#11
 20 501     Akershus     0
Alt vv kommer fra samme punkt, blandeventilen på vvb. Denne vet ikke hvilken kran du åpner. Følgelig et det lik temperatur til alle kraner (når rørene er blitt varme).
Dersom du opplever moderat temp på vannet i dusjen, må dette skyldes enten at vv ventilen ikke åpner tilstrekkelig, eller at det i dusjen er et termostatbatteri som blander inn mer kv.

Vanntrykk kan en dele i to: statisk trykk. Dvs trykk i rør og mot pakninger når det ikke tappes vann. Dynamisk trykk: trykk ved ventilen når det tappes vann. Dynamisk trykk kan være vesentlig lavere enn statisk trykk dersom rørene er tynne eller det tappes flere steder.
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 193     0
Jeg fant løsningen ved en tilfeldighet nå. Etter jeg tok på hovedkrana inn så var det for høyt trykk i kaldtvann røret. Noen ganger før jeg justerte det så var det oppe i 9-10 bar. Justerte dette ned til 5 bar og nå er det like mye varmt som kaldt vann.

Ja, jeg skjønner det kanskje er derfor man har rørlegger, men dette var en erfaring rikere. Fint og lære noe nytt en gang i blant også Smile

Takk for hjelpen!