178    6    0  

Asbestisolasjon på strømkabel?

 86     0
Har et gammelt kjellerrom med oljefyr installert 1978, rett før det ble forbudt med asbest. 

Kabelen inn til taklyset er en type jeg aldri har sett før. Regner med det er ekstra isolert mtp brann og oljelekkasjer, men er dette asbest slik at man bør rive forsiktig?

Asbestisolasjon på strømkabel? - IMG_20210105_170631.jpg - Terzo

   #1
 4 370     akershus     0
Har nok revet atskillig meter slike i mitt liv, men aldri tenkt på de som asbestholdige. Kan du ikke bare regne de som udefinert og fjerne de forsiktig med hansker og ta de med utendørs for å brette de sammen i en plastsekk? Tror ikke du skal behøve å være engstelig, men ta det litt piano.
   #2
 4 148     OSLO     0
dette er gammeldagse kabler som ble brukt før i tiden, i alle rom, ikke nødvendigvis spesielt i fyrrom
er bare tøy utenpå, og gummi inni, ingen asbest Wink
   #5
 20 977     Akershus     0
Kulokabel med tekstil utenpå?

Fant noe her men lite info. Kanskje tekstilomspunnet kulo, men jeg tviler. Ser eldre ut for meg. Aldri sett, og jeg er vokst opp md kulo med alu-kappe. Min erindring er fra kulo til PR uten noe tekstil. Tekstl har jeg bare sett på gamle snellemonterte kabler, altså før ca 1950, gjerne før krigen. 

Her finner en mye gammelt snadder. Ser ut til å være tekstilomspunnet blykabel, OB-kabel, fra ca 1920. 

Her et utsagn fra et forum:
«For dem som ikke kjenner til det er NGA kabel en tøy gummi isolert kabel som sist blei benyttet på slutten av 50 tallet.
Denne isolasjonen tørker opp og blir både sprø og og mye mere lettantennelig en plast når den får tida til hjelp, noe som 60 år eller mere begynner å bli.»

Signatur