler det at alt under 28 er litt kaldt på badene våre.(gulvføler)

Hvor mye mer koster det pr grad ekstra over det på et bad på ca 8 m2 ?

   #1
 21 481     Enebolig     3
Hvis du skrur på et hjul har det lite med den faktiske temperaturen å gjøre med mindre du har finjustert det selv. Husk at det å lukke døra gjør gulvet varmere, men fukt etter dusj ol skal selvfølgelig ut og da må man ha vifte. Viften bør ikke gå når luftfuktigheten er under akseptabelt nivå.

Så still termostaten så den gir passe temperatur for deg, er bare deg selv som vet hvor mange grader det er  Smile
   #2
 6     Ålesund     2
Jeg har samme "problem" med varmekabler. Vi har nettopp fått nytt bad.
Det er i andre etasje, og isolert. Varmekabler har digital måler med gulvføler.
Det står nå 28 grader på display, men synes ikke det er noe særlig varme. Jeg må skru opp til over 30 grader for å kjenne at det er varmt.

Har dette noe med gulvføler å gjøre, eller kan det være for høy støp? Eller skal det ikke være noe særlig varmt på 28 grader?

På forhånd takk!
   #3
 21 481     Enebolig     1
Dette varierer veldig. Generelt er ikke 28 grader på gulvoverflaten særlig varmt, det er ca det man har på tregulv. En liten lunk.

Føleren ligger ikke på gulvoverflaten og dermed er det noe variasjon. Er ikke værre enn å skru opp og se om det blir varmt nok.
   #5
 183     Trondheim     1
I noen tilfeller kan også termostatene vise feil temp. på displayet.

Bruk en IR-måler eller lignende og gjør f.eks. 10 målinger på forskjellige plasser på gulvet. Kalibrer termostaten etter snittet av overflatetemperaturen. De fleste termostater har en slik funksjon.

Forøvrig bør man vel være villig til å kjøre temp. opp mot 30C for en behagelig temp.

Når det gjelder forbruk så vil dette variere veldig med temp. på omgivelsene, men med regulatorfunksjon innkoblet 29% av tida + 11 nattsenk (50% av effekten) så ligger forbruket her på 1000 kWh/år. Har da en komforttemperatur på 29-30 grader på gulvet.
11 timer nattsenking av temp utgjør knappe 1000 kWh/år. 
   #6
 3 573     buskerud     1
har ca 30-31 grader på vannet  som varmer i badegulvet med vannbårent nå, romtermostaten står på 26grader.. ikke gulvføler. Termostat på gulvet viser  ca 29-30 grader på flisene... det å holde elkasseten som varme vannet kun til badegulvet koster så lite at jeg ikke kan se det på dagsforbuket på hele huset om jeg skrur den helt av engang... sikker 2-3kwh i døgnet. Noe jeg gladelig betaler for tørre håndkler hehe

Det er rimelig varmt og godt, rommet holder 24-25 grader hvis døra er oppe, og bikker fort over 26 grader hvis den er igjen.  Men kursen stenger ikke selv da det var 28 grader i rommet igår, siden den kursen er satt opp som bypass...og alle andre kurser i huset er stengt for øyeblikket siden kjellergulvene ikek trenger varem, og badet nede har nye fliser så der er det også stengt av. Ser for meg at i juli når jeg drar igang bad nr 2 og, at ventilen kommer til å strupe igjen til hoved badet når det blir 28 grader i rommet hehe.. Det er litt for varmt...

Betyr mye å ha igjen døra, spesielt om vintern.

så 28 grader inne i støpet blir nok noe kaldt. Fatter har sin på 26 grader om sommern, gulvføler og nye varmekabler... kjennes helt  kaldt .
   #7
 6     Ålesund     1
Tusen takk for tilbakemeldinger. Man blir litt stressa når man har brukt mye penger på et bad. Skal skru opp til 30 grader og se om det er noe mer varme da. Ser at måler skrur seg av etter en stund, og kun lyser rødt deler av døgnet, dvs at varmekabler sikkert skrur seg av når den har nådd 28 grader?

   #8
 744     Verdens navle     0
Våre Microtemp står på ca 22-23C i begge badene, med flisgulv og gulvføler. Det gir passe temperatur både i gulvet og ellers. Har ingen andre varmekilder på badene.
Signatur
   #9
 3 573     buskerud     3
hust at romføler og gulvføler må stilles forskjellig. Rom og gulvføler stiller man etter ønsket romtemp.

Hvis døra til badet mitt har stått oppe, en av de kjøligere somemrnettene vi har til tider..eller omtrent hele tiden, og itilegg luftet en del slik at temp i rommen rundt er ca 20 grader, viser romtermostaten min kanskje bare 23 grader på badet, men da føles gulvet veldig varmt ut siden rommene rundt, har da mye kjøligere gulv.

Dette må man føle seg fram til rett og slett. Runiert økonomisk blir man ikke uansett.

Jeg fikk devireg med kun nr trinn på gulvtermostaten til devimatta som trikkern la på det nye badet der vi også har vannbåren ( murphy sa jeg måtte ha begge delere, bare tilfelle)..
   #10
 21 481     Enebolig     0

Tusen takk for tilbakemeldinger. Man blir litt stressa når man har brukt mye penger på et bad. Skal skru opp til 30 grader og se om det er noe mer varme da. Ser at måler skrur seg av etter en stund, og kun lyser rødt deler av døgnet, dvs at varmekabler sikkert skrur seg av når den har nådd 28 grader?


En termostat legger inn og ut. Lyser rødt når kabelen trekker strøm, og grønt når den slår av etter å ha oppnådd temperaturen.