#71
 21     0
1. dra ut støpslet på berederen
2. tøm berederen for v.v ved å tappe i v.v kran.
3. plugg alle uttak
4. isolerer mellom temostater og beredervegg.
5. stikk inn støpsel igjen.
6. Skrik varsku her og sperr av boligen 50m omkrets
7. Vent.
8. Ikke gjør overnevnte.

Det er klart at sikkerhetsventilen vil mige etter man har tappet berederen tom for v.v og den skal varmes opp igjen, og det ikke er det minste ekspansjonsmuligheter noe sted.
Det er derfor man bruker ekspansjonstank.
Av samme grunn at det blir bruk ekspansjonstank på varmeanlegg, vil det komme mer og mer på sanitæranlegg.

En ting som mange ikke vet er at mange reduksjonsventiler har en liten bypass som slipper vann tilbake hvis trykket blir for høyt.
Det forklarer mange anlegg som fungerer fint lenge for å så begynne å lekke i sikkerthetsventil. Dette pga at bypassen har tettet/satt seg pga rusk.
Siste sak har blitt meg fortalt ikke sett tegninger på det selv.


lurer litt på den bypassen du snakker om. er rørlegger selv så er litt flaut å spørre om denne. men er ikke meningen at trykket ikke skal tilbake til ledningsnettet ? er jo derfor man har tilbakeslagsventil på hovedledninge. så eventulet forurenset vann og trykk ikke går fra din bolig og ned til ledningsnettet igjen....likavell har jeg sett trykkreduskjonsventiler med bypass. hvor det er tilbakeslagsventil på bypassen mot ledningsnettet. dvs at vannet kun kan gå fra boligen din og ned til ledningsnettet......vi bygger jo det slik at det IKKE skal gå trykk ned i ledningsnettet...

er forvirret. har du svar ?

kan sette ekspansjonskar på kalde siden før bereder for å ungå trykk. men i vanelig leilighet er det vell ikke bruk for .. sikkerthetsventil på bereder er nok

HSt
   #72
 37,567     Lillestrøm kommune     0
Gammel tråd, men jeg er skremt når en som sier at han er rørlegger sier at ekspansjonsbeholder ikke normalt trengs, å stresse overtrykkventil hver dag med tilhørende sykling av trykk langt over 5bar i ledningsnett er galskap.

Er det tilbakeslag ventil evt. trykkreduksjonsventil/ vannmåler med samme funksjon så skal ekspansjonbeholder monteres. Tråden her har mange fine eksempel på hvordan det går uten.
   #73
 25,063     Akershus     0
Meg bekjent er det ingen retur/bypass i en trykkreduksjonsventil. Når den har oppnådd sitt innstilte trykk, stenger den. Dersom vannet i vvb varmes og trykket stiger, vil trykkreduksjonsventilen stenge hardere og hardere til vvb når ca 9 bar og sikkerhetsventilen skvetter.

Ser egentlig ikke helt hensikten med en trykkreduksjonsventil. Den begrenser trykket og dermed utstrømningshastigheten under tapping, si dusjing. Straks dusjen er over og vannet i vvb varmes, stiger trykket langt over innstilt trykk og blir liggende på 9 bar til noen tapper vann. Kraner, pakninger og tanker har dermed ubetydelig fordel av en trykkreduksjonsventil.
Signatur
HSt
   #74
 37,567     Lillestrøm kommune     0
Trykk over 5-6 bar er ikke sunt og spesielt sykling av trykk fra 5-6 til 9. Grunnen til at noen hus har trykkreduksjonsventil er at kommunen må mate vann til høyereliggende omtåder og dermed må gå på med et høyere trykk enn vanlig. Med ekspansjonsbeholder kan en sørge for at trykket ikke øker til disse 9bar hver gang en har tappet varmt vann. Når det blir vannmåler her så skal derfor ekspansjonsbeholder også monteres.
  (trådstarter)
   #75
 3,575     buskerud     1
Under min vp innstallasjon, innstallerete vi ekspansjonskar på vvb
Så vannet som blir varmt nå kan ekspandere mot reduksjonsventilen uten at sikkerhetsventilen på vvb ryker. Funker utmerket.. ikke vært en lekkasje der siden
  (trådstarter)
   #77
 3,575     buskerud     0
Som dere kan se på bildet, sitter den på kald side, avstikk fra der kaldt vann går inn i i250 sitt inntak til tsppevanns spiralen som går gjennom tanken til i250 og rett inn på kald side på vvb