460    14    1  

Råd for å bytte bereder

 95     0
Har en 200 liters høiax RS200 fra det jeg tror er, fra 2005.
Legger ved bilde av specsa.
Har aldri tenkt mye på bytte av en sånn tank før, før nå. 

Bør man bytte den ut nå? 
Ikke noe problemer med den, 4 stk i huset og alt er i orden... Så dette blir mere Som planleggings stadie... 
Hva betaler man sånn ca for installasjon for en slik tank og hva slags merker bør man gå for? 
Tenkte å gå for en 250 liters tank. 
Må de gamle kobber røra fra 80-90 tallet byttes ut? (jeg aner ikke om rørene ble byttet ut da tanken ble satt inn, hus fra 1984) 

Tips mottas med takk. 
Råd for å bytte bereder - 20220117_212933.jpg - SteinarAngel

TSt
   #1
 14,660     0
Ikke hvis noe er galt.  Min er fra huset var nytt i 1977.  Er selvfølgelig litt etter hvordan den er plassert.  Er det på et vaskerom med slik så tåler en ofte en liten dam hvis det begynner å lekke.  Er det en benkebreder på kjøkkenet og en ikke har noe vannstoppe system så ville jeg kanskje begynt å se på den. 

Ihjel bøyde tynne kobberrør er noe en kanskje bør tenke på.  Men gode rør og koblinger bør ha litt lenger levetid.  Men igjenstøpte saker har ofte større mulighet for å gå istykker også.   
  (trådstarter)
   #2
 95     0
Kobber røra er egentlig ganske fine. Berederen stå på vaskerom i kjelleren. Tenkte kanskje de kunne være brannfarlige eller noe 😅
TSt
   #3
 14,660     1
Står de på stikkontakt kan en evt vurdere og koble de om til en koblingsboks når en har en elektrikker i huset av en annen grunn. Det var noen årganger med OSO bredere hvor en kunne få feil inne i men de sender ut nytt tilkoblingsett gratis.
   #5
 24,785     Akershus     0
Ser liten grunn for å bytte beredere fra ca 2005 som står i vannsikkert rom. Dersom du velger å bytte, bør du vurdere om en bereder med ekspansjonstank kan være aktuell.

Styret med OSO var vel egentlig en svak kontakt inne i selve berederen, ikke støpsel og veggkontakt?
Signatur
   #6
 96     Skien     0
Bereder fra 2005 må vel regnes som nesten nytt Laughing

Skal du bytte er både Høiax og Oso renommerte merker som leverer topp kvalitet. Oso hadde en designsvakhet rundt år 2000 på sine ledningsnett (hadde en apparatkontakt ved beredr fremfor å dra tilførselsledningen helt frem), men det er en problemstilling som ikke er relevant for deg hvis du kjøper ny i dag.

Det du sikkert kommer til å vurdere er hva slags finesser og størrelse du skal gå for. Jeg vet en del oppgradrer til 300L tank, men selv gikk jeg for en tank med hurtigoppvarming og 200L. Har fungert solid det året vi har hatt den, aldri gått tom for varmtvann.

   #7
 24,785     Akershus     0
Bereder med hurtigoppvarming (Express-modell) er litt fusk. Den har si 2*2000W, men bare ett elemet ad gangen er i drift. Å varme opp 200 liter tar mao nøyakrig samme tid som en standard bereder med 1*2000W.

Der en har en fordel er at når tanken begynner å gå «tom", så kobler tanken om til å bruke øvre element. En får mao raskere varmt vann i toppen mens vannet i bunnen ikke varmes. Dersom flere dusjer etter hverandre og bruker god tid på å kle av og på seg, så er dette bra. Dersom de i stedet skifter lynraskt, så går tanken tom som en standard bereder.
Signatur

   #8
 5,432     Akershus     0
KjellG drar til det kjedsommelige samme plata vedrørende xpress berederen til OSO. Det er vel ikke mye fusk i dette, men en funksjon som kan gjøre at mange kan nøye seg med en 200 liter fremfor en overdimensjonert 300 liter.

Selvsagt bruker den samme tid som andre til å varme opp 200 liter, men det er som du er inne på, ikke hovedhensikten. Skal man ha f.eks 30 liter varmt vann fra kald tank, mer enn nok til en god dusj, får man dette "lynhurtig" med xpress utgaven. Med standardutgaven tar det laaaang tid å få en ekstradusj, eller to.
   #9
 24,785     Akershus     0
Og snektriker er kjent med at alle på BB har lest alle tidligere poster i alle tråder slik at repetisjon er bortkastet blekk?
Signatur
   #10
 5,432     Akershus     0
Og snektriker er kjent med at alle på BB har lest alle tidligere poster i alle tråder slik at repetisjon er bortkastet blekk?


Nei, men det har heller ikke noe med saken å gjøre. Fatter ikke hva du har i mot denne modellen, du benytter enhver anledning til å snakke den ned, i mine øyne, supre modellen til OSO. Du tror vel ikke den hadde vært i sortimentet til OSO og forhandlerne, hvis den ikke hadde hatt en god funksjon?

Jeg kan faktisk ikke tenke meg en mer praktisk modell for en familie på 4 personer eller flere.