#11
 22,342     Akershus     0

Har gamle skusikringer så virker som det er svært lurt å flytte vannkokeren. Men en skrusikring som går en gang i måneden, er det en belastning eller hvor ofte må til for å belaste?
Før hver gang sikringen går blir kabelen og koblinger varmet opp. Dette er ikke bra.

   #13
 1,292     Ålesund     0


....Jeg tror du ser forskjell på hvor mye strøm automatsikringene slipper igjennom på å se på selve sikringen. Lurer på om de gamle er merket med K og L, og de nyere med B, C og D, men dette er kanskje noen andre som vet sikkert?
B, C og D har betydning for "strømsjokk" over kortere tid enn overbelastningen nevnt her. For en slik type belastning oppfører disse sikringene seg likt.

Ja, vet det, men de endret hvor mye en sikring kan overbelastes i inntil en time fra å gange sikringsstørrelsen med 1,9 til 1,3. Lurer på om det var da sikringene ble hetende B og C....
   #14
 409     trøndelag     0

Hallo ???

Det er vell ingen tvil om at her må det legges opp en kurs til.
Det er det eneste riktige.
   #15
 1,292     Ålesund     0

Men er en gang i måneden mye da?
Ja, for om den går en gang i måneden, så er det sikkert 10 ganger i måneden at sikringen nesten går, og det er ikke bra for ledninger og tilkoblinger, i alle fall på skrusikringer. Prøv å skru ut sikringen som går, og finn så en kontakt på kjøkkenet som virker. Så prøver du den kursen og ser om det er noen sikringer som blir varme. det er bare å gå i sikringsskapet mens vannkokeren er på og kjenne på sikringene. Blir noen varme så bør du ikke bruke den kursen heller.


Hallo ???

Det er vell ingen tvil om at her må det legges opp en kurs til.
Det er det eneste riktige.

Dette er løsningen om der ikke er noen kurser som ikke blir varme ved bruk av vannkokeren.
  (trådstarter)
   #16
 11     0
Takk har flyttet vannkokeren....Men bare av nysgjerrighet:

- At sikringen går en gang i måneden utøve en betydelige skade på annlegget?
- Og kan en kort overbelastning (ca. 4000w i ca. 1min)  uten at sikringen går, utøve en betydelig skade på annlegget?
   #17
 266     Øst Finnmark     0
Ja og i eldre hus kan vel ledningene bli temmelig sprøe etterhvert. En annen ting er at for 30-40 år siden hadde vi ikke så mange elektriske apparater i hjemmet. Og så og si alle kurser var på 10 ampere, med trege skrusikringer. Og det er klart det er mye som kan hende når man overbelaster disse gamle ledningene hver dag, som at isolasjon blir brent bort og jordfeil oppstår. Og gamle anlegg mangler i mange tilfeller jordfeilbryter.

   #18
 22,342     Akershus     0

Og kan en kort overbelastning (ca. 4000w i ca. 1min)  uten at sikringen går, utøve en betydelig skade på annlegget?
Ideelt sett skal sikringen gå før det blir gjort noen skade. Oppvarmingen iløpet av ett minutt er ikke så stor.

Det er uansett ikke riktig å overbelaste noe. Det kan være deler av anlegget som er dårligere enn antatt og da blir det et problem å gå over grensen.
   #19
 1,292     Ålesund     0
Alle burde igrunn kjenne på sikringene sine en gang iblant. Helst når det står på en del apparater som bruker en del strøm. At en sikring er en liten lunk på er normalt, men den skal ikke være varm flere ganger i uken. En varm sikring er et sydomstegn som en bør ta alvorlig. Det kan være overbelastning på kurser, og det kan være dårlig kontakt forskjellige steder. Jo eldre et anlegg blir, jo større sjangs er det jo for at det kan bli problemer. Da er jo første punkt å få en elektriker til å gå over sikringsskapet og sjekke alle tilkoblinger, eventuelt å skifte innmaten og få inn nye jordfeilautomater. I noen tilfeller (som i dette) kan det være aktuelt å legge opp en ny kurs.

...dette var ment mere generelt, bare så det er sagt Wink
   #20
 266     Øst Finnmark     0
Men blir en automatsikring varm på samme måten som en skrusikring, som man nesten svir seg på fingrene på hvis den blir overbelastet over tid?